تاریخ : پنجشنبه, ۱۰ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 31 October , 2024
4

بررسی موتور موشک با کمک ربات‌های حشره‌ مانند

  • کد خبر : 14112
  • 29 آذر 1397 - 14:34
بررسی موتور موشک با کمک ربات‌های حشره‌ مانند

به گزارش جمهوریت ; به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، بازرسی موتور موشک بدون جدا کردن قطعات آن، فرآیندی پرهزینه و زمان‌بر است. پژوهشگران “موسسه ویس”(Wyss Institute) در “دانشگاه هاروارد”(Harvard University)، ربات‌های کوچک و حشره‌مانندی ابداع کرده‌اند که می‌توانند داخل موتور بروند و آن را بررسی کنند. با وجود این ربات‌ها، دیگر نیازی […]

به گزارش جمهوریت ;

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، بازرسی موتور موشک بدون جدا کردن قطعات آن، فرآیندی پرهزینه و زمان‌بر است. پژوهشگران “موسسه ویس”(Wyss Institute) در “دانشگاه هاروارد”(Harvard University)، ربات‌های کوچک و حشره‌مانندی ابداع کرده‌اند که می‌توانند داخل موتور بروند و آن را بررسی کنند. با وجود این ربات‌ها، دیگر نیازی به پیاده کردن موتور و نصب دوباره آن نخواهد بود.

ساخت این ربات‌ها، براساس ابداع پیشین این گروه پژوهشی صورت گرفته که “میکروربات متحرک هاروارد”(HAMR) نام دارد. میکروربات متحرک هاروارد، یک ربات کوچک چهارپا است که مانند حشرات به سرعت در اطراف حرکت می‌کند و نسخه جدیدتر آن، توانایی راه رفتن روی سطح آب را نیز دارد.

این مدل جدید موسوم به “HAMR-E” برای بالا رفتن از سطوح عمودی و اتصال وارونه، به پدهایی مجهز است که زیر پاهای آن قرار دارند و با کمک نیروی الکترواستاتیک به سطوح فلزی می‌چسبند. این پدها از جنس الکترود مسی با عایق پلیمید هستند و ربات‌ها می‌توانند پیش از برداشتن گام بعدی، برای بلند کردن پا از سطح، دامنه الکتریکی را تغییر دهند. انعطاف‌پذیری پدها به ربات امکان می‌دهد از سطوح منحنی بالا بروند و این مهارت برای بالا رفتن در موتور جت، کارآمد خواهد بود.

“سباستین دریواز”(Sébastien de Rivaz)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: اکنون ربات‌ها که به جای جلو و عقب رفتن روی یک سطح هموار، توانایی اکتشاف در سه بعد را دارند، به دنیای جدیدی برای حرکت و برقراری ارتباط وارد می‌شوند. شاید ربات‌ها روزی بتوانند قسمت‌هایی از ماشین‌های بزرگ که دسترسی به آن‌ها دشوار است را بازرسی کنند و امکان صرفه‌جویی در زمان و هزینه برای شرکت‌ها فراهم شود.

HAMR-E در آزمایش‌های صورت گرفته توانست بدون سقوط کردن، روی سطوح عمودی و وارونه بیش از ۱۰۰ گام بردارد. این ربات توانست در اطراف منحنی‌های موتور موشک و حتی به صورت وارونه بالا برود.

این گروه پژوهشی در نظر دارد حسگرهایی را برای بهبود چسبندگی ربات روی سطوح تعبیه کند تا ربات بتواند بازرسی را به خوبی انجام دهد.

این پژوهش، در مجله “Science Robotics” به چاپ رسید.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=14112

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰