تاریخ : جمعه, ۲ خرداد , ۱۴۰۴ Friday, 23 May , 2025
6

امیرحسین ثابتی، مصباح یزدی و تناسخ سیاسی

  • کد خبر : 254311
  • ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
امیرحسین ثابتی، مصباح یزدی و تناسخ سیاسی
مروری بر سیر تطور موضوع «رای مردم» در نسل‌های تربیت شده در مکتب مصباح یزدی نشان می‌دهد این جریان رای مردم را یا «بی‌اهمیت» تلقی می‌کند و یا ابزاری برای تهدید و توهین می‌پندارد. رای مردم در نسل‌های تربیت شده در حلقه مصباح در صورتی که «اصلح» آنان را به نهاد‌های حاکمیتی نفرستد یا نشان از حماقت است و فاقد اعتبار عقلی و شرعی یا نشانه‌ای است از عقوبت الهی.

جمهوریتسیما پروانه گهر:اظهارات روز‌های اخیر امیرحسین ثابتی نماینده مجلس دوازدهم که عموما به عنوان عضو جبهه پایداری و از افراد اصلی در حلقه نزدیکان سعید جلیلی شمرده می‌شود، یکبار دیگر هویت سیاسی حلقه‌ای که او در حقیقت «نسل سوم» آن است را نمایش داد. اظهاراتی که البته نشان از نفوذ و رسوب اندیشه‌های مصباح یزدی در نسل سوم بنیادگرایان در اردوگاه راست را نیز تایید می‌کند.

ثابتی که در یک سال اخیر به عنوان نزدیک‌ترین فرد به سعید جلیلی شمرده می‌شود، در حقیقت شمایل نسل سوم مکتب مصباح یزدی است؛ مصباح یزدی سعید جلیلی را اصلح خوانده بود و حالا به نظر می‌رسد امیرحسین ثباتی نور چشم سعید جلیلی است؛ جوانی که به روایت وزیر دولت روحانی جویای نام است و اهرم اجرایی دیدگاه‌های سعید جلیلی در مجلس شده است.

این که ثابتی در هفته جاری با نوعی دهن کجی به مردم تاکید کرده که «شرایط امروز حاصل انتخاب ۲۰۰ روز قبل خود مردم است» یادآور جایگاه رای مردم در دیدگاه‌های مصباح یزدی و مکتب فکری جبهه پایداری است.

در دو دهه گذشته همواره دیدگاه‌های مصباح یزدی با این تعبیر و تفسیری همراه شد که از منظر او «جمهوریت در مقابل اسلامیت» فاقد ارزش است. در سه دهه گذشته بار‌ها در مورد مساله میزان اهمیت رای مردم در دیدگاه‌های مصباح یزدی سخنان زیادی گفته شده است اگرچه سال گذشته حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان و رسانه‌های نزدیک به جریان پایداری سعی کردند با ارائه تصویر و تفسیر جدیدی از دیدگاه‌های مصباح یزدی درباره جایگاه رای مردم به این برداشت‌ها پاسخ دهند و اتهام « بی اهمیتی رای مردم برای مصباح یزدی» را از چهره سیاسی او بزدایند.

دی ماه سال گذشته برای چندمین بار، بحث‌هایی بر سر اندیشه سیاسی محمدتقی مصباح‌یزدی درباره جایگاه مردم در حکومت‎ و نوع تعامل حکومت با مردم در میان مناظره‌های پیش از انتخابات مجلس دوازدهم مطرح شد. همچون ادوار گذشته بازخوانی محتوای منتشر شده در هفته نامه پرتو و اظهارات مصباح یزدی در سخنرانی‌ها و نماز‌های جمعه حکایت از تنزل جایگاه رای مردم در قیاس با تشخیص حاکمیت داشت، اما حامیان او – از کیهان تا روحانیون نسل دو و سه از موسسه امام خمینی و کلاس‌های درس مصباح یزدی- با رد این مساله بر اعتقاد مصباح یزدی به نهاد انتخابات و رای مردم تاکید داشتند.

چهره‌های جبهه پایداری-از مصباح یزدی به عنوان پدر معنوی تا حمید رسایی، عضو جدا شده جبهه پایداری و حالا امیرحسین ثابتی به عنوان نسل سه این حلقه فکری و سیاسی- عموما اظهارات مشابهی درباره رای مردم داشتند. مصباح یزدی همواره با تصویر «اعتبار نداشتن رای مردم در قبال تصمیم حاکمیت» شناخته می شود. حمید رسایی چند سال پیش در گفت و گوی تصویری نکته‌ای در تمجید مشارکت پایین به نفع رفتن کاندیدای مورد نظر نیرو‌های انقلابی به نهاد‌های حاکمیتی گفت اگرچه بعد‌ها این اظهارات را تکذیب کرد. حالا نیز امیرحسین ثابتی می‌گوید که وضعیت فعلی نتیجه رای چند ماه قبل مردم است. فارغ از اعتبارسنجی از اظهارات ثابتی- که مشخصا وضعیت کشور در حدود شش ماه اخیر ایجاد نشده و هر عقل نسبتا سلیمی نیز به این اظهارات خرده می‌گیرد- مساله رای مردم در نسل‌های مختلف تربیت یافته در مکتب مصباح قابل ارزیابی و توجه است. مکتبی که از اساس فرمت «حکومت اسلامی» را بیش از «جمهوری اسلامی» برای اداره کشور می‌پسندند، مکتبی که در آن «رای مردم» در هر چهارچوبی به جز «حق مردم برای تعیین سرنوشت» متجلی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=254311

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰