جمهوریت –به گزارش اداره کل روابط عمومی و اموربین الملل دیوان محاسبات کشور، دکتر محسن برزوزاده در برنامه “میز اقتصاد شبکه خبر” که با موضوع بررسی چالش های ناترازی بودجه روی آنتن تلویزیون رفت، با بیان اینکه کشور دارای منابع اعتباری مناسب است اظهار داشت: مدیریت مالی ضعیف، سبب ایجاد ضعف در سیستم مالی شده و در پی آن منابع به درستی شناسایی و هزینه نمی شود.در صورتی که با برآوردهای خوب مالی می توان از کسری بودجه نیز جلوگیری کرد.
معاون فنی و حسابرسی اموراقتصادی دیوان محاسبات کشور با اشاره به “وجود سند تحول اصلاح ساختار بودجه در کشور” گفت: باید این سند و موضوعات مرتبط با آن از جمله تحول کاهش مستمر نسبت به هزینه های فرابودجه ای و همچنین بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد مورد توجه قرار گیرد.
برزوزاده بر نظارت بیشتر بر شرکت هایی که تحت کنترل دولت هستند تاکید کرد و افزود: در دیوان محاسبات با هدف تنظیم گری اقتصادی چالش های موجود بررسی می شود و بر این باوریم طبق قانون باید مالکیت این شرکت ها از وزارتخانه ها گرفته شده و با ارائه آن به هلدینگ های بزرگ، نظارت های لازم بر این شرکت ها تداوم یابد.
وی در بخش دیگری از این گفت وگوی خبری با اشاره به اینکه در فرآیند وصول مالیات و حقوق گمرگی با مشکل رو به رو هستیم بیان کرد: در این زمینه دستگاه های متولی نیازمند اطلاعات مالی دقیق هستند، و تا این مهم محقق نشود نمی توانیم حکمرانی اقتصادی مناسب داشته باشیم.
معاون دیوان محاسبات کشور در پاسخ به پرسشی دیگر، درباره نقش بانک مرکزی در اصلاح ساختار بودجه نیز گفت: با آسیب شناسی صورت گرفته در این نهاد نظارتی، متاسفانه ابزارهای اجرای بودجه برای تامین نقدینگی اجرا نمی شود. بانک مرکزی با توجه به نقش تعیین کننده در کنترل نرخ ارز از داشتن بسیاری از اطلاعات مالی محروم است که این مهم نیز آسیب های زیادی به ساختاربودجه وارد می کند.
برزوزاده تاکید کرد: دولت باید با پایش عملکرد بودجه، علت عدم تحقق آن را به صورت آنلاین پیگیری و از ابراز های بودجه برای شفافیت مالی استفاده و نظام برنامه ریزی را اصلاح کند.
معاون فنی و حسابرسی اموراقتصادی دیوان محاسبات کشور تاکید کرد: این نهاد نظارتی بر اساس رسالت هایی که در پاسداشت از بیت المال دارد، در تمام منابع و مصارف ورود کرده و در هر موردی که احساس کند، رفاه مردم دچار چالش شده و با مشکل مواجه می شود با هدف تنظیم گری اقتصادی و هدایت تسهیل گرایانه امور را دنبال تا به نتیجه مثبت دست یابد.
وی بیان کرد: تمام نظارت ها و فعالیت ها از جمله تفریغ بودجه و نظارت های مالی بر دستگاه های اجرایی که توسط دیوان محاسبات صورت می گیرد با هدف ارزیابی و نظارت و همچنین ارائه گزارش به تصمیم گیران اقتصادی کشور برای تدوین سیاست مالی در قانون بودجه است.
بیشتر بخوانید:
- تاکید دیوان محاسبات کشور بر توجه ویژه به بودجه حوزه محیط زیست
- ورود دیوان محاسبات به اجرای کامل نسخه الکترونیک
- تاکید رئیس کل دیوان محاسبات کشور بر شفاف سازی بیشتر در عملکرد صندوق توسعه ملی
- اسامی ۲۸ متقاضی تصدی ریاست دیوان محاسبات
- دستغیب با ۲۱۱ رای نمایندگان،رئیس دیوان محاسبات شد
- پیشنهاد دستغیب به روسای دیوان محاسبات کشورهای جهان درباره ی غزه
- باید منابع و مصارف سازمان هدفمندی یارانهها به بودجه عمومی کشور منتقل شود
- جلسه هیات عمومی دیوان محاسبات برای تفریغ بودجه
- دیوان محاسبات اسامی شهرداری های متخلف را اعلام کرد
- وضعیت فروش اموال دستگاه ها در سال ۱۴۰۲