جمهوریت –ناصر تبریزی نوشت:هنوز داستان داداخواهی بیماران تالاسمی که قربانی واردات آلوده خونی شده بودند ادامه دارد…
چگونه ممکن است که باز هم اتفاقی از این دست بار دیگر رخ دهد.خاطرم هست زمانی که سازمان انتقال خون ایران متهم به کوتاهی در واردات فرآورده های خونی آلوده به کشور شده بود، مقاومت بسیاری برای لاپوشانی این اتفاق صورت می گرفت، بدیهی است، در سایه انتشار دامنه دار و وسیع آن توسط رسانه ها، مسئولین وادار به قبول مسئولیت و جوابگویی شدند….
« خبرگزاری مهر، روز گذشته به نقل از سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مدعی شد که ۷۰ بیمار دیالیزی به دلیل مصرف محلول آلوده به آلومینیوم فوت کردند….به گفته وی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سال جاری در جریان فوت ۵۰ بیمار دیالیزی به دلیل استفاده از داروی بیکیفیت که بعداً گفته شد احتمال دارد به عنصر آلومینیوم آلوده شده باشد قرار گرفت و با برگزاری نشستی با مسئولان مربوطه این موضوع را بررسی و مشخص شد یکی از شرکتها در این رابطه قصور داشته است…»
آنطور که سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روایت میکند، در وهله اول گفته شد ۱۰ تا ۱۲ بیمار دیالیزی در شهرهای مشهد و اصفهان به دلیل استفاده از محلول و با علائم مغزی، عفونتی، تشنجی و کما جان خود را از دست دادند و پس از مدتی آمار فوتیها به ۵۰ نفر رسید و تاکنون ۷۰ نفر جان خود را از دست دادند…..
نکته شگفت انگیز اینجاست؛ علیرغم اینکه بوضوح اعلام شده شرکت ثامن متعلق به بنیادبهره وری موقوفات آستان قدس رضوی مسئول ساخت و توزیع داروهای آلوده بوده که منجر به مرگ ۷۰ نفر در جریان دیالیز شده اند، هنوز تلاش ها برای عادی سازی این فاجعه در جریان است!
حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص گفته: «….شرکت ثامن داروهای دیالیزی را تولید میکند. آنطور که بررسیها نشان میدهد خرداد پارسال، در داروهای دیالیزی این شرکت ظاهراً درصد کمی آلومینیوم وجود داشته است که بررسیهای ما نشان داد این داروها عوارض داشتهاند…»(مشرق نیوز)
به عبارتی دیگر ۱۷ ماه ضمن روشن شدن ایرادات اساسی دارو های دیالیزی، در دو شهر اصفهان و مشهد تلفات رخ داده است، اما در کمال خونسردی نه تنها دارو های آلوده جمع آوری نشده بلکه با مسکوت نگه داشتن این اتفاق، توزیع داروها ادامه داشته و به قربانیان بیماران دیالیزی اضافه شده است….
در این راستا، محمدی ادامه می دهد«…. داروها برای تولید از یک مواد اولیهای تشکیل میشوند که این مواد اولیه استانداردهایی دارد و بر اساس آن شاخصها را تعیین میکنند که مثلاً میزان آلومینیوم نباید بیشتر از حد مجاز باشد و اگر رعایت نکنند ریجکت میشوند. همیشه آزمایشگاهها یک حد مجازی را در نظر دارند و طبق آن، داروها بررسی میشوند مگر اینکه داروهای تزریقی باشند، که حد مجازش صفر است و باید استریل شوند…..»
به توضیحات توجیهی رئیس سازمان غذا و دارو دقت بفرمایید:
«….این نخستینبار است که چنین مشکلی مشاهده میشود. با بررسی مواد خریداریشده، معلوم شد که از دو منبع این مشکل ایجاد شده است …..شرکت ثامن همیشه این سرمها را تولید میکرد و در گذشته مشکلی وجود نداشت و این نخستینبار است که چنین مشکلی مشاهده میشود. …..بررسیهای شرکت ثامن نشان داد که از دیماه سال گذشته دو منبع وجود داشته که ناخالصی بالایی داشتهاند و باعث غلظت بالای آلومینیوم در سرمهای صفاقی شده و عوارض آن هم با آلودگی مورد اشاره انطباق داشت……»
البته این اظهرات که مثلا در مقام پی گیری فاجعه گفته می شود، در همین جا تمام نمی شود و نکته جالب در زمانی اتفاق می افتد که سازمان غذا و دارو به نقل از شرکت ثامن اعلام می کند،. دلیل وقوع این اتفاق، نبود کنترل کیفی روی محصولات بوده است.!!!
تصور کنید شرکت ثامن داروی حیاتی برای کسانی که در مرز مرگ و زندگی قرار داشته و هست و نیست خود را در این مسیر برای ادامه زندگی از دست می دهند در عین حال هزینه های سرسام آور، کمر خود و خانواده هایشان را خورد کرده است…مجبورند که جان گران بهای خود را به دست شرکتی بسپارند که هیچ فرآیندی در کنترل کیفیت داروهای تولیدی خود ندارد.
به قول قرآن کریم (سوره تکویر آیه ۹)
به کدامین گناه کشته می شوند؟ (به قتل می رسند؟)
- چه کسانی در این کشور می توانند با جان مردم این گونه بازی کنند؟؟
- چه کسانی مجوز این گونه فعالیت حیاتی را به شرکت ها می دهند؟؟
- چرا ناظر موثری بر تولید دارو های حیاتی وجود ندارد؟؟
- و اگر دارد، چرا مشخصات کسانی که در قبال این گونه فجایع در کشور مسئول هستند، صریح و به دور از هرگونه مصلحتی اعلام نمی شود؟
- چرا نام و مشخصات کسانی را که مسئول مستقیم کنترل کیفی این داروها بوده اند، به مردم اعلام نمی شود؟
شرکت ثامن فقط یک هویت حقوقی و مجازی است، همانطوری که واحد کنترل کیفیت یک واحد حقوقی است… اما مسئولیت این اتفاق مستقیم به کسانی بر می گردد که یک یا چند فرد حقیقی هستند که بطور قطع دستکم در بارگاه الهی جوابگو خواهند بود…
بیشتر بخوانید:
- از قطع درختان ولیعصر تا خود خشکی درختان
- درآمد شهرداری تهران از قطع درختان شهر
- آقای زاکانی چه کسی دروغ می گوید؟
- سگ دوستی یا نوع دوستی
- مضرات آب شیرین کن ها
- بازگشت هیولای صید ترال | نقطه سرخط
- حساب و کتاب سرانگشتی درباره اظهارات دولتی ها پیرامون گرانی بنزین
- از کجا بیاوریم | طرح جامع تهران
- چه کسی تابلو های نقاشی موزه امام علی را فروخته؟
- مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا| ۳۰ هزار نفر فقط در یک سال