جمهوریت ـ به گزارش روابطعمومی بانک صادرات ایران، محمدباقر عباسینژاد در این نشست با تاکید بر سه عامل آموزش، امیدآفرینی و آرامشبخشی در ایجاد همگرایی و همافزایی در میان کارکنان نظام بانکی برای مقابله با فساد اقتصادی و مبارزه جدی با پولشویی و تامین مالی تروریسم، گفت: همکاری و هماهنگی جدی در میان بخشهای مختلف نظام بانکی و پیروی از دستورالعملهای بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین نهادهای نظارتی در زمینه مبارزه با پولشویی در قالب کارگروهی از اثربخشی بیشتری برخوردار است.
او در بیان ویژگیهای یک تیم مطلوب در زمینه بازرسی و مبارزه با پولشویی، شوق آموختن، احساس امنیت شغلی و امیدواری، خلاقیت، علاقهمندی به خدمت به مردم، هماهنگی و همدلی، تحولپذیری، قدرت ایجاد ارتباط، شایستگی و لیاقت، ایجاد اعتماد، نظم و انضباط، همافزایی، هدفمند بودن و احساس مسئولیت و رسالت داشتن، مشکلگشایی و چندمهارتی در امور بانکی و همچنین داشتن استقلال رای و اقتدار را از جمله مهمترین ویژگیها در این زمینه عنوان کرد و در این میان آموزش مستمر را رکن اصلی موفقیت بازرسان و متخصصان مبارزه با پولشویی برشمرد.
او در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه نهادهای نظارتی چشم و گوش مدیران در نظام بانکی هستند، به پدیده جهانیسازی اقتصاد و ارتباط آن با بازارهای مالی و رشد فزاینده جرائم اقتصادی سازمان یافته و گسترش انتقال داراییهای نامشروع با هدف تغییر هویت از طریق تطهیر از طریق بانکها، بیمه و سایر مؤسسات مالی اشاره کرد و افزود: امروز اغلب بانکها و موسسات مالی دنیا خود را موظف به رعایت قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی میدانند و بانک صادرات ایران نیز بیش از گذشته و با قدرت برای تحقق اهداف بانک در این زمینه مصمم است.
عباسینژاد در این نشست در بیان اهمیت عملکرد امور بازرسی در تطبیق مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم نیز گفت: هدف اصلی پایش و گزارشدهی مستمر فعالیتهای مشکوکی است که سعی در پنهانسازی وجود و استفاده از سرمایههای غیرقانونی دارد. اهمیت تطبیق و مبارزه با پولشویی در حفاظت از عملیات کسب و کار و اقتصاد و همچنین مسئولیت اجتماعی ماست.
مدیر امور بازرسی بانک صادرات ایران همچنین با بیان تاریخچه واحدهای بازرسی و مبارزه با پولشویی بانک صادرات ایران و مقررات و دستورالعملهای ابلاغی بانک مرکزی، هدف از بازرسی تخصصی مبارزه با پولشویی را ارزیابی و بهبود کنترلهای داخلی، خط و مشیها و فرایندها برای اطمینان از تطابق قوانین مبارزه با پولشویی در بخشهای ارزیابی ریسک و نظارت برای رصد تراکنشها و فعالیتهای مشکوک و همچنین آموزش کارکنان دانست.
او در بخش دیگری از سخنان خود اصول مبارزه با پولشویی در بانکها را مورد اشاره قرار داد و گفت: بانکها باید در چهار بخش شناسایی مشتری و احراز هویت دقیق آن در زمان افتتاح حساب، بررسی پروفایل و ارزیابی در زمینه ریسک پولشویی و تامین مالی تروریسم، بررسی حسابها تراکنشهای مشتریان از قبیل تایید منشأ مقادیر بالای پول و گزارشدهی به موقع و همچنین بررسی تراکنشهای نقدی بیش از ۱۰ هزار دلار و گزارشدهی موارد مشکوک به نهادهای قانونی در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم توجه کافی داشته باشند.
عباسینژاد همچنین طی سخنانی نظارت بر تراکنشها، چالشهای شناسایی مشتری و همچنین چالشهای مبارزه با پولشویی درنظام بانکی در سه بعد ساختاری، کارکردی و زمینهای را تشریح و تبیین کرد.
او در بیان راهحل مبارزه با پولشویی، نقش فناوری و استفاده از سامانههای نظاممند و تحلیل دادهها و همچنین استفاده از هوش مصنوعی را خاطرنشان کرد و بر نقش آموزش کارکنان بر اقدمات مؤثر در زمینه پولشویی و مبارزه با پولشویی تاکید کرد.
در پایان این نشست احکام ۱۰ نفر از بازرسان تخصصی جدید مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بانک صادرات ایران به آنها اهدا و از نفرات برگزیده در این همایش نیز تجلیل شد.
دومین دوره نشست تخصصی سالانه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم بانک صادرات ایران طی سه روز با احضور هادی خانی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمد حسین دهقانمنشادی رئیس اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی، مهدی اقبالیراد عضو هیئتمدیره بانک صادرات ایران، محمدباقر عباسینژاد مدیر امور بازرسی بانک، امیررضا رشیدی رئیس اداره کل مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم بانک صادرات ایران، علیرضا غفاری مدرس و مشاور مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی و بازرسان و مدرسان تخصصی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم بانک صادرات ایران برگزار شد.
بیشتر بخوانید:
- روح قانون مبازره با پولشویی حمایت از اقتصاد شفاف و مبارزه با فساد است
- اهتمام تیم مدیریت بانک صادرات ایران به مبارزه با پولشویی بیش از گذشته است
- رعایت مقررات، احتراز از مشتریمداری نیست
- راهبردهای عملیاتی بانک صادرات ایران در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تشریح شد
- بانک صادرات ایران رتبه اول پرداخت وام ودیعه مسکن فرزند سوم
- بانک صادرات به ۲۶۷ هزار بازنشسته کشوری وام داد
- یادداشت مدیرعامل بانک صادرات ایران درباره گذار به بانکداری هوشمند
- پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفته بسیج
- بانک صادرات ایران با «ست» جایزه اول جشنواره دکتر نوربخش را به خانه برد
- آسیبشناسی انتظارات از حکمران پولی برای گذار به بانکداری هوشمند
- تشریح زیرساختهای فقهی و حقوقی در بانکداری هوشمند
- ۱۱۶ هزار نفر از بانک صادرات ایران وام قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری دریافت کردند
- بانک صادرات ایران از سامانه «ست» برای توثیق الکترونیکی داراییها رونمایی کرد
- قدردانی مدیرعامل بانک صادرات ایران از پرستاران و کادر درمان
- مدیر روابطعمومی بانک صادرات ایران منصوب شد
- مدیرعامل و اعضای جدید هیأتمدیره بانک صادرات ایران معرفی شدند
- بانک صادرات ایران با شرکت فولاد مبارکه اصفهان تفاهمنامه توسعه همکاری امضا کرد
- نقش بانک صادرات ایران در بازار سرمایه پررنگتر از پیش خواهد بود
- رونمایی از طرح «سپاس سپهر» بانک صادرات ایران در کیش اینوکس ۲۰۲۳
- حضور مؤثر بانک صادرات ایران در کیش اینوکس ۲۰۲۳
- نسخه جدید اپلیکیشن صاپ با سرویسهای ویژه منتشر شد
- گام بلند بانک صادرات ایران در تامین مالی صنعت فولاد
- تامین مالی ۶۳۰۰ واحد در قانون جهش تولید مسکن توسط بانک صادرات ایران
- «چکنو»های صادره از مرز دو میلیون برگ گذشت
- عضو جدید هیئتمدیره بانک صادرات ایران انتخاب شد
- برات الکترونیک خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تکمیل زنجیره تأمین واحدهای تولیدی است
- حمایت بانک صادرات ایران از توانمندی خودروسازان داخلی تقویت شد
- سهامداران برای بهرهمندی از سود سهمی قابل توجه «وبصادر» تا پایان سال شکیبا باشند
- حضور بانک صادرات ایران در نمایشگاه «روستا آباد»
- ۱۷۵ هزار نفر از بانک صادرات ایران وام قرضالحسنه و تسهیلات حمایتی دریافت کردند
- پیام سرپرست بانک صادرات ایران به مناسبت «هفته وحدت»
- پیام سرپرست بانک صادرات ایران به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
- کسب رتبه سوم پرداخت وام قرضالحسنه فرزندآوری توسط بانک صادرات ایران
- اهداف و برنامههای عملیاتی بانک صادرات ایران در نیمه دوم ۱۴۰۲
- انتشار همراهبانک صادرات ایران با قابلیتهای جدید
- پویش کاشت ۷۲ هزار درخت در یادمان ۷۲ سال خدمت بانک صادرات ایران
- بانک صادرات ایران نشان افتخاری از «خدمت به مردم» است
- پرداخت ارز اربعین به بیش از ۶۸ هزار زائر حسینی توسط بانک صادرات ایران