جمهوریت : دانه کرفس یا تخم کرفس که معمولا از گل کرفس حاصل میشود سرشار از خاصیت است و حتی از آن در انواع سسها و غذاها و چاشنیها استفاده میکنند، اما برخی از افراد باید دور استفاده از این دانه پرخاصیت را خط بکشند!
دانه کرفس و طبع آن در طب سنتی
به گزارش سرویس سلامت جمهوریت ، همانطور که میدانید، دانه کرفس بطور معمول از گلهای کرفس بدست میآید و در حقیقت همان بذر کرفس است که طبعی گرم و خشک دارد.
خواص و فواید تخم کرفس یا همان دانه کرفس از دیرباز شناخته شده است و حتی از آن در ادویههای مختلفی همچون؛ انواع سسها، غذاها و چاشنیها استفاده میشده است.
شاید ندانید اما؛ بذر کرفس سرشار از مواد معدنی همچون کلسیم، منگنز، منیزیم و فسفر، آهن و انواع آنتی اکسیدانها و پلی فنلها است و با توجه به این موضوع و ارزش غذایی بالای آن مصارف بی شماری در طب سنتی و طب نوین دارد.
طبیعت و مزاج دانه کرفس در طب سنتی گرم و خشک است.
خواص و فواید طلایی تخم کرفس
- نقش دانه کرفس در نابودی سرطان
ویتامینها و فیبرهای تخم کرفس یا همان دانه کرفس رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند و سرطان را از بین میبرد.
- از بین بردن کلسترولهای بد بدن به کمک دانه کرفس
بذر کرفس، کلسترولهای بد را بیرون میاندازد و در نتیجه میتواند به راحتی از کلسترول بالا جلوگیری کند.
- جلوگیری از التهاب به کمک دانه کرفس
کرفس غنی از پلی ساکارید و آنتی اکسیدان هاست که میتواند از التهاب جلوگیری کند.
- درمان زخم معده پس از مصرف دانه کرفس
تخم کرفس زخم معده را درمان میکند و میتوان گفت؛ علاوه بر زخم معده قابلیت این را دارد که رفلاکس معده نیز را برطرف کند.
- جلوگیری از بیماریهای کبد پس از مصرف دانه کرفس
تخم کرفس توانایی سوزاندن چربی را دارد و از بیماریهای کبدی جلوگیری میکند.
- کاهش وزن پس از مصرف دانه کرفس
کرفس یکی از بهترین سبزیجات برای لاغری است و از این رو این سبزی به کاهش چربی نیز کمک میکند.
- تسکین درد و ورم مفاصل پس از مصرف دانه کرفس
ورم مفاصل، دردهای عضلانی سبب بی قراری و از بین رفتن آرامش میشود و باید بدانید که؛ کرفس این درد هارا درمان میکند و اعصاب و روانی راحت و آرام را به شما هدیه میدهد.
کدام افراد نباید از دانه کرفس استفاده کنند؟
افرادی که قند خون پایین دارند، مبتلا به التهاب حاد کلیه هستند و افرادی که به دانههای کرفس آلرژی و حساسیت دارند نباید از آنها استفاده کنند.
از سوی دیگر باید بدانید که؛ مصرف دانه کرفس در زنان باردار سبب خونریزی رحم و سقط جنین میشود به همین دلیل زنان در دوران بارداری باید از مصرف تخم کرفس به صورت ادویه و مکملها جدا اجتناب کنند.
البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که، تاکنون اطلاعاتی از اثر دانه کرفس بر روی زنان شیرده منتشر نشده است و به همین دلیل توصیه میشود که زنان در دوران شیردهی از مصرف آن اجتناب کنند یا با تجویز پزشک از آن استفاده کنند.
نحوه استفاده از دانه کرفس
امروزه، از دانههای کرفس بیشتر به عنوان یک ادویه برای تهیه انواع غذا از جمله سوپ، غذاهای گیاهی، ترشی و سس سالاد استفاده میکنند.
همچنین ادویه دانه کرفس را به عنوان جایگزین نمک به کار میبرند.
دانه کرفس را به صورت مکمل به شکل عصاره یا کپسول نیز عرضه میکنند. از مکملهای دانه کرفس برای کاهش فشار خون بالا و درمان عفونتهای ادراری استفاده میشود.
روغن دانه کرفس را بیشتر به صورت موضعی برای کاهش درد استفاده میکنند.
-
بیشتر بخوانید:
-
همه آنچه که درباره گوشت غاز نمیدانید! +مضرات و نحوه نگهداری
-
هشدار؛ این افراد دور استفاده از سویا را خط بکشند!
-
یک انبه خوب چه ویژگیهایی دارد؟!
-
فواید لوبیای رومی برای لاغری +عوارض آن
-
تا چه زمانی میتوانیم مغز گردوهای موجود را مصرف کنیم؟!
-
آهن موجود در ازگیل کدام دردهای انسان را درمان میکند؟!
-
خواص توت وحشی و برگ آن
-
از درمان شب کوری تا محافظت از مغز به کمک خرما
-
هشدارهایی درباره مصرف نارَنگور +خواص درمانی و تداخلات دارویی
البته در برخی کشورها از دانههای کرفس برای تهیه دمنوش گیاهی استفاده میکنند.
انتهای پیام/