تاریخ : دوشنبه, ۱۲ شهریور , ۱۴۰۳ Monday, 2 September , 2024
6

رگه های انشقاق میان کارگزارانی ها و طیف چپ اصلاحات

  • کد خبر : 87555
  • 12 شهریور 1398 - 22:34
رگه های انشقاق میان کارگزارانی ها و طیف چپ اصلاحات

جمهوریت: روزنامه «شرق» امروز در گزارشی رگه های انشقاق در اردوگاه اصلاح طلبی میان کارگزارانی ها و طیف چپ این جریان را مورد بررسی قرار داد. به نوشته این روزنامه، به نظر می‌رسد تیری که غلامحسین کرباسچی در حادثه قتل میترا استاد پرتاب کرد، تیری در تاریکی نبوده است. پس از آن، عملکرد کارگزاران سازندگی […]

جمهوریت: روزنامه «شرق» امروز در گزارشی رگه های انشقاق در اردوگاه اصلاح طلبی میان کارگزارانی ها و طیف چپ این جریان را مورد بررسی قرار داد.

به نوشته این روزنامه، به نظر می‌رسد تیری که غلامحسین کرباسچی در حادثه قتل میترا استاد پرتاب کرد، تیری در تاریکی نبوده است. پس از آن، عملکرد کارگزاران سازندگی نشان داد که آنان سودای دیگری در سر می‌پرورانند؛ سودایی که فعلا نه انشقاق است و نه انشعاب. شاید نوعی تمرد در حوزه استحفاظی است برای رسیدن به اجماعی عملی و درون‌گروهی که آنان را قادر کند تا در آینده راه خود را از دیگر اصلاح‌طلبان جدا کنند. در ماه‌های اخیر اغلب چهره‌های طراز اول کارگزاران سازندگی مواضعی نزدیک به اصولگرایان داشته‌اند.

در ادامه می خوانیم: در انتخابات پیش‌رو که مشارکت مردم چندان قابل ارزیابی نیست، کارگزاران در پی آن‌اند که با پیوندهای فرااصلاح‌طلبانه پیروزی خود را حتی در مشارکت حداقلی نیز تضمین کنند. این فرضیات برمبنای کنش‌های رفتاری و کرداری کارگزاران سازندگی در این ماه‌های اخیر صورت گرفته است؛ چه‌بسا ممکن است همه این مفروضات بیش از آنکه استراتژی کارگزاران باشد، صرفا ایده‌ رسانه‌ای اصولگرایان برای تنوع و تکثربخشیدن به دیدگاه‌های آنان بوده یا هیچ‌کدام و شاید همه امور تصادفی است. این را آینده روشن خواهد کرد.

برخی هم در این میان به بحث انتقادات وارد به فراکسیون امید پرداخته اند. «احمد بیگدلی» چهره اصلاح‌طلب مجلس دهم به تارنمای «روز نو» گفت: به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان هم از گذشته درس عبرت گرفته‌اند و هم موفقیت‌های اخیر به آن‌ها ثابت کرده که باید با لیست واحد در صحنه انتخابات حاضر شوند، اما تفاوت اصلی بستن لیست انتخاباتی پیشرو اصلاح‌طلبان با انتخابات مجلس دهم، غربال افرادی است که به اسم اصلاح‌طلبی وارد لیست‌ها شدند و پس از موفقیت در انتخابات روش و منش دیگری را در دستور کار خود قرار دادند.

به نوشته «رویداد ۲۴»، به نقل از بیگدلی، عده‌ای به شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خرده می‌گیرند که چرا افرادی را وارد لیست کردید که حاضر نشدند به عضویت فراکسیون امید دربیایند؟ متاسفانه خیلی از مواقع وقتی اتفاقی می‌افتد و نتیجه مطلوب بوقوع نمی‌پیوندد، انتقادات تند و تیزتر می‌شود. باید توجه داشت که هر فردی می‌تواند به مسائل اخلاقی و تعهداتی که داده، پایبند نباشد و پیش از اینکه راه خود را جدا کند نمی‌توان ذهن‌خوانی کرد، اما موضوعی که با قاطعیت می‌توان عنوان کرد این است که این اتفاق تجربه بزرگی برای شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بود و مطمئناً لیست‌های اصلاح‌طلبان برای انتخابات پیشرو با شفافیت و دقت بیشتری بسته خواهد شد.

این عضو فراکسیون امید مجلس در پاسخ به اینکه برخی از احزاب اصلاح‌طلب و حتی حامیان جریان اصلاح‌طلبی معتقدند عارف توانایی لیدری جبهه اصلاحات را ندارد، گفت: من مخالفتی با انتقاد ندارم، ولی انتقاد باید منطقی باشد و راهکار ارائه داد. افرادی که به عارف ایراد می‌گیرند باید بگویند ایشان باید چه روند دیگری را دنبال می‌کرده و در چه زمان‌هایی کوتاهی داشته است. شاید خیلی از انتقادها هم به‌جا باشد، ولی انتقاد زمانی اثرگذار است که کلی بیان نشود، یعنی دقیقاً گفته شود کجای کار اشتباه بوده و راه بهتر چیست.

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=87555

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰