ه گزارش جمهوریت صادق زیباکلام استاد تمام علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه از نظر مبانی و اصول دموکراسی رئیس مجلس نمیتواند، اختیارات بیشتری برای خود متصور باشد، گفت: رئیس مجلس نیز یکی از همان ۲۹۰ نماینده است و نباید حقوق و اختیارات بیشتری نسبت به دیگران داشته باشد، بنابراین اینکه عدهای از اعضای چبهه پایداری و طرفداران احمدینژاد به دنبال محدود کردن قدرت قالیباف در ریاست مجلس هستند، از نظر دموکراسی درست است.
وی افزود: بنابراین نمایندگان مجلس یازدهم میتوانند در چارچوب اصلاح آییننامههای داخلی مجلس چنین امری را دنبال کنند، اما نکته مهم این است که اگر یک نفر از طرف تندروها برای ریاست مجلس شانسش از قالیباف بیشتر بود، آنها دیگر به دنبال محدود کردن قدرت رئیس مجلس نبودند، بر این اساس، آنها از این امر واهمه دارند که به دلیل تجربیاتی که شهردار اسبق تهران دارند، او به لاریجانی دیگری تبدیل شود و آنها به هیچ عنوان نمیخواهند چنین امری محقق شود.
بیشتر بخوانید:
به گزارش فرارو ، زیباکلام بیان داشت: با توجه به چنین مسائلی تندورها از همین الان به دنبال محدود کردن ریاست قالیباف بر مجلس هستند، از سوی دیگر اگر در عمل نیز تندروها به دنبال چنین موضوعی باشند، قالیباف نیز مقابله به مثل خواهد کرد و در مقابل تصویب شدن چنین قوانینی خواهد ایستاد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه فارغ از این موضوع که چه کسی رئیس مجلس شود، تندورها در مجلس یازدهم یک اقلیت قدرتمند را تشکیل خواهند داد، اضافه کرد: بر این اساس آنها زمام امور را به دست خواهند گرفت و قالیباف و یا کس دیگری نیز نمیتواند مقابل اقداماتی که آنها میخواهند انجام دهند بایستد.
وی همچنین در واکنش به شرط جبهه پایداری برای امضای میثاقنامه از سوی قالیباف مبنی بر عدم شرکت در انتخابات ۱۴۰۰، تصریح کرد: اگر قالیباف به ریاست مجلس دست پیدا کند، بعید است که تمایل داشته باشد بخواهد دوباره شانس خود برای ریاست جمهوری را امتحان کند، بر این اساس اگر هم قصد حضور کند، تندروها تمام قد در برابر او خواهند ایستاد و مانع او میشوند، چرا که آنها اینبار نمیخواهند با توجه به شرایطی که وجود دارند، شانس فتح پاستور را از دست بدهند.
بیشتر بخوانید:
حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا نیز با اشاره به اینکه بر اساس قانون اساسی مسئولیت هدایت مجلس بر عهده ریاست آن است، گفت: افزون بر این موضوع، با تشکیل شورای هماهنگی سران سه قوه، مسئولیت رئیس مجلس به عنوان رئیس قوه مقننه نیز بیشتر از گذشته شده و در این زمینه وی از اختیارات بیشتری نیز برخوردار است.
وی افزود:، اما در مورد نقش رئیس مجلس در مدیریت و هدایت داخلی پارلمان نیز بر اساس آییننامههای داخلی، نمایندگان میتوانند، تغییراتی را که مدنظر خود دارند، را ایجاد کند، این در حالیست که در این رابطه باید دید تغییراتی که در نقش رئیس مجلس قرار است، ایجاد شود، شامل چه مواردی خواهد بود و از سوی دیگر تبعات این موضوع نیز چیست.
کنعانیمقدم با تاکید بر اینکه بنده با این تغییرات مخالف هستم، اظهار داشت: با توجه به ساختار مجلس و تعداد زیاد نمایندگان باید رئیس دارای اختیارات کافی باشد تا بتواند پارلمان را اداره کند، همچنین به دلیل اینکه افراد مختلف با دیدگاهها و طرز فکرهای گوناگون در مجلس حضور دارند، باید رئیس مجلس از قدرت و اختیار کافی برخوردار باشد، تا بتواند به وظایف خود عمل کند، بنابراین نباید به دنبال محدود کردن افراد مختلف باشیم.
این فعال سیاسی اصولگرا بیان داشت: این که چه کسی رئیس مجلس میشود، نباید باعث آن شود تا عدهای به دنبال تغییر قوانین و بی اثرکردن جایگاه رئیس مجلس باشند، بر این اساس چه آقای قالیباف رئیس شود، چه آقای حاجی بابایی و چه آقای لاریجانی، صورت مسئله یکسان است و باید شرایط را طوری رقم زد که از کارآمدی مجلس کاسته نشود.
وی با اشاره به اینکه محدود کردن قدرت و اختیارات رئیس مجلس از کارآمدی مجلس میکاهد، اضافه کرد: با توجه به چنین وضعیتی به صلاح نیست که تغییراتی در ساختار پارلمان انجام شود و به اعتقاد بنده مجلس با همین شیوهای که در دوره دهم اداره شد، باید همین منوال در دوره یازدهم نیز ادامه داشته باشد.
لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=93316