جمهوریت-روزنامه اعتماد از سکوت دولت سیزدهم درباره تبعات قانون جوانی جمعیت گزارشی نوشته است.
در بخشهایی از این گزارش میخوانید؛
۳۳ ماه از ابلاغ قانون جوانی جمعیت و ممنوعیت غربالگری مادران باردار گذشته و تا امروز ، وزارت بهداشت هیچ آماری درباره معلول زایی ارائه نداده جز اینکه ادعا میکند با وجود کاهش ۲۰۰ هزار غربالگری بارداری در طول اجرای قانون جوانی جمعیت ، هیچ موردی از افزایش ناهنجاری جنین گزارش نشده و دو روز قبل هم رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: «در سال ۱۴۰۲ با کمک گروههای مردمی ۴۷۰۰ فرزند از سقط عمدی نجات پیدا کردند.»
یک متخصص در آزمایشگاه: نتایج تحقیقی که سال ۱۴۰۱ و با عنوان « تحلیل بالینی و اقتصادی سیاست پیشگیری از تولد جنینهای سندروم داون » توسط متخصصان و استادان دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ارومیه منتشر شد، نشان داد که در سال ۱۳۹۹، هر خانواده دارای بیمار مبتلا به سندروم داون، بیش از ۳۶۸ میلیون تومان بابت هزینه بیماریهای فرد مبتلا پرداخت کرده است . در این تحقیق اعلام شده بود: «بدون هرگونه مداخلات پیشگیرانه و درمانی، سالانه بیش از ۱۰۰۰ نوزاد با این بیماری در ایران متولد میشود . مشکلات پزشکی افراد مبتلا به سندروم داون، از یک سو باعث افت کیفیت زندگی ایشان و بروز مشکلات و پیچیدگیهایی در زمینههای آموزشی و درمانی برای مبتلایان میشود و از سوی دیگر، بار قابلتوجهی به مراقبتکنندگان و خانوادههای ایشان تحمیل میکند . در صورت اجرای سیاستهای پیشگیرانه با نرخ موفقیت ۹۰ درصدی، سالانه میتوان حدود ۳۸۲ میلیارد تومان صرفه جویی اقتصادی داشت . »
محققان این تحقیق همچنین اعلام کردند : « خطر سندروم داون با افزایش سن مادر افزایش می یابد . به طور متوسط ، این خطر در گروه سنی مادران باردار ۱۲ تا ۲۹ سال ، یک در ۱۵۰۰ تولد زنده ، در گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال ، یک در ۸۰۰ تولد زنده ، در گروه سنی ۳۵ تا ۳۹ سال، یک در ۲۷۰ تولد زنده ، در گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ سال ، یک در ۱۰۰ تولد زنده و در مادران بالای ۴۵ سال ، یک در هر ۵۰ تولد زنده است . »
بیشتر بخوانید: