تاریخ : شنبه, ۲۵ فروردین , ۱۴۰۳ Saturday, 13 April , 2024
0

بعد از خوردن غذای تند چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟

  • کد خبر : 232509
  • 08 فروردین 1403 - 21:32
بعد از خوردن غذای تند چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟
همه غذاهای تند را دوست ندارند.این امر به طور حتم عمدتاً به فرهنگ غذایی محل زندگی تان بستگی دارد.

جمهوریتبسیاری از مردم دنیا در کشوری بزرگ شده اند که فلفل تند یکی از اجزای جدایی ناپذیر فرهنگ غذایی آن است. با این حال، حتی برخی از آن ها هم به طور مرتب غذای تند مصرف نمی کنند. در مقابل، افرادی وجود دارند که به کلی از خوردن غذاهای تند پرهیز می کنند. جزء هر کدام از این دسته ها که باشید، مصرف منظم غذای تند با فوایدی همراه است.

 

اما آیا تا به حال این سؤال برایتان پیش آمده که وقتی غذای تند می خورید چه اتفاقی در بدن تان رخ می دهد؟ این سؤالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.

 

۱- ممکن است وزن کم کنید

مصرف مواد غذایی تند نه تنها به کاهش وزن، بلکه به حفظ وزن هم کمک می کند. مواد غذایی تند حاوی ماده ای به نام کاپسایسین هستند، یکی از ترکیبات فعال فلفل چیلی که می تواند به این امر کمک کند.

 

منظور این نیست که برای کاهش وزن نیازی به کاهش میزان کالری دریافتی نیست. اما مصرف مواد غذایی تند ممکن است به افزایش سرعت سوخت و ساز بدن و درنتیجه، افزایش کالری سوزی کمک کند.

 

تحقیقات نشان داده ماده ی کاپسایسین نقشی مهمی در بدن انسان دارد و از فواید متعددی برای سلامت متابولیک برخوردار است، بخصوص برای کاهش وزن در افراد چاق.

 

۲- ممکن است درد را کاهش دهد

مواد غذایی تند می توانند در برخی شرایط اثر تسکین دهنده داشته باشند. در این مورد هم پای ماده ی کاپسایسین در میان است. تصور می شود این ماده می تواند یک ماده شیمیایی در مغز به نام «ماده P» که در انتقال سیگنال ها درد از پایانه های عصبی به مغز نقش دارد را تحت تأثیر قرار دهد.

 

در حقیقت، پژوش ها نشان داده استفاده ی موضعی از ژلی با غلظت کاپسایسین ۲/۵ تا ۸ درصد به تسکین درد کمک می کند. تحقیقات می گوید این ژل می تواند به ویژه درمانی مؤثر برای درد ناشی از آرتروز باشد، اما در کاهش دردهای عصب شناختی هم مؤثر است.

 

۳- ممکن است به جلوگیری از زخم معده کمک کند

تصور رایج این است که مواد غذایی تند باعث زخم معده می شوند، اما در حقیقت، عکس آن صحیح است. دلیلش این است که ماده کاپسایسین جلوی تولید اسید در معده را می گیرد.

 

مصرف طولانی مدت دارو و عواملی همچون باکتری هلیکوباکتر پیلوری اغلب دلیل زخم معده هستند. کاپسایسین حالا به عنوان درمانی برای جلوگیری از زخم معده در کسانی که داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مصرف می کنند، شناخته می شود.

 

۴- ممکن است دستگاه ایمنی بدن را تقویت کند

مواد غذایی تند می توانند به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک کنند. دلیلش این است که این مواد غذایی سرشاز از آنتی اکسیدان هایی هستند که از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد مراقب می کنند. رادیکال های آزاد در ابتلا به بسیاری از بیماری ها مؤثر دانسته می شوند.

 

۵- ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند

پژوهشی نشان داد ماده ی کاپسایسین توانسته بود تعداد زیادی از سلول های سرطان پروستات را در جوندگان بدون آسیب زدن به سلول های سالم، با موفقیت از میان ببرد.

 

گرچه به پژوهش بیشتری درباره ی تأثیر کاپسایسین در مبارزه با سرطان نیاز است، اما تحقیق دیگری نشان داد درمان ترکیبی با استفاده کاپسایسین می تواند تأثیر درمان ضد سرطان را بیشتر کند، به ویژه در افراد مبتلا به سرطان های ریه و پروستات، امری که ارزش درمانی کاپسایسین را نشان می دهد.

 

۶- ممکن است بیشتر عمر کنید

مصرف مواد غذایی تند ممکن است باعث افزایش طول عمر شود. پژوهشی نشان داد میان عادت به مصرف مواد غذایی تند با کاهش ریسک مرگ مرتبط بود.

 

بر اساس این پژوهش، ریسک مرگ در افرادی که بین ۵ تا ۷ روز در هفته مواد غذایی تند مصرف می کردند، در مقایسه با کسانی بود که کمتر از این مقدار در هفته مواد غذایی تند مصرف می کردند، ۱۴ درصد کمتر بود.

 

۷- ممکن است هوس شیرینی را کمتر کند

پژوهش ها نشان داده مصرف زیاد قند با بروز بسیاری از مشکلات پزشکی مرتبط است، بنابراین چه بهتر که بتوانیم از میل خود به خوردن شیرینی بکاهیم. بعد از مصرف مواد غذایی تند، قند مزه ی ناخوشایندی پیدا می کند، به همین دلیل می تواند یک بازدارنده ی طبیعی باشد. چیزی شبیه به مزه ای که دهان با نوشیدن آب پرتقال بعد از مسواک زدن پیدا می کند.

 

مصرف مواد غذایی تند به جای شیرینی جات می تواند ترفندی ساده و مؤثر برای کنترل هوس های غذایی خود باشد.

 

۸- ممکن است به تخلیه ی سینوس ها کمک کند

مواد غذایی تند نوعی ضد احتقان طبیعی هستند. به همین دلیل است که بسیاری از اوقات بعد از خوردن آن آبریزش بینی می گیریم. کاپسایسین موجود در فلفل ها شبیه به ماده ای است که در بسیاری از ضد احتقان ها وجود دارد، به همین دلیل هر چه فلفلی تندتر باشد، تأثیر آن بیشتر است.

 

به علاوه، فلفل چیلی سرشاز از ویتامین A است که در تشکیل یک غشای مخاطی قدرتمند نقش دارد، امری که در جلوگیری از ورود میکروب ها به بدن مؤثر است.

بیشتر بخوانید:

 

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=232509

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰