جمهوریت-عبدالمطهر محمدخانی با اشاره به تعامل دولت و مدیریت شهری برای نوسازی بافت فرسوده در دوران ریاست جمهوری آیتالله رئیسی فقید اظهارکرد: یکی از مهمترین اقداماتی که در ۳۰ ماه گذشته با همراهی دولت سیزدهم در پایتخت رخ داد، حرکت پُرشتاب برای افزایش آمار صدور پروانه و تخریب و بازسازی ساختمانهای فرسوده بود.
او با یادآوری اینکه شخص رئیسجمهورِ شهید، پیگیر ایمنسازی بافتهای فرسودهی تهران بود، اضافه کرد: در آخرین جلسه هیئت دولت نیز که باحضور ْیت الله رئیسی برگزار شد، آنطور که نقل کردهاند ایشان مؤکداً پیگیر نوسازی و اعمال بستههای تشویقی برای مالکان ساختمانهای در معرض خطر بودند.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان آنکه از سال گذشته و با ابلاغ بستههای تشویقی برای بافت فرسوده، آمار صدور پروانه بهطور معناداری افزایش پیدا کرد، ادامه داد: سال ۱۴۰۰ بدترین سال برای صنعت ساختمان بود. تنها کمتر از ۵۷۰۰ ساختمان در تهران موفق شدند جواز دریافت کنند که کمترین آمار در یک دهه گذشته بود.
محمدخانی سیاست «ساختماننسازی» را که از جانب مدیریت قبلی شهری و دولت اعتدال پیگیری میشد، بر رکود بیسابقه صنعت ساختمان مؤثر دانست و گفت: وزیری متولی حوزه مسکن در کشور بود که به نساختن حتی یک خانه در دوران صدارت خود افتخار میکرد!
همین اتفاق موجب فرسوده شدن و نجومی شدن قیمت ساختمانهای پایتخت شد.
او با تأکید بر آنکه درست در نقطه مقابل این تفکر، شهید بزرگوار آیتالله رئیسی قرار داشت، اضافه کرد: با پیگیریهای ایشان، بسته مشوقهای نوسازی بافت فرسوده ابلاغ شد. به این ترتیب آمار صدور پروانه بعد از گذشت یک دهه در تهران، دوباره صعودی شد و میتوان گفت حالا تا حدی صنعت ساختمان از رکود خارج شده است.
سخنگوی شهرداری تهران به آغاز عملیات ساخت بالغ بر ۲۰۰ هزار واحد مسکونی اشاره و تصریح کرد: در واپسین اقدام قرار بود کلنگزنی ساخت این تعداد واحد مسکونی باحضور رئیسجمهور فقید بر زمین زده شود که با شهادت ایشان، این حسرت و اندوه برای ما باقی ماند.
محمدخانی با تأکید بر آنکه همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند هیچکدام از کارها پس از شهادت آیتالله رئیسی نباید مختل شود، اظهارکرد: عملیات ساخت این ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیز بههیچ عنوان متوقف نخواهد شد و بهزودی در روزهای آتی باحضور شهردار تهران و یکی از مسؤلان دولت کلنگزنی انجام میپذیرد.
او درباره خصوصیات این ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیز گفت: این واحدها در قالب برنامه نهضت ملی مسکن ساخته و شهرداری تهران بهعنوان مرجع صدور پروانه، تسهیلگری خواهد کرد.
عمده این واحدها در مناطق مختلف پایتخت و بیشتر آنها در جنوبِ شهر ساخته میشود.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در خاتمه ابراز امیدواری کرد با ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی، اندکی از مشکلات و گرفتاریهای بازار مسکن در شهرمان کاسته شود.
بیشتر بخوانید:
- بذرپاش: ۲۷ نقطه برای ساخت شهرکهای ساحلی مشخص شد
- توافق ۱۰۰۰ هکتاری بذرپاش برای ساخت مسکن دانشگاهیان
- اضافه شدن تعداد قابل توجهی هواپیما به ناوگان هوایی
- آغاز دور جدید گرانفروشی بلیت هواپیما
- رای دیوان عدالت در آزادسازی نرخ بلیت هواپیما متوقف شد
- ایرلاینها اجازه افزایش قیمت بلیت هواپیما را ندارند
- بذرپاش: ایرلاینها مقررات را رعایت کنند
- واکنش بذرپاش به خبر مشارکت چینیها در ساختوساز مسکن
- توییت بذرپاش درباره ۱ میلیون سفر گردشگری دریایی
- دستاوردهای سفر مهرداد بذرپاش به امارات چه بود
- ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
- امکان خرید و فروش مسکن به سامانه خودنویس اضافه میشود
- ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
- رئیسی: تلاش برای ساخت مسکن در حال انجام است
- بذرپاش: نظام بانکی کشور برای تسریع در ساختوساز مسکن کمک بیشتری کند
- افتتاح بیش از ۶ هزار واحد مسکن مهر در البرز و تهران