جمهوریت – اخیرا ناصر قوامی در گفتوگو با «نامهنیوز» گفت که شنیده است خاتمی گفته که در انتخابات شرکت نمیکنم. خاتمی در تمام این سالها با هرگونه نقدی که داشته اما میگفت که باید در انتخابات شرکت کرد اما تا این لحظه گویا او را هم باید جزو تحریمیها در نظر بگیریم. اگر او تا آخرین روز بر این موضع بماند وضعیتش در عالم سیاست ایران چگونه خواهد شد؟
امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «باید ببینیم که حرف آقای خاتمی تشکیلاتی است یا نظر شخصی. اگر عدم مشارکت یا تحریم را به صورت تشکیلاتی بگوید باید قائل باشیم به اینکه او دیگر یک نیروی تندرو است و در مسیر اپوزیسیونشدن حرکت میکند. به نظر میرسد آقای خاتمی که فهمیده است بخش زیادی از اصلاحطلبان او عبور کردهاند و در شرایط بییاری برای آنکه تنها نماند به طیف تندرو نزدیک شده است اگر آقای خاتمی انتخابات را تحریم کند یعنی میخواهد از صحنه سیاستورزی عبور کند و به اپوزیسیون بپیوندد. هرچند که بسیاری باور داشتند او مدتهاست نزدیک به اپوزیسیون است اما اگر او در انتخابات پیش رو ساز تحریم را کوک کند این حرفها و نظرها به واقعیت میپیوندد».
او ادامه داد: «البته باید ببینیم منبع حرف آقای قوامی چیست و حتی این را هم در نظر داشته باشیم که تا روز انتخابات حرفهای زیادی زده میشود و بعضا تکذیبهایی هم رخ میدهد. معمولا این حرفها را برای افکارسنجی میزنند. اما به هرحال اگر حتی آقای خاتمی به صورت تشکیلاتی سخن از عدم مشارکت بزند، باز هم تأثیر چندانی در موضع انتخاباتی اکثر اصلاحطلبان نخواهد داشت زیرا تا همین حالا هم مشخص است که بخش زیادی از اصلاحطلبان با تمام توان وارد انتخابات میشوند و بسیاری از آنها مدتهاست که از آقای خاتمی عبور کردهاند؛ همانطور که چندسالی است از آقای عارف عبور کردهاند».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «اصلاحطلبان میگویند رادیکالهای اصولگرا میخواهند انتخاباتی حداقلی برگزار شود تا در صحنهای بیرقیب خودشان کرسیهای مجلس را در اختیار بگیرند. حتی اگر با فرض آنها جلو برویم هم اکنون میبینیم که رادیکالهای اصلاحطلب دقیقا مشغول تسهیل هدف رادیکالهای اصولگرا هستند؛ یعنی خودشان دارند صحنه را ترک میکنند تا در نهایت همان نتیجهای که رادیکالهای اصولگرا میخواهند محقق شود. این طیف از اصلاحطلبان در نظر و عمل دچار تناقض هستند وگرنه پر واضح است باید برای جلوگیری از پیشروی رقیب با تمام توان وارد انتخابات شوند».
او درباره مواضع اخیر خاتمی هم تصریح کرد: «آقای خاتمی حرف تازهای برای گفتن ندارد و مدتهاست همین حرفهای تکراری را به زبان میآورد. هیچ تولید محتوایی از سوی آقای خاتمی و نزدیکانش مشاهده نمیشود. او انتقادهای تند و بیاساسی به شورای نگهبان وارد میکند و نمیگوید که شورای نگهبان چه طور میتواند افرادی که پرونده قضایی دارند یا عنادشان با نظام مشخص است را تأییدصلاحیت کند. آقای خاتمی و اصلاحطلبان تندرو میخواهند به نوعی یک دیکتاتوری انتخاباتی را به نهادهای نظارتی تحمیل کنند».
واعظ آشتیانی در پایان در پاسخ به این پرسش که هدف خاتمی از مواضع اخیرش چیست، گفت: «آقای خاتمی میخواهد از شرایطی که یک سال پیش در کشور به وجود آمد برای خود یارگیری کند اما نمیخواهد درک کند که چنین اقدامی بار منفی برایش خواهد داشت».
بیشتر بخوانید: