تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
4

فضاسازی انگلیس علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل

  • کد خبر : 85901
  • 30 تیر 1398 - 8:01

به گزارش جمهوریت ; به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در ادامه تنش‌زایی‌های کشورهای غربی در منطقه غرب آسیا، دولت انگلیس این بار در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل، ضمن مطرح کردن اتهامات بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شد نیروهای ایرانی در آب‌های دریای عمان نفتکش آنها را توقیف کرده‌اند نه خلیج فارس. […]

به گزارش جمهوریت ;

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در ادامه تنش‌زایی‌های کشورهای غربی در منطقه غرب آسیا، دولت انگلیس این بار در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل، ضمن مطرح کردن اتهامات بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شد نیروهای ایرانی در آب‌های دریای عمان نفتکش آنها را توقیف کرده‌اند نه خلیج فارس.

لندن در این نامه شکایت به شورای امنیت، بدون پذیرفتن قصور در نحوه کشتی‌رانی در آب‌های سرزمینی ایران، ادعا کرد که هیچ مدرکی از برخورد این نفتکش با کشتی صیادی ایران وجود ندارد و اقدام ایرانی‌ها در توقیف آن غیرقانونی است.

به نوشته خبرگزاری «رویتزر» انگلیس با بیان اینکه تهدید ناوبری در گذرگاه‌های بین‌المللی غیرقابل قبول است، در ادامه این نامه نوشت: «این تهدید، یک تنش‌زایی بزرگ است و تنش‌هایی کنونی با ایران بسیار نگران‌کننده است».

البته لندن که با پاسخ قاطع ایران به دزدی دریایی آنها و توقیف غیرقانونی نفتکش «گریس ۱» حامل دو میلیون بشکه نفت خام ایران در تنگه جبل‌طارق مواجه شده، در این شکوائیه تاکید کرد که حفظ آرامش اولویت آنهاست و به‌دنبال درگیری با ایران نیستند.

یک رونوشت از این نامه شکایت برای «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز ارسال شده است.

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه جمعه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: عصر امروز (جمعه ۲۸ تیر ) این نفتکش  انگلیسی را هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف کرد. (جزئیات بیشتر)

این در حالی است که دولت محلی جبل طارق که تحت حاکمیت لندن است روز ۱۳ تیر، یک فروند نفتکش حامل نفت ایران به نام «گریس ۱» را در مدیترانه توقیف کرده است. بهانه توقیف این کشتی، حمل نفت به سوی سوریه بوده که تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد. ایران این تحریم‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد و شورای امنیت سازمان ملل نیز آنها را تصویب نکرده است.

اقدام انگلستان در شرایطی صورت گرفته که بسیاری آن را هم‌راستا با تحریم‌های نفتی واشنگتن علیه تهران، پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ارزیابی می‌کنند. ایران با تاکید بر اینکه توقیف گریس ۱ به منزله دزدی دریایی است، اعلام کرده که این اقدام لندن بی‌پاسخ نخواهد ماند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=85901

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰