به گزارش جمهوریت ;
استاد منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه با کاهش مصرف در خوزستان کل منطقه احیا میشود، گفت: سدها مشکل اصلی تالابها هستند. سدها احداث شد تا آب کنترل شود غافل از اینکه طبیعت کنترل دقیقی از خود دارد، متاسفانه مدیریت ناقص سدها ما را به اینجا رسانده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، مهدی بصیری پیش از ظهر امروز (شنبه) در همایش تالاب بین المللی گاوخونی که در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: خشک شدن تالاب گاوخونی به این دلیل است که ظرفیت محیط و رودخانه را ندیدهایم، در حالی که قوانین مربوط به آب کامل است و هیچ قانونی اجازه تعرض در آبها را نداده است و اگر کسی به حقابه خسارت بزند باید خسارت آن را پرداخت کند.
وی با تاکید بر اینکه حقابه اصولی است که وزارت نیرو در صدد نادیده گرفتن آن است، افزود: باید در حوزه آب فرهنگسازی شود، اما متأسفانه آخرین مقولهای که به آن پرداخته میشود، فرهنگسازی است، در حالی که تصمیمات مسئولان باید در همین جهت باشد.
استاد منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه رسانهها باید کمک کنند تا اهمیت تالابها بیشتر شود، گفت: با ورود تکنولوژی به جان طبیعیت افتادهایم، در حالی که تالابها اکوسیستم منحصربفردی هستند.
وی با بیان اسنکه باید ارزش تالابها را بشناسیم، افزود: در یزد کارخانههایی زده میشود که نیاز به آب دارد در اصفهان چمن میکاریم، اما باید دید چرا در این مناطق چنین کارهایی صورت می گرفته است؟ باید مدیریت حوضه را واحد کنیم تا حکمرانی صحیحی برای حفظ تالاب وجود داشته باشد.
بصیری با اشاره به بارشهای اندک در سال آبی گذشته، افزود: با وجودی که آب کم بود، اما در بالادست پمپ در مسیر رودخانه گذاشته شد چون حکمرانی در حوضه وجود ندارد.
وی افزود: در حال حاضر در خوزستان به دلیل وجود منابع آب زیاد، کشاورزی انجام میشود و حتی ۴۰ درصد آب اضافه مصرف میکنند، اما اگر ۲۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند و با اصلاح روشهای آبیاری، تمام منطقه مرکزی کشور همچون اصفهان، یزد، کرمان و رفسنجان احیا خواهند شد.
استاد منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به توسعه کشت نیشکر در خوزستان، گفت: نیشکر در برزیل و فیلیپین با باران تولید میشود، اما در خوزستان ۴۵ بار باید آبیاری کنند، یعنی برای نیشکر ۴۷ هزار مترمکعب آب در هکتار مصرف میشود در صورتی که برای گندم در اصفهان ۶ هزار مترمکعب آب مصرف میشود.
وی با بیان اینکه تالابها نقش مهمی در چرخههای طبیعی دارند و از تنوع زیستی پشتیبانی میکنند، تصریح کرد: سدها مشکل اصلی تالابها هستند. سدها احداث شد تا آب کنترل شود غافل از اینکه طبیعت کنترل دقیقی از خود دارد، متأسفانه مدیریت ناقص سدها ما را به اینجا رسانده است.
رئیس انجمن مرتعداری ایران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد آب شرب اصفهان از حقابه ها است، افزود: حقابه قانونی و شرعی است و امیدوارم در فرصت باقیمانده مشکل را حل کنیم، زیرا ۱۰ سال دیگر نمیتوان کاری کرد.
وی با اشاره به سیستمهای نوین آبیاری، گفت: نباید آب را در معرض تبخیر قرار داد و باید کاری کرد که تبخیر کم شود.
انتهای پیام