جمهوریت–نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت گفتگوی بزرگترهای سیاسی با جوانان، گفت: وقتی اردوهای راهیان پیشرفت برگزار شد، همان دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف که جزو صف معترضین بود، بعد از شرکت در اردوی راهیان پیشرفت گریه میکند و میگویدای کاش من زودتر مطلع بودم که چه دستاوردها و یافتههای علمی و حرکت در مرزهای دانش در این کشور است؛ اما ما دانشجویان مطلع نبودیم.
زهره الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران که با حضور بیش از ۸۰ استاد دانشگاه تهران از طیفهای فکری متفاوت و چهرههای سیاسی از احزاب و گروههای سیاسی مختلف در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: ممنون از دانشگاه تهران که در این شرایطی که در جامعه تب و تاب انتخابات دارد شکل میگیرد، استارت انتخابات مجلس دوازدهم را زد و گفتگو که برای وضعیت فعلی جامعه بسیار ضرورت دارد محقق ساخت.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه آثار گفتگو و موح بحث و مناظره نخبگانی در خانه گفتگوی انتخابات دانشگاه تهران به صورت عقلایی در توده مردم مشاهده شود، به مباحثی نظیر سرمایه اجتماعی، اعتماد، مشارکت، همیاری و همبستگی ملی که از سوی سخنرانان خانه گفتگو مطرح شد اشاره کرد و افزود: برخی با عینک دودی نسبت به واقعیتهای موجود نگاه میکنند و معلوم است وقتی یک تصویر سیاهی در ذهن بزرگترها ترسیم میشود، اثراتش را در جامعه جوانتر خواهد گذاشت و این انعکاس ناامیدی به نسل بعد منتقل میشود.
الهیان ادامه داد: وقتی اردوهای راهیان پیشرفت برگزار شد، همان دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف که جزو صف معترضین بود، بعد از شرکت در اردوی راهیان پیشرفت گریه میکند و میگویدای کاش من زودتر مطلع بودم که چه دستاوردها و یافتههای علمی و حرکت در مرزهای دانش در این کشور است، اما ما دانشجویان مطلع نبودیم. این نشان از این دارند که بزرگترهای سیاسی باید با جوانان گفتگو کنند و واقعیتهای موجود را ببینند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور و سخنرانی در جمع ۵۰۰ وکیل از کانون وکلا، بیان داشت: وکلای محترم از باب نقد و انتقاد، مجلس را بمباران کردند. بعد از گفتگویی نه زیاد طولانی با وکلای محترم، آنها دست زدند و آمدند بیرون سالن و بارها و بارها تشکر کردند که یک نماینده در بین ایشان رفته و با آنها گفتگو میکند و با تمام وجود نقدها را میپذیرد و پاسخ میدهد. مسئله همین گفتگو است و اینکه بتوانیم دستاوردها را منتقل کنیم.
وی در واکنش به برخی سخنان معصومه ابتکار در حوزه زنان، اظهار داشت: دستاوردهایی که ما در حوزه زنان داشتهایم را چرا نمیبینیم. اینکه ۵۶ درصد کرسیهای دانشگاهها را دختران ما اشغال کردهاند، اینکه ۳۳ درصد از اعضای هیات علمی و ۷۰ درصد کادر سلامت را بانوان ما تشکیل دادهاند، ولی ما طوری صحبت میکنیم که انگار زنان پستونشین و خانهنشین هستند.
الهیان افزود: به نظرم میآید طراحیهایی که رسانههای بیگانه با دلارهای کنگره آمریکا و محافل صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان دارند طراحی میکنند، بر نخبگان ما هم اثر خود را گذاشته است و بدون توجه به اینکه ما ۹۰۰ فیلمساز و بیش از ۹۰۰ قاضی زن داریم و برخی بانوان ما جزو دانشمندان یک درصد جهان هستند، دستاوردها را کنار میگذاریم.
این فعال سیاسی اصولگرا خاطرنشان کرد: احساسم این است که ما از مردم صحبت میکنیم، ولی در عمل طبقه خاصی از مردم برای ما مردم هستند و بقیه را مردم نمیبینیم و این باعث میشود که ما مطالبه یک طبقه خاصی را پیگیری کنیم. در دو دولت گذشته شاهد بودیم که ورود زنان به ورزشگاهها مثل یک استخوان لای زخم نگه داشته شد و بابت آن جار و جنجال سیاسی و رسانهای شد، ولی مسئله حل نشد. دولت آقای رئیسی آمد و مسئله را حل کرد و ورود زنان به ورزشگاه دیگر مسئله نیست، بلکه نهادینه شده و جایگاههای خاصی برای زنان در نظر گرفته شده است که البته باید این شرایط ارتقا پیدا کند و متناسب با شأن و منزلت بانوان باشد. اما مسئله حل شد و نیاز به هشت سال جار و جنجال سیاسی نبود، آن هم بابت یک موضوعی که اتفاقا این موضوع مطالبه توده زنان نبود. توده زنان درگیر معیشت و اقتصاد و شغل و تامین خانوادهاش است، اما هشت سال معطل این موضوع بودیم.
وی در بخش دیگر سخنانش، حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را نشانهای برای مشارکت گسترده در انتخابات پیش رو دانست و گفت: ۲۲ بهمن امسال مردم آمدند که بگویند بخاطر نیازهای اولیه زندگی، آرمانهای خود را کنار نمیگذاریم. این موضوعی است که حضور میلیونی را در تشییع سیکر شهید سلیمانی هم ملاحظه کردیم. اینها یک پیام دارد، یعنی مردم متوجه مشکلات هستند و به واسطه این مشکلات آرمانهای خود را کنار نمیگذارند بلکه به ساختارهای نظام احترام میگذارند.
زهره الهیان همچنین در واکنش به سخنان دکتر الهه کولایی که معتقد بود ما به پارادایم شیفت نیاز داریم، گفت: من موافق فرمایش خانم دکتر کولایی هستم که ما نباید تحولات جامعه جهانی را نادیده بگیریم و نیاز به پارادایم شیفت داریم. اما خانم دکتر کولایی، تمدن غرب امروز نقاب از چهره انداخته و کنه تمدن غرب را در جنایتهایی که امروز در غزه و فلسطین دارد اتفاق میافتد، میبینیم. این پارادایم شیفیت قاعدتا آنی نخواهد بود که تمدن غرب طراحی کرده است بلکه این پارادایم شیفت باید بر اساس مقتضیات بومی و مبانی ناب اسلامی و مبانی ناب انسانشناختی و معرفتی خودمان و فرهنگ ایرانی اسلامی شکل بگیرد تا ما به سناریوی آینده مطلوب راه پیدا کنیم.
وی افزود: من فکر میکنم که قطعا اصلاحات برای رسیدن به آن آینده مطلوب نیاز است منتها این معنایش تعقیب تمدن غرب نیست بلکه معنایش توجه به داشتههای درون در چارچوب مبانی بومی و معرفتی خودمان، اما با نگاه تحولی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، الهیان در پایان گفت: برخی دولتها حرف از مردم زدند، اما دولت آقای رئیسی آمد و در ساختار و در استانداریها و وزارتخانهها دستیار ویژه مردمیسازی را گذاشت. ما در مجلس فراکسیون سازمانهای مردمنهاد را تاسیس کردیم که کارویژه آن حمایت از نهادهای مردمی و به کار گرفتن این ظرفیتها در راستای پیشرفت و تعالی کشور است.
بیشتر بخوانید:
- قانون انتخابات مجلس اصلاح شد
- موضع جامعه روحانیت درباره انتخابات مجلس
- اصولگرایان استارت رسمی انتخابات مجلس را زدند
- احتمال اجماع لیست نهایی تهران در اردوگاههای اصولگرایان
- عارف جلسات منظم با استانداران ادوار دارد و به دنبال رقابت انتخاباتی است
- سازماندهی هستههای انتخاباتی شورای وحدت در تهران
- استراتژی جبهه پایداری در انتخابات مجلس چیست؟
- درخواست انتخاباتی محسن هاشمی از حسن روحانی
- حسن روحانی: تنها راه این است که این نظام اصلاح شود
- روایت سردار کوثری از جلسه فرماندهان سپاه با روحانی پس از انتخابات ۹۶
- تعرفه انتخابات مجلس و خبرگان یکی شد
- تایید صلاحیت مطهری، نوبخت و پزشکیان برای انتخابات مجلس
- تاجگردون با این عکس به استقبال انتخابات رفت
- صلاحیت سید محمود علوی، وزیر سابق اطلاعات برای شرکت در انتخابات مجلس تایید نشد
- لیست انتخاباتی بر اساس نظریه «انقلاب مستمر»
- به تذکرات رهبری درمورد مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات توجه نشده
- ساداتینژاد از حضور در انتخابات مجلس انصراف داد
- ستاد انتخابات کشور: با گواهینامه، کارت پایان خدمت و گذرنامه هم میتوان رای داد
- ادغام تعرفه رای دو انتخابات ۱۴۰۲
- ملزومات برگزاری انتخابات باشکوه را فراهم کنید
- انتخابات مانند غزه در محاصره است
- حسینی: تلاش دولت افزایش مشارکت در انتخابات است
- باهنر: اصولگراها باهم کلکل می کنند تا سهم شان در لیست بیشتر شود /جبهه پایداری گفته لیست جدا می دهد
- اطلاعیه دفتر لاریجانی پیرامون نقش او در انتخابات
- لاریجانی: وقتی رهبری گفتند «مشارکت هر چه بیشتر مسأله اصلی است»، یعنی بخشهای مختلف باید کاری کنند، نه اینکه صرفا سخنان را تکرار کنند
- ائتلاف اصولگرایان در انتخابات خبرگان چه می کند؟
- اعلام موجودیت ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی
- باهنر از قم یا کرمان یا سرلیست شورای وحدت تهران؟
- مصطفی پورمحمدی برای خبرگان تایید صلاحیت شد
- محمدباقر نوبخت از رشت کاندیدا شد
- شعار شورای وحدت در انتخابات مجلس دوازدهم
- جبهه اصلاحات ایران دلایل خود براى عدم ارائه لیست در انتخابات ۱۱ اسفند را بیان کرد
- وحدت ملی بر وحدت اصولگرایی اولویت دارد
- فرصت بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ادامه دارد
- ۲۲ نفر از نمایندگان دوره یازدهم مجلس رد صلاحیت شدهاند
- برگزاری انتخابات الکترونیکی در تهران منتفی شد
- تبلیغات انتخابات مجلس چهزمانی آغاز میشود؟
- حداد عادل: حضور در انتخابات یک وظیفه ملی است
- سخن گفتن از تحریم انتخابات جرم نیست
- جبهه اصلاحات با انتخابات و صندوق رای قهر نیست اما توصیه ای ندارد
- جبهه پایداری موضوع «سهمیهبندی» برای لیست انتخابات را تکذیب کرد
- هیچکس مانع رای دادن هیچ شهروند ایرانی با هر نوع حجابی نخواهد شد
- همین که حجاب فساد را پنهان می کند کافی است
- فهرست انتخاباتی منتشر شده به نام «اُمناء» نادرست است
- درباره انتخابات هنوز با هیچ گروهی ائتلاف نکردهایم
- موافقت شورای نگهبان با تغییر حوزه انتخابیه ۵۲۰ داوطلبان انتخابات مجلس
- آخرین نظرسنجیها حاکی از آن است که ۵۲ درصد مردم از زمان برگزاری انتخابات خبر ندارند
- تایید صلاحیت علی افراشته در حوزه دشتی و تنگستان برای انتخابات مجلس دوازدهم
- اعتدالیون در ۱۰۵ حوزه انتخاباتی لیست میدهند
- اعلام موجودیت جبهه «صبح ایران» به دبیر کلی علیاکبر رائفیپور
- پورمحمدی: شاید باهنر رئیس مجلس آینده باشد
- هم میهن: وقتی پسر قالیباف دنبال اقامت کانادا است، چرا من رأی بدهم؟
- پسرِ محمدباقر قالیباف به در بسته خورد
- ایرج! چطور به تو گیر ندادن؟
- واکنش رسانه جبهه پایداری به رد درخواست اقامت دائم اسحاق قالیباف در کانادا
- قالیباف رودست خورد؟ /محصولی: سرلیست ما آقاتهرانی است
- ائتلاف نانوشته «محصولی – زاکانی» علیه قالیباف
- لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب(فهرست قالیباف) نهایی شد
- پناهیان: انتخابات مسیر همراهی با امام زمان است