جمهوریت – محمدصادق چیتساز، عضو اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد بیان کرد: اولین و مهمترین اقدام در راستای رشد و رونق تولید، تسهیل صادرات است. به سبب تحریمها در حال حاضر شمش فولاد ایران در بازارهای صادراتی ۶۰ تا ۹۰ دلار ارزانتر از قیمتهای جهانی عرضه میگردد. طبیعی است در شرایطی که تحریمها موجب کاهش چشمگیر سود تولیدکنندگان شده، عدم حمایت از صادرات هم به کاهش جذابیت صادرات دامن خواهد زد.
وی اضافه کرد: مادامی که تصمیمات خلقالساعه سیاستگذاران، سد راه صادرات باشد، تولیدکنندگان هم رغبتی به سرمایهگذاریهای جدید و افزایش حجم تولید نخواهند داشت. بنابراین اولین لازمه رونق در صنعت فولاد ایران، حمایت از صادرات است. البته اخیرا اقدامات مثبتی در راستای تسهیل صادرات صورت گرفته که امیدواریم به نتیجه رسیده و عملاً منجر به رشد صادرات شود.
این کارشناس صنعت فولاد با اشاره به دومین شرط رشد تولید در این صنعت گفت: چالش بعدی فولادیها، قطعی برق است. وضعیت برق صنعت فولاد در سال ۱۴۰۱ بهتر از سال ۱۴۰۰ بود. امیدواریم امسال قطعی برق موجب اخلال در روند تولید نشود. اما به طور کلی یکی از نیازهای اصلی صنعت فولاد، تامین انرژی است.
چیتساز در خاتمه اظهار کرد: چنانچه سیاستگذاران اجازه دهند ارز صنایع با نرخ منطقیتری در بازار عرضه شده و با قیمتگذاریهای دستوری و قطعی برق و تصمیمات خلقالساعه فشاری به تولیدکنندگان تحمیل نکنند، حتی اگر نرخ حاملهای انرژی افزایش یابد، مشکلی برای صنعت فولاد ایجاد نخواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- سناریوهای قیمت بنزین و دلایل گرانی ۳۳ درصدی دلار
- توضیح درباره قیمت بنزین در سال آینده
- وزیر نفت: امیدواریم مجبور به واردات بنزین نشویم
- آغاز اجرای طرح جدید بنزین در اصفهان
- جزئیات محدودیت در سوختگیری بنزین اعلام شد
- قیمت بنزین سال آینده تغییر میکند؟
- قول دولت برای گران نکردن بنزین در سال ۱۴۰۲
- رکوردهای بیسابقه در مصرف بنزین کشور
- مصرف بنزین به ۱۴۴میلیون لیتر در روز رسید
- تمدید محدودیت صادرات بنزین و گازوئیل در هند
- رویترز : ایران از روسیه بنزین و گازوییل وارد کرد