تاریخ : دوشنبه, ۱۴ خرداد , ۱۴۰۳ Monday, 3 June , 2024
2

فتنه اقتصادی؛ طراحی دشمن برای تلخ کردن جشن ۴۰ سالگی به کام مردم

  • کد خبر : 35642
  • 16 بهمن 1397 - 14:34

به گزارش جمهوریت ، به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، بسیج اساتید طی بیانیه‌ای تحلیلی در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی اعلام کرد: دشمنان سعی دارند با تصویرسازی غلط و برجسته سازی نقاط ضعف و سیاه نمایی، اینگونه القاء کنند که جمهوری اسلامی، نظامی ناکارآمد و شکست خورده است که به بن بست رسیده و […]

به گزارش جمهوریت ،

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، بسیج اساتید طی بیانیه‌ای تحلیلی در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی اعلام کرد: دشمنان سعی دارند با تصویرسازی غلط و برجسته سازی نقاط ضعف و سیاه نمایی، اینگونه القاء کنند که جمهوری اسلامی، نظامی ناکارآمد و شکست خورده است که به بن بست رسیده و مشکلات کنونی کشور هیچ راه حلی ندارد تا با نا امید کردن مردم راه را برای تغییر رفتار جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل هموار کنند.

در این بیانیه که در پایان آیین ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی قرائت شد، آمده است:

« …حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِینَ سَنَهً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ الَّتِی أَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَعَلَى وَالِدَیَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ

وَأَصْلِحْ لِی فِی ذُرِّیَّتِی إِنِّی تُبْتُ إِلَیْکَ وَإِنِّی مِنَ الْمُسْلِمِینَ (آیه ۱۵ سوره مبارکه احقاف)

….(انسان) زمانی که به رشد و نیرومندی خود و به چهل سالگی برسد، گوید: پروردگارا! به من الهام کن تا نعمتت را که بر من و پدر و مادرم عطا کرده ای سپاس گزارم، و کار شایسته­ای که آن را می پسندی انجام دهم و ذریه و نسل مرا برای من صالح و شایسته گردان که من به سوی تو بازگشتم و به یقین از تسلیم شدگان [به فرمان ها و احکام] توام.

در چهلمین سالگرد و آغاز دهۀ پنجم و تمدنی کبیر انقلاب کبیر اسلامی هستیم. لزوم شکر نعمت، یادآوری و بیان نعمات، برکات و الطاف خداوند به انسان در سن چهل سالگی، نکته لطیفی است که خداوند در آیه شریفه ۱۵ سوره مبارک احقاف به آن اشاره کرده است؛ از همین رو می توان ضرورت دو چندان شکر نعمات و برکات و ذکر دستاوردهای حاصل از انقلاب اسلامی و الطاف بیشمار خداوند به مردم ایران در طول این سالها را در آغاز چهل ساله شدن این انقلاب مردمی و الهی، درک و نمود و آن را مورد تأملات نظری و اجتماعی قرار داد.

انقلابی که برای اولین بار در تاریخ ملت ایران، مردم را از استبداد چندهزارساله شاهنشاهی نجات داد. انقلابی که وابسته ترین و تحت سلطه ترین کشور جهان را به مستقل ترین کشور جهان تبدیل و مردمی را که هیچکاره بودند، همه کاره کرد. انقلاب اسلامی، با هدیه دادن «استقلال سیاسی» به ملت ایران، موانع و زنجیرهایی که توسط بیگانگان به دست و پای این ملت بسته شده بود را باز نمود و ظرفیّت های عظیمی که در جان مردم و بخصوص جوانان مؤمن وجود داشت را آزاد نمود و انسان جدیدی را متولد کرد؛ انسان ضعیف پیشا انقلاب به انسان مسئول و قوی پسا پهلوی در انقلاب اسلامی ظهور کرد:  «وَ یَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتِی کانَتْ عَلَیْهِمْ» (اعراف: ۱۵۷)

استقلال سیاسی، فرهنگی و علمی که انقلاب اسلامی برای ملت ایران به ارمغان آورد، اولین و مهمترین زمینه دستیابی به همه پیشرفت های ۴۰ ساله بود؛ که اگر این استقلال نبود و تابع دشمنان و بیگانگان بودیم، آنان هیچگاه به ما اجازه چنین پیشرفت هایی نمی دادند:«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تُطِیعُوا الَّذِینَ کَفَرُوا یَرُدُّوکُمْ عَلى‏ أَعْقابِکُمْ فَتَنْقَلِبُوا خاسِرِینَ؛ اى کسانى که ایمان آورده‏اید اگر از کفار اطاعت کنید شما را به  عقب باز مى‏گردانند و سرانجام زیانکار خواهید شد.» (آل عمران: ۱۰۰)

انقلاب اسلامی به معنای حقیقی کلمه، «مردم» را در همه عرصه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و دفاع مقدس به صحنه تصمیم گیری و کار وارد نمود: «هُوَ الَّذی أَیَّدَکَ بِنَصْرِهِ وَ بِالْمُؤْمِنینَ؛ او همان کسى است که تو را، با یارى خود و مؤمنان، تقویت کرد.» ‏ (انفال: ۶۲)

«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ حَسْبُکَ اللَّهُ وَ مَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ؛ اى پیامبر، خداوند و مؤمنانى که از تو پیروى میکنند براى حمایت تو کافى است.» (انفال: ۶۴)

اعتماد به نفسی که انقلاب اسلامی در روح ملت ایجاد کرد، به همراه تلاش و استقامت مردم و جوانان، موجب پیروزی در جنگ و فتنه های سیاسی و موجب پیشرفت های خیره کننده در عرصه علم و فناوری و بسیاری عرصه های دیگر شد: «وَ أَنْ لَوِ اسْتَقامُوا عَلَى الطَّرِیقَهِ لَأَسْقَیْناهُمْ ماءً غَدَقا؛ و اگر آنان بر طریقه (ایمان) استقامت ورزند ما آنها را با آب فراوان سیراب مى‏کنیم.» (جن: ۱۶)

انقلاب اسلامی در کنار همه تحولات مادی و رفاهی که علی رغم توطئه ها و دشمنی های بی حد و حصر دشمنان، برای مردم فراهم کرد، تحول درونی انسانها را رقم زد. حتّی اگر انقلاب از هر دستاوردی تهی بود، فراهم سازی بستری برای استکمال انسان، برای اثبات کامیابی اش کافی بود. مهمترین هدف انقلاب اسلامی ارتقاء فرهنگی، رشد معنوی و تعالی انسانی بود: «الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاهَ؛ یاران خدا کسانى هستند که هرگاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم نماز را بر پا مى‏دارند.» (حج: ۴۱)

حضور گسترده مردم و بخصوص جوانان در راهپیمایی عظیم اربعین، اعتکافهای رجبیه و رمضانیه، شب های قدر، آیین های عزاداری اهل بیت(ع)، بخصوص در ایام محرم و فاطمیه، و رویش های بی‌نظیری از جوانان مؤمن انقلابی که در شهدای جوان مدافع حرم، شهدای هسته­ای و شهدای جهادگر و هسته‌­های علمی و دانش بنیان نمود و تجلّی یافته است، این تجلیات همگی دلالت بر توفیقات فرهنگی و معنوی انقلاب اسلامی دارد و این درحالی است شیاطین غربی با انواع تجهیزات رسانه ای متنوع و متکثرشان، شبانه روز در حال فعالیت بر علیه دین و معنویت جوانان بوده و هستند: «وَ یُرِیدُ الَّذِینَ یَتَّبِعُونَ الشَّهَواتِ أَنْ تَمِیلُوا مَیْلاً عَظِیماً» (نساء: ۲۷)

انقلاب اسلامی، با تحول درونی که در نفوس ایجاد کرد و به تولد انسان جدید اسلامی و ایرانی منجر شد، انسان­هایی تربیت کرد که جمع بین تمدن و علم و تکنولوژی با تهجّد، معنویت و ایثارند؛ شهریاری ها، تهرانی مقدمها، کاظمی آشتیانی ها و احمدی روشنها مصادیق اتمّ این دستاورد بی نظیر هستند.

این همه حاصل نشده است مگر در سایه امنیت بی نظیری که انقلاب اسلامی بر سر مردم عزیز کشور گسترانده است؛ امنیتی پایدار در یکی از بحرانی ترین مناطق دنیا و با وجود توطئه های چهل ساله دشمنان؛ امنیتی که رهاورد رها شدن از بردگی و وابستگی به شیطان بزرگ و عمل به نظریه مقاومت در برابر فشارهای بی امان اوست. و این همان وعده تجربه شده قرآن کریم و قرآن ناطق است که فرمودند: «وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا یَضُرُّکُمْ کَیْدُهُمْ شَیْئاً» (آل عمران: ۱۲۰)

شکست هیمنه نظامی، اقتصادی و سیاسی آمریکا در ایران و جهان و تبدیل نظام سلطانیستی و خودکامه به یک نظام مردم سالار اما خداباور، مهمترین دستاورد گفتمان انقلاب اسلامی در محیط ملّی و بین­المللی بود. انقلاب اسلامی آمریکا را از جایگاه ابرقدرتی به زیر کشید  و همین موجب شد از ۲۲ بهمن ۵۷ تا امروز، آمریکایی ها همه توان خود را به کار بگیرند تا شاید دوباره، ایران وابسته برایشان تکرار شود؛ اما جز دریغ و افسوس نصیبشان نگشته است.

اگر کمی عمیق­تر  به پدیدۀ بی­نظیر انقلاب اسلامی ایران نگاه کنیم، در می یابیم در واقع انقلاب اسلامی با پیروزی در ۲۲ بهمن ۵۷، موجودیت، هویت، کارآمدی و اقتدار تمدن غرب مدرن را به چالش کشید. زلزله ای که حضرت امام خمینی(ره)، ۴۰ سال پیش در دنیا به راه انداخت، نه فقط منافع سیاسی و اقتصادی و هیمنه استکباری آمریکا را فروریخت، بلکه ستونهای تمدن غرب مدرن و نماد اتمّش تمدن آمریکایی را به لرزه انداخت. در حالیکه بسیاری از انقلابهای بزرگ دنیا تنها در سطح سیاسی باقی ماندند و عمیق تر نشدند. پیروزی انقلاب اسلامی در واقع، تحقق اولین مرحله از مراحل پنجگانه تحقق تمدن نوین اسلامی بود و پس از آن مرحله تشکیل نظام اسلامی نیز با تدوین قانون اساسی و تولّد جمهوری اسلامی محقق گردید.

اکنون در آغاز چهل سالگی، انقلاب جوان و رشید اسلامی، تلاش می کند با تحقق دولت اسلامی و در پی آن شکل­گیری جامعه اسلامی، یک جامعه الگو و نمونه تشکیل دهد تا در منظر همه مردم دنیا قرار گرفته و زمینه جهانی شدن و تحقق تمدن نوین اسلامی فراهم گردد. تشکیل دولت و جامعه اسلامی، امید مستضعفان و عموم مردم دنیا را درخصوص امکان تحقق تمدن اسلامی در پی دارد. بن بستی که تمدن غرب مدرن فراروی زندگی مردم دنیا قرار داده است تصویری همراه با خشونت، ظلم، شهوت، بی هویتی، جنگ، تبعیض و فقر برای مردم به ارمغان آورده است و رهایی از این بن بست، امیدی بن بست شکن می­‌خواهد که همانا تحقق دولت و جامعه اسلامی است. با این نگاه، علت عمق و گستردگی سطح دشمنی آمریکا و صهیونیسم جهانی با انقلاب اسلامی ایران روشن می شود. تمام همّ و غم مستکبرین عالم معطوف به این گردیده که از شکل‏گیری چنین جامعه و دولت الگویی جلوگیری کنند تا بلکه افول و فروپاشی تمدن خود را کمی به تاخیر بیندازند. پشیمان کردن مردم ایران از انقلاب و نشان دادن تصویری شکست خورده از انقلاب ایران به دنیا، در همین راستا معنا می یابد. وقتی در آغاز دهه پنجم انقلاب که می تواند نقطه عطف دیگر و سکوی پرشی باشد برای حرکت به سمت تمدن اسلامی، به جای اینکه جهشهای علمی و صنعتی خود را به نظاره نشسته و جشن بگیریم، در رسانه هایمان تصاویر صفهای طولانی دریافت گوشت و مرغ منتشر می‏شود این خود نشانه‏ای است که دشمن در نقشه باطل خود جدی است و با طراحی پیچیده عمل می کند.

دشمنی استکبار در چهل سالگی انقلاب، شکل و روش تازه ای به خود گرفته تا به زعم خود، جشن کامیابی های چهل ساله را در کام ملت تلخ کند. بی شک در این مسیر چهل ساله، هم کارآمدی و کامیابی بوده و هم شکست و ناکارآمدی. هم چالشهایی نظیر ناکارآمدی های برخی دولت های ادوار داشته ایم و هم موفقیتهای بزرگی در معنویت، سازندگی، عدالت گستری و علم و صنعت. اما دشمنان سعی دارند با تصویرسازی غلط و برجسته سازی نقاط ضعف و سیاه نمایی، اینگونه القاء کنند که جمهوری اسلامی، نظامی ناکارآمد و شکست خورده است که به بن بست رسیده و مشکلات کنونی کشور هیچ راه حلی ندارد تا با نا امید کردن مردم راه را برای تغییر رفتار جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل هموار کنند.

اما علی رغم این انگاره سازی رسانه ای، باید گفت انقلاب اسلامی همچنان زنده و پیش است و تمامی مشکلات و مسائل کشور، راه حلهای درون زا دارند و اگر، وضعیت کنونی، به شکلی واقع بینانه و علمی تبیین گردد و چنانچه قوتها و ضعفها به درستی تحلیل و تبیین شود، مشخص می شود در آغاز دهه پنجم انقلاب می توان با طراحی و به کارگیری الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، یک جهش بزرگ در مسیر پیشرفت و اعتلای ایران اسلامی در جهت رسیدن به جامعه الگو و تمدن نوین اسلامی برداشت و به فتح قله های بلندتر و صعب العبورتر نیز دست یافت.

اساتید، دانش پژوهان و محققان دانشگاه، بر خود لازم می دانند جهت دستیابی به این تصویر واقع بینانه و دقیق، ضمن ارائه تحلیلی از نقشه های دشمن و تلاشهای رسانه ای داخلی و خارجی برای تصویرسازی غلط از انقلاب اسلامی و القاء ناکارآمدی جمهوری اسلامی در آغاز چهل سالگی انقلاب، به تبیین و تحلیل کیفی و کمی دستاوردها و پیشرفتهای بی نظیر چهل ساله انقلاب اسلامی، علی رغم همه دشنی ها و توطئه های دشمنان خارجی و ناکارآمدی های جریانات نفوذی و غربگرای داخلی، بپردازند:

الف) فتنه اقتصادی؛ طراحی دشمن برای تلخ کردن جشن چهل سالگی به کام مردم

تحلیل و بررسی مواضع و سخنان رهبر انقلاب پیرامون طراحیهای جدید دشمن علیه انقلاب اسلامی، اعتراضات نسبت به ناکارآمدیهای اقتصادی دولت، چهل سالگی انقلاب، جنگ روانی و تصویرسازی غلط رسانه های آمریکایی از جمهوری اسلامی ایران و مباحث پیرامون نقاط ضعف و قوت جمهوری اسلامی، ما را به یک تحلیل جامع و عمیق از وضعیت کنونی و طراحیهای آینده دشمن می رساند.

دشمن در آغاز چهل سالگی انقلاب اسلامی قصد دارد با عصبانی کردن مردم از ناکارآمدیهای واقعی و القائی، جشن چهل سالگی را به کام ملت تلخ کند.. معلوم است که در آغاز فتنه جدیدی قرار گرفته ایم؛ باید بدانیم، فتنه۹۷ و ۹۸، فتنه اقتصادی است. فتنه ای که در آن دشمن به دنبال القاء بن بست در کشور و القاء ناامیدی نسبت به آینده و ایجاد سوال «چه خواهد شد» درباره آینده کشور در ذهن مردم است. در این مسیر، راهبرد اصلی رسانه ای دشمن، تصویرسازی غلط از وضعیت جمهوری اسلامی است. به گونه ای که نقاط ضعف را برجسته، مشکلات را لاینحل جلوه داده و نقاط قوت را هم به نقطه تصویر سازی می نماید. در فضای رسانه ای، بزک دوران پهلوی یکی از تاکتیکهای راهبرد تصویرسازی غلط است؛ دشمن در صدد است با القای رسانه ای مردم را از اینکه انقلاب کردند، پشیمان کند.

مهمتر از تاکتیکهای رسانه ای امّا مشکلات عینی است که به خصوص به دلیل ناکارآمدی دولت فعلی، در معیشت و متن زندگی مردم لمس می شود. تنگ شدن معیشت مردم، مهمترین بستر باورپذیرشدن تصویرسازیهای غلط از کارنامه انقلاب اسلامی و ناکارآمد نشان دادن آن است. در کنار این سختی معیشت، اخبار تلخ، حقوقهای نجومی، زندگیهای اشرافی و برخی مواضع نادرست دولتمردان موجب عصبانیت توده های مردم می شود. در فضای عصبانیت امّا، دشمن به راحتی می تواند نفوذ کرده، موج سواری کرده و اعتراض به حق اقتصادی را به شورش علیه کلیت نظام تبدیلکرده یا جلوه دهد. فتنه اقتصادی، در آغاز چهل سالگی انقلاب اسلامی، به دنبال این است که به مردم القاء کند این حکومت، ناکارآمد بوده و با کمک مشکلات معیشتی حاصل از ناکارآمدی دولت، مردم را به خیابانها بکشاند تا این بار، توده های مستضعف، جمهوری اسلامی و نظام اسلامی را مجبور به تغییر رفتار در نظامات بین المللی کنند.

تغییر رفتاری که منجر به تسلیم شدن در برابر آمریکا، خروج ایران از محدوده استراتژیک خود در منطقه و خلع سلاح کشور خواهد شد.. از این رو علت تاکیدات چندین ساله رهبر حکیم انقلاب بر اقتصاد و نیز اقتصاد مقاومتی، روشن می شود. از این رو باید گفت فتنه اقتصادی پایانی ترین دلبستگی غرب برای صحنه آرایی تقابل با انقلاب کبیر ایران است؛ زیرا دشمن تمامی راه­هایی ضد ایرانی را آزموده است؛ در اینجاست که باید دید آیا کارگزاران و دولت به میدان خواهند آمد؟

با این وصف، تبیین واقع بینانه و دقیق از کارآمدی انقلاب اسلامی همراه با ارائه تحلیل کیفی و آماری از دستاوردهای انقلاب و همچنین علت یابی صحیح مشکلات، ضعفها و ناکارآمدی ها، جهت بازنمایی تصویر واقعی از انقلاب امری ضروری و جهادی مقدس خواهد بود. در ادامه تلاش کرده ایم به این مهم، بپردازیم.

ب) تحلیل  و تبیین کیفی کامیابی های انقلاب چهل ساله

۱- واقعیت آن است که «ضعف‌ها» و «نقص‌ها» و «لغزش‌ها» چه  ناکارآمدی­های چند سالۀ اخیر و هر ضعفی که طی ۴۰ سال گذشته بروز کرده، به عملکرد برخی از «کارگزاران» و «مدیران» بازمی‌گردد، نه اصل «انقلاب» و «نظام» و شایسته است میان این دو، «تمایز» نهاده و بر هر دو، «حکم واحد» نرانیم. بر این اساس، مطالعه‌ی تجربه‌ی عینی انقلاب در طول چهار دهۀ گذشته نشان می‌دهد که در سایۀ فضایی که انقلاب برای شکوفایی و رشد فراهم کرد، هرجا که نیروهای انقلابی کارآمد در قدرت استقرار داشتند، کارها و مأموریت­ها، به‌صورت مطلوب پیش رفته و فتوحات و دستاوردهای بسیار حاصل شده است، اما در آنجا که عنان و زمام کار، در دست نیروهای غیرانقلابی و ناکارآمد که طمع قدرت‌طلبی و ثروت‌اندوزی دارند، بوده است، دچار مشکل و چالش شده‌ایم. پس هرچه که هست، به «کارگزارن» و «مدیران» بازمی‌گردد و این، آنها هستند که از «ظرفیّت انقلاب»، در راستای اعتلا و رونق و پیشروی، استفاده کردند یا نکردند.

از این‌رو، باید گریبان آن دسته از مسئولان را که با «کج‌اندیشی­ها» و «کج‌روی­ها»ی خویش، بدبینی ایجاد کرد و در مردم، نارضایتی و ناخرسندی به‌وجود آوردند را گرفت و به آنها اعتراض کرد. متهم، اینانند نه انقلاب که یک «فرصت و بستر تاریخی بی‌نظیر» در اختیار ما قرار داد و مسیر رشد و پیشرفت را برای ما، هموار و ممکن کرد.

رهبر انقلاب در کنار و هم سخن با تودۀ مردم بارها تصریح کردند که هم «مشکلات» کشور مشخص هستند و هم «نسخه‌ی علاج» آنها. حال پرسش این است که با وجود این شفافیّت، چرا «اقدام» نمی‌شود؟! پاسخ روشن است: چون برخی رویکردها و فکرها کفایت و راهگشایی لازم را ندارند و بی‌تحرّک و منفعل هستند، یا این‌که به نسخه‌ها و راهکارهای دیگر تمایل دارند و از افکار و اندیشه‌های ایشان استقبال نمی‌کنند.

۲- علی رغم همۀ تلاش­های خصمانه دشمن و ضعفها و ناکارآمدی های بخشی از کارگزاران، می توان با قدرت ادعا کرد حرکت کلّی و برآیندی انقلاب، همچنان رو به تکامل و اعتلاء است. انقلاب، نه تمام شده است، و نه منحرف، بلکه در مسیری قرار دارد که خواست و عزم امام خمینی(ره) به آن تعلّق گرفته بود. انقلاب در شرایطی به چهل سالگی رسیده که شعارهای اصلی آن همچنان با نشاط و طراوت جریان دارد. سیر تکاملی انقلاب، اُفت و خیز و فراز و نشیب داشته، اما نه متوقف گردیده و نه معکوس شده است. دستهای شیطانی فراوانی از درون و بیرون در میان بودند که می خواستند انقلاب اسلامی را از راه رفته بازگردانند و یا به قعردرّه بیفکنند، اما هر چه کوشیدند و از هر روزنه ای نفوذ کردند، ناکام ماندند.

۳- رهبری پیامبرگونه و مبتنی بر تأییدات غیبی و الهی، انقلاب اسلامی را از خطر بالفعل اضمحلال و انحطاط نجات داد و پابرجا و مستقر نگاه داشت. ولایت فقیه دین پایه و مردم سالار به مثابه هستۀ مرکزی انقلاب اسلامی، انقلاب را از گردنه های تاریخی دشوار و مُهلک، رهانیده و حافظ اصلی و عمده ی موجودیّت و اصالت آن بوده است. نهضت های اسلامی مشابه، به دلیل این که از چنین عنصر سرنوشت سازی برخوردار نبودند، یا هرگز به انقلاب تبدیل نشدند، و یا این که اگر موفق به تحقق انقلاب شدند، نتوانستند از آن صیانت کنند. سرّ بقا و ماندگاری انقلاب اسلامی، بیش از هر چیز و در درجه نخست، تکیه آن بر نهاد قدسی و مقتدر «ولایت فقیه» است و اینک در پایان دهه چهارم حیات انقلاب، این سرّ بر همگان مکشوف و عیان گشته است.

۴- انقلاب اسلامی، همچنان از بدنه ی اجتماعی برخوردار است و می تواند توده های مردم را در راستای غایات خویش بسیج کند. این که یک انقلاب در پایان دهه چهارم حیات خویش، همچنان قادر به بسیج اجتماعی باشد، نشان می دهد که میان انقلاب و مردم در طول دهه های سپری شده، فاصله نیفتاده و مردم نسبت به انقلاب، احساس بیگانگی ندارند. انتقاد و اعتراض مردم نسبت به برخی کارگزاران و سیاست هایشان، واقعیّتی روشن و غیرقابل انکار است، اما این امر به معنی مخالفت آنها با انقلاب نیست؛ چرا که کارگزاران و سیاست هایشان را نباید برابر با اصل انقلاب قلمداد کرد تا چنین استنباطی از برخی مواجهه ها و تقابل های مردم با آنها، روا باشد. اذعان به حقانیّت انقلاب و هواداری عمیق و اجتماعی از آن یک واقعیّت است، از سویی ناخشنودی و نقادی نسبت به پاره ای عملکردها و سیاست­های مسئولان و مدیران، واقعیّتی دیگر. از این رو، نه دفاع مردم از انقلاب به معنی حمایت آنها از همه کارگزاران است، و نه مخالفت آنها با برخی کارگزاران به معنی اعراضشان از انقلاب.

۵-اصل ماندن انقلاب، آن هم با وجود حجم فراوان و متراکم مُعارضه جویی های دشمنان، نشانه کارآمدی و توانمندی آن است. اگر انقلاب، عاجز و سُست مایه بود و کاری از عهده اش ساخته نبود، باید در همان سالهای آغازین حیات خویش، به زانو درمیآمد و فرومی پاشید، در حالی که انقلاب، نه تنها درمانده و ناتوان و ضعیف نشده، بلکه در اثر پُرکاری و مجاهدت نیروهای انقلابی، بسیار بر اقتدار و هیبت آن افزوده شده و اینک بر اساس داشته ها و اندوخته های درونی و خودساخته اش، تمام قد و باشکوه ایستاده و از خود دفاع میکند و به هیچ ذلّت و حقارتی تن در نمی دهد. البته در مقابل، دشمن می کوشد تا با اشاره به پاره ای کاستیها و خلأها و همچنین تصویرسازی­های دروغین و منفی از نتایج و ثمرات انقلاب، مردم را از انقلاب، مأیوس و سرخورده سازد و آنها را به حاشیه سوق دهد. برخلاف این ادعاهای غیرواقعی و مغرضانه، انقلاب در مقام عمل و در عرصه های عینی متعدّد، ثابت کرده است که ارزشها و آرمانهایش، هرگز خیالی و موهوم نیستند، بلکه اگر به کار گرفته شوند، از همه  ی ایدئولوژیهای سکولار غربی، کارآمدتر و مؤثرتر خواهند بود.

۶- نکته مهم دیگری که در تحلیل کارآمدی انقلاب اسلامی باید در نظر گرفته شود این است که در برابر تاریخ، ۴۰ سال دوره کوتاهی تلقی می شود و دوره چهل ساله، گام اول تمدن سازی و آغاز راه است ولی همین آغاز و گام اول محک خوبی است که آینده روشن را نوید می دهد. مقایسه فرصت محدود چهل ساله انقلاب اسلامی برای پیاده سازی آرمان های خود با فرصت های چند صد ساله تمدن غربی برای این کار همه چیز را برای اهل خرد روشن می کند.

انقلاب اسلامی به جهت درستی و استحکام آرمان مبتنی بر فطرت، در فرصتی محدود با وجود توطئه ها و دسیسه هایی که بر سرش می بارید، به درخشان ترین پیروزی ها و چشمگیرترین پیشرفت ها و دستاوردها دست یافت و ملت خود را از قعر جدول جهانی به ترازهای قابل قبول رساند، ولی قدرتهای غربی با ده برابر فرصت زمانی در حالی که برای پیگیری اهداف خود هیچ مزاحم خارجی نداشتند، بدون قرار داشتن در معرض هجمه ها و کارشکنی های دیگران، آزادانه آرمان­های خود را پیاده کردند؛ این حقیقت که انقلاب خود را به طور روشن نمایان کرده است، به خوبی نشان می دهد که اگر اخلاص خودمان را حفظ کنیم و اتکای خود به تکیه­گاهی که ما را به اینجا رساند، استمرار بخشیده و به اصولی که این پیروزی ها را برایمان رقم زد، پایبند بمانیم، انشاءالله با زیرساخت های ایجاد شده در چهل ساله اخیر پرش و جهش تصاعدی در دهه های آینده را پیش رو خواهیم داشت و تجربه چهل ساله جاری بدون شک آینده­ای شورانگیز و تمدنی با شکوه را نوید می دهد. روزی که مانند فروپاشی شرق، فروپاشی سلطه غرب را شاهد باشیم که انشاءالله آن روز دیر نیست.

ج) تحلیل و تبیین ویژگی مهم انسان سازی و دستاوردهای معنوی و فرهنگی انقلاب اسلامی

در تبیین کارآمدی انقلاب اسلامی، نکته ای که عموما از آن غفلت می شود، توجه به بعد انسان سازی و اعتلای معنوی و فرهنگی ایجاد شده پس از انقلاب شکوهمند اسلامی است. عمدتا در بیان کارآمدی ها، به مظاهر تمدنی و آمارهای سخت افزارانه حکومت داری توجه می شود، غافل از آنکه تحولی که انقلاب اسلامی در درون مردم و هویت ملت ایران ایجاد کرد، فتح الفتوح بی نظیر حضرت روح الله است. اعتلای معنوی و انسان سازی انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جغرافیایی و حتی مرزهای دینی و مذهبی هم نمانده است.

از سویی دیگر تباهی­های بی‌شمار از وضع اجتماعی و فرهنگی دورۀ پهلوی، آنچنان که باید، به نسل جوان و نوجوان، منتقل نشده است. در دورۀ پهلوی، رهاسازی فساد، فحشاء و بی‌بندوباری، سیاستی رسمی بود؛ گو اینکه حکومت پهلوی، نه‌فقط مسئولیّتی در برابر هدایت معنوی مردم برعهده نگرفته بود، بلکه سیاست‌های دین‌ستیزانه‌اش، موجبات رقیق‌شدن دین‌داری را فراهم کرد.

در دورۀ پهلوی، ساختارها و نهادهای اجتماعی، نه مطابق فرهنگ دینی بود، و نه در پی آرمان دینی‌شدن. جامعه ساختاهاری رسمی آن، دین‌زدوده و سکولار بودند. دین، امری حاشیه­ای، فرعی و دور از صحنه نگاه داشته شده بود. می‌توان به‌روشنی حدس زد که چنانچه حکومت پهلوی ادامه می‌یافت، اکنون ایران به‌طور‌کامل، در هاضمۀ تمدّن و فرهنگ غربی، مستحیل و منهدم شده و چراغ دین‌داری حقیقی و راستین در زندگی مردم، رو به خاموشی بود. تجدُّد غربی و غرب‌زدگی، در حال بلعیدن بقایای سبک زندگی دینی مردم بود.

با وقوع انقلاب اسلامی اما، تاریخ جدیدی آغاز شد که به‌طورکامل، بیرون از افق تاریخی تجدُّد غربی قرار دارد. انقلاب ما، ذیل تاریخ غرب قرار نداشت. انقلاب، یک تصمیم جمعی برای عبور از غرب‌زدگی بود. اساس و اصل انقلاب، امری فرهنگی بود، نه یک امر سیاسی یا اقتصادی محض. انقلاب، تغییر سیاسی یا اقتصادی محض نبود، بلکه ریشه در مکتب اسلام و فرهنگ دینی مردمان این سرزمین داشت. ازاین‌جهت، انقلاب اسلامی، یک انقلاب اجتماعی ریشه‌دار و عمیق بود که هدف‌هایش، تنها با جابجایی حاکمان، محقّق نمی‌شد و محتاج بازاندیشی ساختارشکنانه در تمام ساختارهای اجتماعی بود. در اثر انقلاب، اسلام اجتماعی و سیاسی، جایگزین اسلام شخصی و سکولار شد. امروز بسیارند کسانی از متفکّران و نخبگان فکری، که در پی طرّاحی و ایجاد نسخه‌ها و نگاه‌های اسلامی در زمینه‌های مختلف اجتماعی هستند.

عالی‌ترین و بالاترین نتیجۀ و ثمرۀ انقلاب، تربیت‌شدن انسان‌هایی بود که توانستند به درجات و مراتب معنوی دست یابند و الهی شوند. انقلاب، به‌دنبال چنین هدفی بود و این هدف، از همان آغاز انقلاب، تحقّق یافت. انقلاب، مدرسۀ انسان‌سازی بود و چونان بستری مساعد و حاصل‌خیز، افراد زیادی را به کمالات و فضائل متعالی سوق داد.

انسان ساختۀ انقلاب اسلامی، یک حقیقت تاریخی عیان و آشکار است؛ چون انقلاب، خودش در ابتدا، در درون نیروهای انقلابی به‌وقع پیوست و آن انقلاب بیرونی و سیاسی، حاصل همین تحوّل باطنی و انفسی بود. در اثر این تحوّل نفسانی و معنوی در درون نیروهای انقلابی، تاریخ جدیدی پدید آمد و انسان‌های متفاوتی رشد یافتند که شاید جز در مقطعی از تاریخ صدر اسلام، نتوان نظیر و نمونه‌ای برای آنها یافت.

در طول چهل سال گذشته به جرأت می توان گفت انقلاب از نظر فرهنگی، متوقف نمانده و درجا نزده است، چه رسد به این‌که ادّعا شود انقلاب، دچار عقب ماندگی فرهنگی شده است. انقلاب با وجود حجم انبوه توطئه‌ها و سنگ‌اندازی ها و هجمه‌های فرهنگی، هم از هویّت اصیل فرهنگی خویش دفاع کرد، و هم ارزش‌های خود را در نسل‌های بعدی، بازتولید کرد. انقلاب، استمرار و تدام یافته است؛ چون ارزش‌های اسلامی و انقلابی، همچنان از بدنۀ اجتماعی جدی و قوی برخوردارند و بخش بزرگ و مؤثّری از جوانان، دلبسته و شیفتۀ این ارزش‌ها هستند.

انقلاب اسلامی، یک جهش اجتماعی و فرهنگی بزرگ در جامعۀ ما پدید آورد و چنان نقطۀ عطف، ما را به جامعه‌ای تازه‌ای وارد کرد. در جامعه‌ای که دین، افیون انگاشته می‌شد و برداشت‌ها و تفسیرهای دینی، تخطئه و ملامت می‌گردید، و بسیاری، دلباخته و فریفتۀ تجدُّد غربی بودند، انقلاب توانست ورق را برگرداند و دین را در مناسبات اجتماعی، صدرنشین و تعیین‌کننده نماید. امروز وضع به‌گونه‌ای تغییر یافته که اغلب استدلال‌ها و ارجاعات و احتجاج‌ها، معطوف به دین و برخاسته از این است. این وضع فکری و اجتماعی نشان می‌دهد که بر اعتبار و ارزش دین، افزوده شده است.

هر انسان منصف و بی‌غرضی که وضع فرهنگی کنونی را با وضع فرهنگی دورۀ پیشاانقلاب مقایسه کند، به‌وضوح مشاهده می‌کند که انقلاب، سنگرهای فرهنگی مهمی را فتح کرده و در ساحات و شئون فرهنگی مختلف، پیشرفت‌های چشمگیر داشته است. برخی عیب‌جویان و خُرده‌گیران، به پاره‌ای واقعیّت‌های فرهنگی نامطلوب و غیردینی اشاره می‌کنند و به‌واسطۀ اغراق و مبالغه، نتیجه می‌گیرند که انقلاب، دچار شکست و بن‌بست فرهنگی شده و نتوانسته به آرمان‌ها و مقاصد معنوی‌اش دست یابد. حال‌آن‌که ریزش‌ها و جراحت‌ها و زخم‌های فرهنگی، بخشی از واقعیّت‌ هستند، نه همۀ واقعیّت. بخش بزرگ‌تر و برجسته‌تر واقعیّت این است که انقلاب، فرهنگ عمومی را به شاخص‌ها و معیارهای دینی، نزدیک کرد و عقاید و اخلاق دینی را ارتقاء بخشید. چنانچه مردم ما به فرهنگ اسلامی و انقلابی بارو نداشتند، تاکنون در طول چهاردهۀ گذشته، ده‌ها بار انقلاب از دست رفته بود. آنچه مایۀ و رکن مقاومت ما در برابر دشمنان کینه‌توز و زیاده‎خواه بوده، همین وفاداری و ایمان راسخ به ارزش‌های اسلامی و انقلابی بوده است. آری، مردم به بخش‌هایی از مدیران و ساختارها و سیاست‌ها و اقدامات، اعتراض دارند، امّا میان این امر و تعهد مؤمنانه به ارزش‌های اسلامی و انقلابی، تمایز قائل می‌شوند و به‌هیچ‌رو و در هیچ شرایطی، از باورها و معتقدات خویش، دست نمی‌کشند.

از اواخر دهۀ شصت به این‌سو، دشمن همواره در پی زدودن ارزش‌های اسلامی و انقلابی بوده و کوشیده تا مردم از انقلاب، جدا سازد. در این مسیر، او از همۀ روش‌ها و سازوکارها بهره گرفته و هیچ راه‌نرفته و منطق تجربه‌نشده‌ای باقی نمانده است. بااین‌حال، انقلاب همچنان ایستاده و بر بدنۀ اجتماعی مؤمن و وفادر خویش، تکیه زده است. دشمن قصد جدّی داشت که نسل جوان را از انقلاب، گریزان کند و به‌سوی خود سوق دهد، امّا اتّفاقی که در عرصۀ فرهنگ رخ داد، خلاف این برنامه‌ریزی شیطانی است. امروز جوانان دهۀ هفتادی، با همان شور و هیجان انقلابی جوانان دهۀ شصت، در صحنه هستند و ایفای نقش می‌کنند و از بذل جان شیرین خویش، دریغ نمی‌کنند. مطابق محاسبات دشمن، نباید چنین می‌شد، امّا چنین شد و البتّه، فتوحات و توفیقات فرهنگی بزرگ‌تر، در راه است. گو اینکه استقلال، عزت و اعتماد به نفس ملّی، و نیز ارتقای جایگاه ایران و ملّت ایران در منطقه و جهان هم شاهدی دیگر بر این پیشرفت می­باشد.

د) تحلیل و تبیین آماری و کمّی از برخی دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه های گوناگون

در پایان گوشه ای کوچک از هزاران دستاورد و پیشرفت حاصل از انقلاب اسلامی چهل ساله، در عرصه های گوناگون را بر اساس گزارشهای رسمی نهادهای داخلی و بین الملی مرور می کنیم تا فراتر از القائات و تصویرسازی های رسانه ای دشمن و فراتر از مشکلات و ناکارآمدی های به وجود آمده در برخی دولت­های ادوار و نیز دولت محترم کنونی، بتوان واقع بینانه، آنچه طی ۴۰ سال گذشته بر مردم و کشور عزیزمان گذشته است را مشاهده و توصیف کرد.

۱-  آزادی نشر

افزایش تعداد عناوین کتاب منتشر شده در سال، از ۱۵۰۰ عنوان سال ۵۷ به ۱۰۷ هزار عنوان در سال ۹۶ نشان از این است که جمهوری اسلامی حوزه فرهنگ ملی را بر مبنای سانسور، اداره نمیکند. افزایش تعداد روزنامه ها از چهار عنوان روزنامه دولتی به بیش از ۱۰۰ عنوان روزنامه.

سرانه فضای عبادی اقلیت های مذهبی در ایران دو برابر سرانه مسلمانان ایران است(۲۵۰ کلیسا، ۱۶ کنیسه و ۷۸ عبادتگاه زرتشتیان در ایران موجود است که هزینه بازسازی و تعمیر آنها با دولت است) از سویی دیگر براساس واقعیات موجود، ایران دومین کشور جهان از نظر پذیرش پناهنده محسوب میشود.

۲-  استقلال و اقتدار بین المللی

الف) به روایت درباریان و آمریکایی ها

ملکه پهلوی در خاطرات خود می نویسد: «یک روز محمد رضا که خیلی ناراحت بود به من گفت: مادر جان! مرده شور این سلطنت را ببرد که من شاه و فرمانده کل قوا هستم ولی بدون اطلاع من هواپیماهای ما را برده اند ویتنام؛ آمریکایی ها که از قدیم در ایران نیروی نظامی داشتند هر وقت احتیاج پیدا می کردند از پایگاههای ایران و امکانات ایران با صلاح دید خود استفاده می کردند …. حالا بماند که چقدر سوخت مجانی می زدند و اصلا کل بنزین هواپیماها و سوخت کشتی هایشان را از ایران می بردند» تاج الملوک پهلوی، خاطرات تاج الملوک، ص ۳۸۷

همچنین اسدالله علم در یادداشتهایش می نویسد: «شاه گفت با وجود اینکه سازنده کتبا تایید کرده است که قیمت هر هوایما ۶٫۵ میلیون دلار است چطور آن را به ۱۸ میلیون دلار افزایش دهند …..در پاسخ گفتم همان کاری که در مورد ناوشکنهای اسپروانس کردند: شش فروند این کشتی ها ۲۸۰ میلیون دلار برآورد شده بود اما ما مجبور شدیم ۶۰۰ میلیون دلار بپردازیم گفتم: به نظر می رسد که پنتاگون در بالاکشیدن مابقی ناچیز درآمد نفتی ما وقت را تلف نمی کند» اسدالله علم، گفتگوهای من با شاه، ج ۲، ص ۸۱۱

ژنرال ویلیامسون رئیس هیئت مستشاران نظامی آمریکا در ایران در پایان ماموریت دو ساله خود می گوید:«این دو سال (۱۹۷۱ تا ۱۹۷۳) به نظرم دویست سال طول کشید که در این مدت در مورد ۷۰۰ قرارداد به ارزش تقریبی ۴ میلیارد دلار مذاکره کردم .. ایران مرکز معامله خوبی بود این کشور بوفه بازرگانان نام گرفته بود. این بوفه بسیار بسیار خوب بود و منافع تجاری در آن فوق العاده بود» جیمز بیل، ترجمه فرونده برلیان، تهران، نشر فاخته، ۱۳۷۱، ص۳۲۷؛ همچنین مایکل لدین نیز می نویسد: «در برابر هر یک دلاری که ایالات متحده برای خرید نفت ایران خرج می کرد ایرانی ها دو دلار برای خرید تجهیزات نظامی و سایر کالاها به ایالات متحده برمی گرداندند.» مایکل لدین و ویلیام لوئیس، کارتر و سقوط شاه: روایت دست اول، ترجمه ناصر ایرانی، تهران، امیرکبیر، سوم، ۱۳۶۳، ص۳۰

ب) گزارش نهادهای بین المللی

بنا بر گزارش پایگاه اینترنتی آمریکن اینترست در مورد ۸ قدرت برتر دنیا در سال ۲۰۱۷، جمهوری اسلامی ایران هفتمین قدرت برتر دنیاست.

مطابق آمار سازمانهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران توانست وابستگی اقتصاد خود به نفت را به طور چشمگیری کاهش دهد؛ به نحوی که سهم ۹۳ درصدی فروش نفت خام از صادرات کشور در سال ۵۵،به حدود ۶۳ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است.

۳-  مردم سالاری و مشارکت عمومی

علم در خاطراتش می نویسد: «عرض کردم: مردم باید به حساب و به بازی گرفته شوند و برای آنها سرگرمی و وسیله بازی درست کرد. نمیدانم چطور شد که به عرضِ من، طورِ دیگر توجّه کردند. فرمودند: تربیتِ بدنی، وسائل ندارد؛ نه زمینِ بازی داریم، نه بودجه کافی هست، نه مربّی داریم. من عرض کردم: منظورم این نبود، منظورم این است که مردم باید در سیاست، بازی کنند و خود را در آن، شریک بدانند. یکدفعه به عرضِ من توجّه کردند. عرض کردم: چه دلیل دارد که دولت برسرکار باشد، همه عواملِ انتخاباتی را در دست بگیرد و مثلاً در انتخاباتِ شهرداری و انجمنهای ولایتیوایالتی، مداخله بکند؟! بگذارید مردم حس بکنند که انتخابات، آزاد است. انجمنهای شهر و ایالتیوولایتی، چه تأثیری در سیاستِ کشور دارد که دولت میخواهد در دست داشته باشد؟! بگذارید آزادانه، سروکله هم بزنند و اگر انتخاباتِ مجلس، حالاها باید یک حدودی داشته باشد، چرا باید در انتخاباتِ شهرداری چنین باشد؟! چرا باید مردم در مسائلِ زندگانیِ روزمرهشان حرف نزنند؟! اینکه به جایی صدمه نمیزند. فرمودند: چطور صدمه نمیزند؟! مثلاً مزخرفاتِ عجیبی در موردِ گرانی میگویند، که اینطور نیست.

عرض کردم: اولاً متأسّفانه اینطور است، ثانیاً بر فرض، چرت وپرتی میگویند، چه ضرری دارد یک دریچه اطمینانی باز میشود. فرمودند: به همین مناسبت هم، من گفتهام حزبِ اقلیّت باشد. عرض کردم: فرمودهاید، ولی شیرِ بییال و دُم و اِشکم است. اقلیّتی که نتواند حرف بزند چه معنی دارد؟! فرمودند: آخر اینهمه کارهای بزرگ را مردم چطور توجّه ندارند؟! عرض کردم: تبلیغات هم غلط است، یک مقداری را درست نمی گویند، یک مقداری را هم که میگویند، آنقدر مبالغه میکنند و آنقدر تملّق نسبت به اعلیحضرتِ همایونی میگویند که مردم را بیزار میکنند.»(اسدالله عَلَم؛ یادداشتها؛ ج ۲، ص ۲۲۸-۲۲۹).

«مردم در انتخابات، یا شرکت نمیکردند، یا تعدادِ شرکت کنندگان، فوق العاده ناچیز بود. اگرچه انتخابات برگزار میشد، اما کسانی به مجلس میرفتند که از سوی نخستوزیر، به اطلاعِ محمدرضا میرسید و محمدرضا، اسامیِ عدّه ای را تأیید میکرد. این اسامی را ساواک تهیه میکرد. تلاشِ ساواک بر این بود که در شهرها و شهرستانها بگردد و افرادی را پیدا کند که ضمنِ وفاداری به نظامِ حکومتی، پسندیدگیِ محلّی هم داشته باشند.»(فریده دیبا؛ دخترم فرح؛ ترجمه الهه رییس فیروز، ص ۱۳۷).

۴-  شاخص توسعه انسانی

گزارش نهادهای بین المللی:

ایران طی ۴ دهه گذشته بعد از چین، رتبه دوم بالاترین رشد را در شاخص توسعه انسانی در بین کل کشورهای جهان داشته است؛ بر اساس گزارش توسعه انسانی سازمان ملل سال ۲۰۱۸، رتبه جهانی جمهوری اسلامی ایران هم در این ۴ دهه، بیش از ۶۰ رده صعود داشته و از جایگاه ۱۲۰ در سال ۱۹۸۰، به جایگاه ۶۰ در سال ۲۰۱۷ ارتقاء یافته است.

۵-  عدالت

الف) گزارش نهادهای داخلی:

در دوران رژیم گذشته به دلیل در دسترس نبودن امکانات تعلیم و تربیت،  فرصت تحصیل برای همگان فراهم نبود و بیش از ۴۰ درصد کودکان واجب التعلیم به مدرسه راه نمییافتند ولی در حال حاضر به دلیل گسترش امکانات در اقصی نقاط کشور، تقریبا ۱۰۰ درصد کودکان واجب التعلیم (بیش از ۹۸ درصد) به مدرسه می روند و فرصت تحصیل برای همه فراهم است.

توجه به مناطق محروم در امر آموزش به گونه ای است که تا سال ۱۳۹۵، با وجود اینکه تعداد دانش آموزان مناطق روستایی، حدود ۱۶ درصد کل دانش آموزان بوده اند، اما بیش از ۴۰ درصد مدارس و ۲۰ درصد معلمان در این مناطق مستقر هستند.

مطابق گزارش وزارت نیرو آمار تعداد روستاهای برق دار پیش از انقلاب، ۴ درصد کل تعداد روستاهای آن زمان بوده و اکنون تقریبا ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۱۰ خانوار هم دارای برق هستند.

درابتدای پیروزی انقلاب اسلامی فقط ۳۱۲ روستا تحت پوشش شبکه مخابراتی بودند ولی تا سال ۹۴ بیش از ۹۰ درصد روستاهای کشور تحت پوشش شبکه مخابراتی قراردارند.

در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی پوشش برنامه های صداوسیما حداکثر ۳۰ درصد و منحصر به نقاط شهری بود ولی درحال حاضر تمام شهرها و بیش از ۹۸ درصد روستاها تحت پوشش کامل برنامه های صدا و سیما قرار دارند.

۱۰۰ درصد شهرنشینان و بیش از ۹۰ درصد روستائیان به شبکه های رادیو و تلویزیونی دیجیتال دسترسی دارند.

قبل از انقلاب کمتر از ۳ درصد مراکز آموزش عالی کشور در استان های قومیتی قرار داشتند اما اکنون این عدد به بیش از ۳۱ درصد رسیده است.

ب) گزارش نهادهای بین المللی:

طبق گزارش بانک جهانی درحالیکه قبل از انقلاب فقط ۱۶ درصد جمعیت روستایی برق دار بود ولی امروز در سایه تدابیر عدالت محور نظام جمهوری اسلامی ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۱۰ خانوار از نعمت برق بهره مند هستند.

ضریب جینی از حدود ۴۵/۰ تا ۵۰/۰ در سالهای پایانی حکومت پهلوی، به کمتر از ۳۹/. در سال ۹۶ رسیده است. 

این در حالی است که میانگین ضریب جینی در کشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه یافته دنیا و ضریب جینی در کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، فرانسه، دانمارک و کانادا بنا بر گزارش دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ و گزارشهای بانک جهانی در سال ۲۰۱۶، طی سه چهار دهه گذشته همواره روند افزایشی داشته است.

برابر آمارجهانی در سال ۱۳۵۷، ۴۶ درصد مردم ایران زیر خط فقر بودند.  این در حالی است که در سال ۲۰۱۴ این آمار به ۱۰ درصد رسیده است.  همین آمار در سال ۲۰۱۴ برای آمریکا ۱۴ درصد، انگلستان ۱۷ درصد، فرانسه ۱۴ درصد، آلمان نزدیک به ۱۵ درصد و ترکیه ۲۱ درصد بوده است.

بنا بر گزارش موسسه پاسیفیک در سال ۱۹۷۴ (۱۳۵۴) ۷۶ درصد جمعیت شهری و ۳۰ درصد جمعیت روستایی ایران از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار بودند ولی در سال ۲۰۱۵ طبق گزارش بانک جهانی ۹۷ درصد مردم شهرها و ۹۰ درصد مردم روستاهای کشور از این نعمت بهره مند هستند.

۶-  تعلیم و تربیت

الف) گزارش نهادهای داخلی:

انقلاب اسلامی، کشورِ با اکثریت بی سواد (۵۳ درصد بی سواد در سال ۵۵) را به رتبه ۱۶ علمی جهان رساند.

پیش از انقلاب دو سوم زنان بالای ۱۵ سال کشور حتی توانایی نوشتن اسم خودشان را نداشتند؛ امروز بیش از ۸۵ درصد زنان کشور باسواد هستند.

ب) گزارش نهادهای بین المللی:

طبق گزارش بانک جهانی نرخ تحصیلات متوسطه در ایران نسبت به قبل از انقلاب اسلامی، تقریبا دو برابر شده است.

۷-  علم، فناوری، نخبگان و آموزش عالی

الف) گزارش نهادهای داخلی:

۱۰ برابر شدن تعداد دانشگاه ها به طوریکه از ۲۳۲ دانشگاه به ۲۴۶۸ دانشگاه رسیده است.

نرخ پوشش تحصیلی آموزش عالی ۲۴ برابر شده و از  ۱۷۵٫۶۷۵ نفر در سال ۱۳۵۷به بیش از ۴٫۸۰۰٫۰۰۰ دانشجو افزایش یافته است.

۱۲ برابر شدن اعضای هیات علمی دانشگاه ها از  ۷۲۳۱ نفر در سال ۱۳۵۷ به حدود ۸۰ هزار نفر

رشد ۱۷ برابری تعداد زنان هیات علمی در دانشگاه ها نسبت به قبل از انقلاب اسلامی، به طوریکه در سال ۵۷، ۱٫۴ درصد و در سال ۹۶،  ۲۴ درصد از اعضای هیات علمی دانشگاهها زنان بوده اند.

یکی از بسترهای نوین ایجاد شده در دانشگاه ها پس از انقلاب اسلامی پارک های علم و فناوری بوده و هم اکنون تعداد این پارک ها به تعداد ۴۴ پارک علم و فناوری رسیده است. 

ایران تا پیش از انقلاب  در هیچ المپیاد علمی شرکت نکرده است و بعد از انقلاب نیز از سال ۱۳۶۶(۱۹۸۷) با ورود ایران به المپیادهای علمی تا سال ۱۳۹۶(۲۰۱۷)  ۶۶۹ مدال کسب شده که با این تعداد مدال، ایران جزء ده کشور اول دنیا در المپیادهای علمی محسوب می شود.

ب) گزارش نهادهای بین المللی:

بر اساس آخرین گزارش موسسه لایدن، ۲۳ دانشگاه ایران در زمره ۱ درصد دانشگاههای برتر جهان هستند.

قبل از انقلاب ۴۰ درصد دانشجویان ایرانی در خارج از کشور تحصیل می‎کردند اما در سال ۹۷ فقط ۱ درصد آنان برای تحصیل به خارج از کشور می‎روند، بنابراین میزان مهاجرت تحصیلی منفی شده است.  ایران طبق گزارش مشترک سازمان ملل و  OECD، از نظر شاخص نسبت تعداد مهاجران تحصیلکرده به کل تحصی لکردگان داخل کشور ، در گروه کمتر از  ۲ درصد قرار دارد.

از ۴۰ سال گذشته در سراسر جهان تعداد دانشجویانی که برای ادامه تحصیل مهاجرت می کنند ۶ برابر شده است  اما تعداد دانشجویان مهاجر ایرانی نصف شده است.

براساس گزارش بنیاد ملی علوم آمریکا NSF نرخ ماندگاری پس از تحصیل دانشجویان ایرانی مهاجرت کرده به اروپا در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ به طور میانگین ۱۵ درصد است که کمتر از میانگین نرخ ماندگاری تحصیل کردگان سایر کشورهای در حال توسعه در اروپا و آمریکاست.

پیش از انقلاب، ایران هیچ دانشمند برتر جهانی نداشته است اما در ۱۳۹۵(۲۰۱۶) طبق اعلام پایگاه معتبر بین‎المللی وب آو ساینس، ایران دارای ۲۰۸ دانشمند برتر است که در میان یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار دارند. این رتبه بندی براساس تعداد مستندات علمی در پژوهش های محققان دنیا در ۱۰ سال اخیر در ۲۲ رشته موضوعی انجام می شود.  این در حالی است که اساتید حوزه و علوم اسلامی درمیان این دانشمندان به حساب نمی آیند.

رشد ۱۲۹ برابری تعداد مدارک نمایه شده از ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی براساس پایگاه استنادی اسکپوس نشان میدهد تعداد مدارک نمایه شده، ۳۰۷۱ مدرک قبل از انقلاب و ۳۹۷۲۱۲ مدرک بعد از انقلاب اسلامی است.

کسب رتبه اول منطقه و شانزدهم جهان توسط ایران در سال ۲۰۱۸ که این رشد عمدتا در دو دهه اخیر رخ داده است. در نظام رتبه بندی سایماگو براساس پایگاه استنادی اسکوپوس، ایران در سال ۱۹۹۶ در ۵۲ جهانی و رتبه ۵ منطقه قرار داشته است.

درصد سهم ایران در تولید مقالات علمی دنیا نسبت به قبل از انقلاب اسلامی ۶۵۶ برابر شده است. این سهم قبل از انقلاب اسلامی ۳هزارم درصد بوده است که در ۲۰۱۷ مطابق نظر ISI به ۹۵/۱ درصد و مطابق نظر اسکوپوس به ۹۷/۱ رسیده است.

تعداد مقالات چاپ شده ایران از ابتدای انقلاب تا سال ۲۰۱۶ برحسب گزارش ISI 68 برابرو برحسب گزارش اسکوپوس ۷۵ برابر شده است.

ایران به رتبه اول علمی بین کلیه کشورهای اسلامی برحسب تعداد مقالات دست یافته است. 

ارتقای ۱۷ پله ای رتبه کیفیت تولیدات مقالات علمی داغ و پر استناد کشور که از سال ۲۰۱۱ از رتبه ۳۹ به رتبه ۲۱ تا سال ۲۰۱۶ رسیده است.   نشانگر کاربردی و اثربخش بودن مقالات است.

سریعترین نرخ رشد علمی جهان مربوط به ایران است که ۱۱ برابرِ نرخ رشد میانگین جهانی است.

رتبه ایران از نظر تعداد دانشگاههای برتر در نظام رتبه بندی موسسه تایمز در دنیا از رتبه ۳۲ در سال ۲۰۱۲ به رتبه ۱۷ در سال ۲۰۱۷ ارتقا یافته است.

تعداد دانشگاههای برتر ایران در دنیا براساس نظام رتبه بندی تایمز از صفر دانشگاه در قبل انقلاب به ۱۸دانشگاه در سال ۲۰۱۸رشد داشته است.

ایران از نظر تولیدات زیست فناوری در رتبه ۱۳ جهان و اول منطقه در سال ۲۰۱۷، قرار دارد.

ایران در جمع ۱۱ کشور دارای فناوری پرتاب ماهواره قرار دارد. 

طبق گزارش سال ۲۰۱۷ پایگاه استنادی اسکوپوس، با توجه به در نظر گرفتن همه شاخصها ایران در رتبه ۱۶ علوم نانو در دنیا قرار دارد.

طبق رتبه بندی مرکز آزمایشهای بالینی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۶ ایران دارای رتبه دوم جهان در حوزه سلولهای بنیادی است.

ارتقاء رتبه علمی ایران در علوم هوا و فضا از ۴۵ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۱۱ جهان در سال ۲۰۱۷

ارتقاء رتبه علمی ایران در علوم بیوشیمی از ۵۲ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۱۷ جهان در سال ۲۰۱۷

ارتقاء رتبه علمی ایران در علوم فیزیک از ۵۶ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۱۳ جهان در سال ۲۰۱۷

ارتقاء رتبه علمی ایران در علوم ریاضی از ۴۷ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۱۳ جهان در سال ۲۰۱۷

ارتقاء رتبه علمی ایران در علوم داروسازی از ۴۹ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۱۱ جهان در سال ۲۰۱۷

ارتقاء رتبه ایران در ثبت اختراع از ۳۸ در سال ۱۹۷۰ به رتبه ۷ جهان در سال ۲۰۱۶

۸-  زنان

تعداد دانش آموختگان دانشگاهی زن از ۶ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۴۵ درصد رسیده است.

ورزش بانوان، از ۷ رشته در سال ۵۷ به ۱۴۳ رشته توسعه یافت. 

رشد فراگیر تعداد مربیان ورزشی زن از ۹ نفر به ۳۵ هزار نفر نماد توسعه حقیقی نظام اسلامی به ورزش زنان است. 

تعداد داوران ورزش زن با افزایش ۲ هزار برابری از ۸ نفر به ۱۶ هزار نفر رسیده است. 

تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب ۱۰۰ برابر گذشته شده است.

کل مدالهای جهانی ورزشی بانوان در ۵۷ سال حکومت پهلوی، ۵ مورد بوده است. در ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی با رعایت حدود شرعی، ۱۶۰ مورد بوده است.

تعداد نویسندگان زن از کمتر از ۵۰ نفر در سال ۵۷ به ۸ هزار نفر رسیده است.

پیش از انقلاب اسلامی هیچ ناشر زن نداشتیم امروز ۷۱۲ ناشر زنداریم.

۹-  کتاب

پس از انقلاب شمارگان سالانه چاپ کتاب، ۱۳۶ برابر شده (از یک میلیون نسخه در سال ۵۷ به ۱۳۶ میلیون در سال ۹۵) رسیده است.

تعداد عنوان کتاب ثبت شده در کتابخانه ملی از سال ۱۳۱۶ تا ۱۳۵۷ در کل ۱۱ هزار عنوان با میانگین سالانه ۲۷۵ عنوان کتاب است. و تعداد عنوان کتاب چاپ شده از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۹۶ با میانگین سالانه ۳۲٫۰۴۹ عنوان کتاب و در کل ۱٫۲۳۰٫۰۰۰ عنوان کتاب است.

براساس خوشبینانه ترین آمارهای ارائه شده رژیم ستم شاهی، تعداد عنوان کتاب چاپ شده در آخرین سال حکومت طاغوت (۱۳۵۷)، ۱۵۰۰ عنوان بوده است.  و به استناد گزارش خانه کتاب، تعداد عنوان کتاب چاپ شده در سال ۱۳۹۶ مقارن با چهل سالگی انقلاب اسلامی به مرز یکصدهزار عنوان رسید. یعنی ظرف یکسال نزدیک به ۱۰ برابر ۴۰ سال سلطنت پهلوی در کشور کتاب منتشر شده است.

۱۰-  تئاتر

تعداد سالن های نمایشی با رشد ۱۳ برابری از ۸۰ سالن در سال ۵۷ به ۱۰۵۰ سالن در سال ۹۷ رسیده است.

افزایش یکصد و چهل برابری تولیدات تئاتری از ۵۰ عنوان نمایش در سال در رژیم ستم شاهی به ۶۹۳۰ عنوان نمایش در سال ۹۶، نماد پرکاری، شادابی و حضور ازادانه سلایق متنوع در عرصه تئاتر کشور است.

غیر از هزاران هنرمند ثبت نشده تئاتری با رشد ۱۰برابری پس از انقلاب تعداد ۲۰۰۰۰ هنرمند حرفه ای تئاتر در سرتاسر کشور فعالیت دارند.

تعداد انگشت شمار گروههای تئاتر حرفه ای شهرستانی پیش از انقلاب، به ۸۰۰ گروه حرفه ای ثبت شده بعد از انقلاب رسیده است.

وجود بیش از ۱۲۵۰ گروه تئاتری در مساجد نشان از حمایت انقلاب اسلامی ازگسترش تئاتر و رویش های جوانانه در این هنر دارد.

رضا خان رایج ترین و مردمی ترین گونه نمایشی کشور یعنی تعزیه را به کلی ممنوع کرد.

تکیه دولت که نماد و محل برگزاری نمایشهای آیینی، سنتی و مذهبی بود به دست رضاخان تخریب شد.

بعد از انقلاب تعزیه، به عنوان هنر ملی ایرانیان در فهرست آثار معنوی  یونسکو به ثبت رسید .

۱۱- هنرهای تجسمی

بیش از ۳۷ برابر شدن مراکز آموزش عالی هنر بعد از انقلاب که از۱۰مرکز به ۳۷۶ مرکز دانشگاهی افزایش یافته است.

افزایش ۱۷ برابری تعداد نگارخانه های تجسمی کشورکه از۳۰ نگارخانه به ۵۰۰ نگارخانه بعد از انقلاب افزایش یافته است.

افزایش بیش از صد برابری آموزشگاه های خوشنویسی کشور.

معدل سالانه چاپ کتاب از ۱۳۱۶ الی ۱۳۵۷ در تمامی رشته های علمی، فرهنگی و هنری و … فقط ۲۷۵ عنوان بوده است. حال آنکه معدل چاپ کتاب فقط در موضوع هنرهای تجسمی طی سالهای ۱۳۷۰ الی ۱۳۹۶ به ۲۸۷ عنوان میرسد .

۱۲-  موسیقی

انقلاب اسلامی، موسیقی نواحی و مقامی ایران، که پایه و مادر موسیقی ملی است را احیاء کرد.

انقلاب اسلامی، هنر موسیقی را از ابتذال نجات داد. 

انقلاب اسلامی، موسیقی در خدمت شهوت و دربار پهلوی را به موسیقی حماسی و مجاهد پرور تبدل کرد.

۱۳- فیلم و سینما

انقلاب اسلامی، سینمای مطرود مردم و ورشکسته قبل از انقلاب را نجات داد و به آن رونق بخشید.

تعداد سریال های ساخته شده قبل از انقلاب، از ۶۲ عنوان  به ۱۱۵۰ عنوان به رشد ۱۸ برابری در پس از انقلاب  رسید.

ظهور کارگردانان سینمایی زن، پدیده ی پس از انقلاباسلامی است. قبل از انقلاب کارگردان زنی وجود نداشت درحالیکه این تعداد پس از انقلاب به ۲۵ نفر رسید.

پربیننده ترین فیلم تاریخ سینمای ایران مربوط به فیلم عقابها در سینمای پس از انقلاب با هشت میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در ژانر دفاع مقدس است.

تعداد فیلمهای مستند ساخته شده در قبل از انقلاب ۲۰۳ عنوان بوده است. بعد از انقلاب حداقل به بیش از ۷۰۰۰ فیلم مستند تولیدشده است. در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اعم از کوتاه نیمه بلند و بلند با حدود تقریبی ۱۰۰۰ تولید شده است.

۱۴- احسان و نیکوکاری

فوران نیکوکاری در جامعه مولود انقلاب اسلامی است. در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تعداد موسسات خیریه بسیار اندک بود، ولی در حال حاضر بیش از ۱۵۰ هزار خیریه وجود دارد که در زمینه های مختلف فعال هستند که ۱۴ شبکه کشوری و ملی آنها را مدیریت می کنند.

به برکت انقلاب اسلامی هیچ کودک یتیم و بدسرپرستی بدون حامی نیست. در حال حاضر تعداد ۱۸۰۰۰۰ نفر از ایتام و ۱۵۰۰۰۰ نفر از کودکان بدسرپرست تحت حمایت نهادهای حمایتی و موسسات خیریه بوده و ۱۰۰۰۰ کودک بیسرپرست در ۶۳۴ مرکز بهزیستی نگهداری میشود و نگهداری ۱۵۰۰۰ کودک بی سرپرست نیز به خانواده ها سپرده شده است.

۱۵- رفاه و ارتقاء سطح زندگی

الف) گزارش نهادهای داخلی:

۱۰۰درصد مردم شهرنشین و۹۱ درصد روستانشینان با ۵۰۰ برابر شدن جاده های روستایی به راههای ارتباطی امن جاده ای و آسفالته دسترسی دارند.

۹۸ درصد  نقاط قابل تردد کشور به شبکه مخابراتی متصل است.

با رُشد۲۰ برابری محصولات باغی نسبت به قبل از انقلاب انواع میوه ها به وفور در دسترس مردم است.

پس ازانقلاب ۱۰۰ درصد مردم در تمام مناطق به شبکه بهداشت و درمان دسترسی دارند.

با ساخت بیش از ۱۸۰۰۰ خانه بهداشت روستایی، ۲۶۰۰ مرکز بهداشتی درمانی روستایی، ۲۷۰۰ مرکز بهداشتی درمانی شهری، مرکز بهداشت شهرستان و تأسیس بیش از ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی و ۱۷۰ دانشکده در رشته های مختلف علوم پزشکی؛ ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و روستایی کشور به مراقبت های بهداشتی و درمانی دست یافته اند. (رتبه اول ایران در منطقه) و

با افزایش میزان تولید داروهای ساخت داخل به ۹۷ درصد، مردم در مراجعه به داروخانه ها برای داروهای مورد نیاز خود دیگر نگران نبودن دارو نیستند.

ب) گزارش نهادهای بین المللی:

به لحاظ قیمت آب، ایران در رتبه هفتم ارزانترین آب آشامیدنی در دنیا قرار دارد.

به لحاظ قیمت، ایران در رتبه سوم ارزانترین برق در دنیا قرار دارد.

طبق آمار نهادهای بین المللی در حالی که در سال ۱۹۹۰ (حدود ۱۳۷۰)، حدود ۱۰ سال پس از انقلاب و پشت سر گذاشتن جنگ تحمیلی، به ۹۰ درصد روستاهای کشور، برق رسانی انجام شده بود، در سال ۱۹۷۷ (۱۳۵۶) تنها ۱۶ درصد جمعیت روستایی کشور (۴ درصد روستاها) دارای برق بودند.

مطابق آمار بانک جهانی تا سال ۲۰۱۶ شاخص تولید مواد غذایی در ایران ۴ برابر، شاخص تولید محصولات زراعی، ۴ برابر و شاخص تولید دام ۳ برابر شده است.  همچنین مطابق آمار سازمان جهانی غذا و کشاورزی تا سال ۲۰۱۴، میزان تولید گوشت مرغ در ایران بر حسب تن، ۱۰ برابر شده است. 

سرانه تامین گوشت به ازای هر نفر، یک و نیم برابر  و سرانه مصرف ماهی و غذاهای دریایی ۶ برابر شده است.

براساس گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۶ و گزارش صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۷ در اوج تحریم ها، ایرانیان از نظر برابری قدرت خرید، رتبه ۱۸جهان را کسب کردهاند.

پس از انقلاب، نگرانی مادران از بارداری، زایمان، مرگ و میر زودرس نوزادان و اطفال خود برطرف شده است چرا که نرخ مرگ و میر اطفال زیر ۵ سال از ۱۲۴ مورد در ۱۰۰۰ تولد زنده در سال ۱۳۵۷ با کاهش چشمگیر به ۱۵ مورد در سال ۱۳۹۶ رسیده است.

سن امید به زندگی در چهاردهه گذشته از رتبه ۱۴۲ در سال آخر دوره پهلوی به رتبه ۶۱ در سال ۲۰۱۷ در بین کشورهای دنیا صعود کرده که نشانه ارتقاء سطح زندگی مردم نیز است. گزارشهای بین المللی نشان میدهد در سرعت رُشد سن امید به زندگی ایران رتبه ۷ جهان را دارد. مطابق گزارش بانک جهانی در سال ۱۳۵۷ سن امید به زندگی ۵۵ سال بوده است و در سال ۹۶، به ۷۶٫۲ افزایش یافته است. این بدان معناست که در ارتقاء سطح سلامت ایران در چهل سال گذشته، ۸۱ کشور را پشت سر گذاشته است.

طبق گزارش موسسه جهانی آمار و ارزیابی سلامت، شاخص کیفیت دسترسی به بهداشت و درمان از عدد ۴۹٫۳ در سال ۱۹۹۰ به عدد ۷۱٫۸ در سال ۲۰۱۶ رسیده است.

مطابق گزارش موسسه جهانی آمار و ارزیابی سلامت، نرخ مرگ و میر ناشی از سوءتغذیه (فقدان پروتئین) در ایران از ده سال گذشته تا کنون از کشورهایی مانند آمریکا ترکیه پایین تر بوده است.

سرانه کالری و پروتئین عرضه شده روزانه در ایران در تمامی سالهای پس از انقلاب از میانگین جهانی آن بالاتر بوده است.

مطابق آمار بین المللی پایگاه WorldData.info تعداد عملیات تروریستی صورت گرفته در کشورها نشان می دهد، این امار در ایران از کشورهایی ماند آمریکا، آلمان، انگلستان، فرانسه، ترکیه و عربستان، کمتر است.

درحالیکه آمار خودکشی در کشورهای غربی مانند آمریکا به طور فزایندهای بالا می رود، کشور ایران جزو ۱۹ کشور دارای کمترین خودکشی در جهان است.(رتبه۱۶۴ از ۱۸۳)

۱۶- ورزش

افزایش نجومی و بیش از ۸۰ برابری سرانه اماکن ورزشی سرپوشیده و روباز استاندارد. به استناد قوانین برنامه های پنج ساله توسعه کشور سرانه اماکن ورزشی از حدود سرانه ۳ سانتیمتر مربع به ازای هر نفر در سال ۱۳۵۷ (برای جمعیت ۳۵ میلیون)، به سرانه حدود ۱ متر مربع به ازای هر نفر (برای جمعیت ۸۰ میلیون نفری) در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی بالغ گردیده است. (محاسبه افزایش سرانه با لحاظ افزایش جمعیت و متراژ احداث شده است).

۱۷- اقتصاد

– قبل از انقلاب فقط ۵ درصد نیازهای بخش دفاعی ایران تولید داخلی بوده و در حال حاضر ۹۰ درصد آن تولید داخلی است و مازاد بر این معادل حدود ۵ میلیارد دلار در سال هم توان صادرات دارد که میتواند الگوی مناسبی برای همه بخش های اقتصادی کشور باشد.

گزارش نهادهای بین المللی:

ایران بدون پیوستن به سازمان تجارت جهانی بر اساس شاخص برابری قدرت خرید (PPP) در ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی رتبه هجدهم را در اقتصاد جهانی دارا بوده و در رتبه های بالاتر از کشورهای استرالیا، هلند، سوئد، سوییس، سنگاپور، اتریش، نروژ و دانمارک قرار داشته است. این در حالی است که جایگاه ایران بر اساس این شاخص در سال ۱۳۵۷ جایگاه ۲۶ جهانی بوده است .

سرانه درآمد مردم ایران بر اساس برابری قدرت خرید نسبت به قبل از انقلاب از ۳۶۰۰ دلار به ۲۰٫۰۰۰ دلار با وجود بیش از ۲ برابر شدن جمعیت، چهار برابر شده است. یعنی قدرت خرید نسبی مردم ایران با ارتقای پنج برابری نسبت به قبل از انقلاب به رتبه هجدهم جهانی رسیده است.

رشد صد برابری صادرات غیرنفتی ایران از ۵۴۰ میلیون دلار در سال ۱۳۵۶ به ۵۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۶ افزایش یافته که شامل ۶۰۰۰۰ قلم کالا بوده و از نظر وزنی ۲ میلیون تن در سال است.

جایگاه اقتصادی ایران با توجه به انتخاب گزینه مقاومت در برابر نظام سرمایه داری جهانی، از جایگاه کشورهای هم ترازی که گزینه سازش و اتّحاد راهبردی با آمریکا را انتخاب کرده اند؛ نظیر مصر، مکزیک به مراتب بالاتر است.

اندازه بازتوزیع و سرانه سلامت در کشور از ۸۰ دلار به ۴۰۰ دلار رسیده و ۵ برابر پیش از انقلاب شده است.

پیش از انقلاب اسلامی کل تولیدات کشاورزی ما ۱۸٫۵ میلیون تن بوده است و مابقی را وارد میکرده ایم. در حال حاضر ۱۲۰ میلیون تن است. یعنی بهره برداری از سطح نسبت به قبل از انقلاب ۶.۴ برابر شده است.

۱۸- زیرساختهای عمرانی

گزارش نهادهای داخلی:

شبکه عظیم بزرگراهی در کشور با افزایش ۹۵ برابری از ۱۷۴ کیلومتر در سال ۵۷ به طول بیش از ۱۶۰۰۰ کیلومتر  که رسیده تمام مناطق کشور بخصوص کلانشهرها را به هم متصل نموده است.

این بدان معناست که در طول ۴۰ سال بعد از انقلاب در هر سال ۵/۲ برابر کل بزرگراه هایی که قبل از انقلاب ساخته شده بود، احداث شده است.

افزایش ۶ برابری کل راه های کشور و رسیدن آن از ۴۶ هزار کیلومتر در سال ۱۳۵۷ به ۲۸۰ هزار کیلومتر در سال های اخیر که تمام ۱۲۴۵ شهر و ۶۱ هزار روستا را به هم مرتبط کرده است.

افزایش ۱۰ برابری طول آزادراههای کشور (اتوبان) از ۲۲۴ کیلومتر در سال ۵۷ به ۲۴۰۱ کیلومتر در سال۹۵  

افزایش طول تونل های جاده ای ساخته شده به ۱۷۷۰۰۰ متر  یعنی بیش از ۳۰ برابر و ساخت بیش از ۳۶۵۰۰۰ متر پل  در کنار بومی شدن فناوری ساخت آنها، از برکات جمهوری اسلامی ایران می باشد. یعنی در هر سال حدوداً برابر کل دوران گذشته تاریخ کشور تونل و پل احداث شده است.

افزایش۳ برابری طول خطوط ریلی کشور در بازه زمانی ۴۰ ساله نسبت به میزان خطوط ۶۲ ساله قبل انقلاب (در واقع تقریبا در دو سوم بازه زمانی مربوط به قبل انقلاب، توسعه خطوط ریلی با پیشرفت ۳  برابری مواجه بوده است و از ۴۵۶۷ کیلومتر به ۱۳۴۳۷ کیلومتر رسیده است).

رتبه ۲ جهان از نظر سرعت ساخت، رتبه ۹ جهان از نظر تعداد خطوط، رتبه ۱۵ جهان از نظر جابجایی مسافر در حالی برای مترو ایران در جهان به ثبت رسیده است که بسیاری از کشورها از بیش از ۵۰ سال پیش از ایران اقدام به ساخت مترو کرده اند و ساخت مترو در ایران بعد از انقلاب اسلامی و با ۵۰ سال تأخیر نسبت به دیگران آغاز شده است.

ساخت کشتی، تولید انواع قایق و موتور دریایی برای اولین بار در تاریخ کشور در سال های بعد از انقلاب رخ داده است. 

ایران از یک کشور ۱۰۰ درصد واردکننده هواپیما، حتی هواپیماهای سمپاشی به سازنده انواع هواپیماهای کوچک و متوسط تبدیل شده است.

از ابتدای انقلاب تاکنون به طور متوسط هر روز برای ۴ روستا برق رسانی شده است به طوریکه امروزه تعداد روستاهای برقدار شده با ۱۳٫۸ برابر افزایش از ۴ هزار روستا  به ۵۷ هزار روستا رسیده است.

با تلاش جهادی صنعتگران گاز کشور، تعداد شهرهای گازرسانی شده از ۵ شهر در سالهای قبل از انقلاب به ۱۰۸۳ شهر در سال ۱۳۹۵ رشد ۱۲۰ برابری داشته است؛ همچنین تعداد روستاهای گازرسانی شده از ۱ روستا در سالهای قبل انقلاب  به حدود ۲۶۰۰۰ روستا در سال ۱۳۹۶ و افزایش ۲۶هزار برابری رسیده است. 

با رشد ۳۴ برابری سدهای کشور بعد از انقلاب و رسیدن تعداد آنها از ۱۹ سد  به حدود ۶۴۷ سد  در سال۱۳۹۶، آبهای هرز و بلااستفاده کشور در خدمت صنعت، کشاورزی و شرب مردم مدیریت شده است. این بدان معناست که هر سال حدوداً در حد کل سدهایی که در تاریخ پیش از انقلاب اسلامی ساخته شده بود، ساخته شده است.

افزایش بی سابقه شبکه آبیاری و زهکشی کشور از ۵۰۰ هزار کیلومتر به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار کیلومتر در سال ۱۳۹۵٫

اهتمام ویژه جمهوری اسلامی ایران در جهت فراهم کردن امکان تحصیل در استانهای محروم؛ به طوری که تعداد مدارس استانهای محروم بعد از انقلاب اسلامی ۵ برابر شده است.

۱۹- کشاورزی

بنابر آمار رسمی دولت، در سال ۱۳۵۶ فقط توان تامین مواد غذایی مردم را برای ۳۳ روز در سال داشت و باقی مواد غذایی را از خارج وارد می شد. امروزه به رغم رشد سریع جمعیت خودکفایی بیش از ۹۰ درصدی در محصولات کشاورزی و نهاده های دامی وجود دارد.

پیش از انقلاب اسلامی کل تولیدات کشاورزی ما ۱۸٫۵ میلیون تن بوده است و مابقی را وارد میکرده ایم. در حال حاضر ۱۲۰ میلیون تن است. یعنی بهره برداری از سطح نسبت به قبل از انقلاب ۶.۴ برابر شده است.

۲۰- صنعت

تولید سیمان در داخل کشور از هفت میلیون تن در سال ۱۳۵۷ به بیش از هفتاد و یک میلیون تن در سال ۱۳۹۲ رسیده است و این یعنی ظرفیت عملیاتی ایران در تولید سیمان ظرف مدت ۳۵ سال به بیش از ده برابر رسیده است .

گزارش نهادهای بین المللی:

افزایش سهم ارزش افزوده بخش صنعت (بخش های ۱۰ الی ۴۵ طبقه بندی ISIC) در تولید ناخالص داخلی به بالای ۴۰ درصد در سالهای پس از انقلاب بیانگر جهش صنعتی ایران پس از انقلاب اسلامی با وجود موانع متعدد خارجی و داخلی است.

پیش از پیروزی انقلاب تولید فولاد در ایران حداکثر به یک میلیون تن در سال رسیده بود، تولید این محصول پس از انقلاب رشد جهشی داشته و به بیش از ۲۱ میلیون تن در سال رسیده که با لحاظ ظرفیت مستمر تولید شاهد رشد ۵۰ برابری بوده است.

در تولید مس تولید کشور از صفر به ۲۳۳ هزار تن در سال ۲۰۱۲ میلادی رسیده که حائز رتبه سیزدهم جهان در این سال نیز بوده است.

جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۷ در تولید فولاد خام رتبه ۱۳ جهانی و  و در تولید آلومینیوم رتبه ۲۱ سال ۲۰۱۶ را احراز کرده است.

ایران در سال ۲۰۱۷ در تولید خودرو رتبه دوازدهم و در تولید وسایل نقلیه موتوری در کل رتبه شانزدهم جهان را دارا بوده است.

رتبه ایران در تولید سیمان در سال ۲۰۱۷ هشتم و در سال ۲۰۱۴ رتبه چهارم جهانی بوده

۲۱- سلامت

الف) گزارش نهادهای داخلی:

تا سال ۱۳۵۷ فقط ۵۰ مورد پیوند کلیه انجام شده بود درحالیکه درطول سالهای پس از انقلاب ۵۰۰۰۰ مورد پیوند کلیه در کشور انجام شده است و ایران کوتاهترین فهرست انتظار پیوند کلیه را در دنیا دارد.

تعداد کل پزشکان قبل از انقلاب حدود ۱۳ هزار نفربوده است که اکنون بالغ بر۰۰۰/۱۷۰ نفر می باشد.

آمار پزشکان متخصص و فوق تخصص در قبل از انقلاب حدود ۵۰۰۰ هزار نفر بوده است که اکنون به بیش از ۴۰ هزار نفر رسیده است.

شهرهای دارای بیمارستان ۳۷ درصد بوده که اکنون با وجود افزایش شهرها به میزان ۳  برابر ۹۷ درصد شهرها بیمارستان دارند. تعداد تخت ها از ۵۵ هزار به ۱۴۸ هزار رسیده است.

ب) گزارش نهادهای بین المللی:

شاخص تعداد پزشک نسبت به هر ۱۰۰۰ نفر، در طول همه سالهای دهه ۵۰ شمسی، ۰٫۳ بوده که این شاخص پس از انقلاب افزایش داشته به گونه ای که در سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳)، با افزایش ۵ برابری به ۱٫۵ پزشک رسیده است.

آمار مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه، قبل از انقلاب ۴۰ در هزار تولد زنده بوده است واکنون به ۹ در هزار در سال ۱۳۹۴رسیده است.

آمار مرگ ومیر کودکان زیر یک سال قبل از انقلاب ۱۱۱ در هزار تولد زنده بوده است و اکنون به ۱۳ در هزارتولد زنده رسیده است. در ایران آنقدر مرگ و میر مادران بر اثر زایمان کاهش یافته است که این اتفاق نادر یک پدیده و زبانزد عام و خاص خواهدشد.آمار قبل از انقلاب ۲۴۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار زایمان (در سال ۱۹۹۰، ۱۲۳ مورد) و اکنون کمتر از۱۹  مورد در ۱۰۰ هزار زایمان می باشد.

آمار مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال از ۱۲۴ مورد در هر ۱۰۰۰ تولد زنده در سال ۱۳۵۷، اکنون به ۱۴ در هزار رسیده است.

تولید علم درحوزه های مختلف علوم پزشکی تا سال ۲۰۱۶ میلادی به ۷۶ برابر زمان طاغوت رسیده است  تعداد مدارک نمایه شده از ایران در طول ۳۸ سال پس از انقلاب از ۳۰۷۱ مورد به ۲۱۲/۳۹۷مورد رسیده و رشدی  ۱۳۰ برابری داشته است.

۲۲-  اقتدار دفاعی

الف) گزارش نهادهای داخلی:

در پرتو انقلاب اسلامی صنعت تسلیحات ایران که جز ساخت چند نوع مهمات و مونتاژ یک مدل تفنگ قابلیتی نداشت امروز انواع سلاحهای سبک، خمپاره اندازها، توپ ها، موشک های ضدزره، موشک های کروز و بالستیک زمین به زمین، سامانه های پدافند هوایی، سامانه های موشکی ساحل به دریا و دریا به دریا شناورهای فوق مدرن، قایق های تندرو فوق مدرن تا ناوهای جنگی بزرگ، هواناوها و زیردریایی ها، انواع تانک و نفربر، وسایل مخابراتی و بی سیم و تجهیزات جنگ الکترونیک را از طراحی اولیه تا ساخت و تحویل و بهره برداری، در داخل ایران انجام می دهند.

پیچیده ترین و دقیق ترین سامانه های تسلیحات یعنی سامانه های پدافند هوایی شامل رادارهای اخطار اولیه، رادارهای تعقیب و هدایت، موشک ها، سامانه های فرماندهی و کنترل، سیکرها، توپ ها و …. در تمام سطوح بردهای کوتاه، متوسط و بلند در داخل کشور ساخته میشود. سامانه هایی که کوچکترین هواپیماهای جنگی در فاصله ۲۰۰ کیلومتری آشکار سازی میکند و در برد سلاح، تحت تعقیب قرار می دهد و جنگنده ای را که در محیط سه بعدی با سرعت مافوق صوت در حال جابجایی است منهدم میکند.

پس از انقلاب اسلامی کشورهای سازنده تسلیحات ابتدا فروش سلاح به ایران را تحریم کردند، شروع به ساخت سلاح کردیم، فروش قطعات و زیر سامانه هایی را که در تسلیحات استفاده می شد به ایران تحریم کردند، زیر سامانه ها را ساختیم از سال ۸۰ وقتی فروش مواد اولیه پیشرفته ای که می توانست کاربرد تسلیحاتی داشته باشد را تحریم کردند عمق ساخت را به مواد اولیه رساندیم.

تبدیل کردن تحریم ها به فرصت موجب شد امروز پیشرفته ترین مواد و انواع کامپوزیت ها و سوپر آلیاژها در داخل کشور تولید شود.

دقیق ترین حسگرها و سامانه های ناوبری، سریعترین پردازش گرها و کامپیوترهای پرواز موشک ها، پهپادها و جنگنده ها در درون ایران طراحی و ساخته می شود.

ب) گزارش نهادهای بین المللی:

ایران اسلامی، بعد از آمریکا و انگلستان سومین کشوری است که به توانایی تولید پهپاد دست یافته است.

علی رغم اینکه بودجه نظامی جمهوری اسلامی، حدود ۶ میلیارد دلار است (تنها ۳ درصد از تولید ناخالص ملّی) و از کشورهایی مانند عربستان، آلمان، ژاپن، کانادا، امارات و عمان به مراتب کمتر است، سیزدهمین قدرت نظامی دنیا شده است.

انتهای پیام/ 

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=35642

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰