تاریخ : سه شنبه, ۱۵ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 5 November , 2024
0
نمایندگان مجلس و جمعی از فعالان سیاسی مطرح کردند:

ظریف سرمایه ملی و فرا ملی ایران است| فشارها برای برکناری او‌ نادرست و خلاف مصالح ملی است|همگرایی کشورهای منطقه در حمایت از ایران بعد از حمله اسراییل ناشی از اجرای دیپلماسی ظریف توسط عراقچی است

  • کد خبر : 251247
  • 15 آبان 1403 - 23:41
ظریف سرمایه ملی و فرا ملی ایران است| فشارها برای برکناری او‌ نادرست و خلاف مصالح ملی است|همگرایی کشورهای منطقه در حمایت از ایران بعد از حمله اسراییل ناشی از اجرای دیپلماسی ظریف توسط عراقچی است
حذف ظریف از دولت جفا به کشور و نظام است/ ظریف نقش کلیدی در ایجاد موج مشارکت انتخاباتی داشت/ظریف فردی متخصص، توانمند، متعهد، با ایمان و کارآمد برای دولت و نظام است/تمام تلاش شان را کردند ظریف کاندیدا نشود اما او با حمایت از پزشکیان نتیجه انتخابات را رقم زد

جمهوریت – در هفته های اخیر تلاش برخی منتقدان و محالفان ذولت برای برگناری محمد جواد ظریف شدت گرفته است. برخی نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی در این باره با جمهوریت به گفتگو نشستند. متن این مصاحبه ها را اینجا را بخوانید:

مجید نصیرپور، نماینده سراب مطرح کرد: افرادی که برای برکناری ظریف تلاش می‌کنند روزگاری گرین کارت آمریکا داشتند

مجید نصیرپور، نماینده سراب در مجلس دوازدهم در خصوص پافشاری عده‌ای از نمایندگان برای برکناری محمدجواد ظریف از سمت معاون راهبردی رییس‌جمهور در گفتگو با خبرنگار جمهوریت گفت: برخی از نمایندگان تصور می‌کنند اگر فشار بیاورند و آقای ظریف حذف شود، مشکلات‌شان حل خواهد شد.

وی افزود: پس از گذشت ۴۶ سال از عمر انقلاب، وقت آن رسیده است که بعضی از موضوعات را روشن کنیم و برای خودمان درگیری داخلی ایجاد نکنیم. یکی از این موضوعات، همین سوژه‌ای است که برخی از نمایندگان به آن متوسل شدند و می‌خواهند آقای ظریف را با فشار از سمتی که دارد، برکنار کنند و حال خوب است که این افراد به سخنان رهبری درباره آقای ظریف توجه کنند.

نصیرپور تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب مخصوصاً در جریان مذاکرات برجام، از آقای ظریف حمایت کردند و از ایشان به عنوان فرزند فعال، انقلابی و… یاد کردند. بهانه آقایان برای فشار به ظریف، تابعیت فرزندان او هستند که از قرار معلوم در ایران ساکن هستند. به نظرم این آقایان در جای دیگر، مسئله دارند، اما از این موضوع برای فشار استفاده می‌کنند.

نماینده سراب اظهار داشت: به نظرم عوامل حاکمیت باید یک بار دیگر کنار هم بنشینند و حدود و خطوط قرمز نظام را بازنگری کنند. فرزندی که در ماموریت پدرش در خارج از کشور متولد شده است و به صورت طبیعی از امکانات آن‌جا بهره برده است و به تحصیل‌اش ادامه داده است، چه باید می‌کرده است؟ به هر حال این افراد، هویت‌های مستقل دارند؛ ازدواج کردند، شغل و فرزند دارند، حال چرا باید به پدر به خاطر فرزند فشار آورد؟

وی یادآور شد: این فشارها نباید منجر به آسیب‌رساندن به منافع کشور شود. آقای ظریف حتماً یکی از سرمایه‌های نظام، ایران و فرامنطقه‌ای ما هستند و باید بتوانیم از این ظرفیت، حداکثر بهره را ببریم. اگر آقای ظریف، تخلفی داشته است، حتماً دستگاه‌های قضایی و امنیتی باید او را صدا کنند تا تفهیم اتهام شود، ولی این برخوردها و فشارها با برخی سرمایه‌های کشور، کاری شایسته نیست.

نصیرپور در پایان گفت: جالب است افرادی که امروز پیگیر برکناری آقای ظریف هستند، زمانی در آمریکا زندگی می‌کردند و گرین کارت داشتند. حال باید پرسید چرا گرین کارت گرفتید که اکنون بگویید آن را باطل کردید؟ به همان دلیل، فرزندان برخی مسئولان در خارج از کشور به دنیا آمدند و حال بهتر است که هرچه زودتر این تناقضات را برطرف کنیم.

سیدکریم معصومی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مطرح کرد: محمدجواد ظریف مورد تایید نظام است

سیدکریم معصومی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دوازدهم در خصوص تلاش برخی از نمایندگان برای برکناری محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری در گفتگو با خبرنگار جمهوریت گفت: دولت را نباید در یک شخص خلاصه کرد. چند ماهی است که دولتی بر سر کار آمده که اهداف و برنامه‌هایی دارد و چند روز پیش هم بودجه سال ۱۴۰۴ را سر موقع به مجلس تحویل داد. از این‌رو دولت تازه شکل گرفته است و حال اینکه دولت را به خاطر چینش برخی افراد مورد انتقاد قرار دهیم، کاری درست نیست.

وی افزود: آقای پزشکیان و همکارانش تا امروز از همه سلایق سیاسی در دولت چهاردهم استفاده کرده‌اند. واقعاً شایسته و منصفانه نیست که دست روی فرد خاصی بگذاریم و سپس همه دولت را زیر سوال ببریم. امروز همه باید به دولت فرصت دهیم تا در جهت تحقق شعار و اهدافش حرکت کند.

نماینده شفت و فومن تصریح کرد: آقای ظریف، هشت سال وزیر امور خارجه کشور بوده و حتماً ایشان مورد تایید نظام است و آقای دکتر پزشکیان به عنوان منتخب مردم، ترجیح داده است که از این فرد توانمند در تشکیلات دولت بهره ببرد.

معصومی اظهار داشت: نباید با عینک بدبینی به آقای ظریف و این انتصاب آقای پزشکیان نگریست. کشور به اندازه کافی مشکل دارد و منصفانه نیست که برنامه‌ریزی برای حل آن چالش‌ها را رها کنیم و به چنین موضوعاتی بپردازیم.

جلیل رحیمی جهان آبادی ، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم و یازدهم: حذف ظریف از دولت جفا به کشور و نظام است/ ظریف نقش کلیدی در ایجاد موج مشارکت انتخاباتی داشت

نماینده سابق مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم با انتقاد از قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس گفت: مجلس دوازدهم باید هر چه سریع تر قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را اصلاح کند چرا که حذف ظریف از دولت جفا به کشور ، نظام و مردم است.

جلیل رحیمی جهان آبادی، نماینده سابق مجلس در گفتگو با خبرنگار جمهوریت با اشاره به ارسال گزارشی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم به قوه قضاییه مبنی بر حضور محمدجواد ظریف در دولت چهاردهم گفت:ما شخصیت های سیاسی و فرهنگی و نظامی در کشور داریم که سرمایه ملی هستند درست مثل دکتر ظریف .

وی در ادامه این مطلب افزود:ظریف چه در سابقه کاری و چه در تخصص و آگاهی و جایگاه بین المللی و چه در عرصه دفاع از حقوق مردم نشان داده که پایبند به قانون و باورمند به نظام و همراه مردم است.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به تلاش ظریف در انتخابات اخیر برای پیروزی مسعود پزشکیان افزود: این شخصیت در انتخابات گشته نقش موثر و کلیدی در ایجاد موج انتخاباتی داشت و بدون شک یکی از موثرترین افراد در فضای انتخابات کشور شد.

وی با بیان این که ظرف در حال حاضر برای قانون مشاغل حساس دچار مشکل شده است، گفت:این طرح در کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم مطرح شد همان زمان هم با حضور مسئولین امنیتی و وزارت خارجه و اعضا کمیسیون بارها این مطلب را عنوان کردیم که اگر ما دیپلمات ها و کارکنان نهادهای دولتی خارج از ایران که به صورت قهری و در کشورهایی که اصل تابعیت بر پایه خاک اعطا می شود و یا برخی افراد که به هر دلیلی در خارج از کشور تابعینی داشته باشند و برای کشور موثر و مفید هستند و یا کارکنان سفارت بودند وبنابر شرایط قهری تابعیت تحمیل شده باید استثنا شوند.

وی افزود: ما همان زمان همراه با دوستان با سابقه کار وزارت خارجه در کمیسیون اعتراض کردیم و گفتیم که با این شیوه قانون نویسی برای برخی دیپلمات های باسابقه و نخبگان ما محدودیت گذاشته شود اما متاسفانه به چه دلیل نمی دانم اما عده ای در مجلس تاکید داشتند که موضوع تصویب و قانون شود.

رحیمی جهان آبادی با تاکید بر این که این قانون نیازمند اصلاح است، خاطر نشان کرد: مقابله با قانون کار ناپسندی است راهکار رییس جمهور مبنی بر ارائه لایحه برای اصلاح قانون، مدنی ترین و مصلحت اندیشانه ترین راه ممکن است.

وی ادامه داد: مجلس در راستای وفاق با دولت و با توجه به همه تلاش هایی که اقای رییس جنهور انجام دادند تا نظر مجلس در کابینه تامین شود انتظار می رود که با اصلاح این لایحه مشکل دولت را رفع و مساله فشار بر دولت برای کنار زدن ظریف را حل کند.

این نماینده سابق مجلس با انتقاد از رویه فعلی برای فشار  بر دولت همچنین گفت: کشورهای پیشرفته مثل امریکا حتی از اتباع سایر کشورها برای رشد کشور استفاده می کنند در حالی که با بهانه نفود با دست خودمان چهره های متهد و دلسوز و صاحب نظری مثل ظریف را تحت فشار قرار می دهیم

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم و یازدهم همچنین خاطر نشان کرد: حذف ظریف از دولت یا کنار زدن افرادی مثل او با استناد به این قانون ظلم در حق ظریف نیست ظلم در حق کشور است چرا که با این کار کشور را از خدمات ظریف و ارتباطات وسیعی که در سطح بین المللی محروم می کنیم.

وی تاکید کرد: انتظار از مجلس این است که بر پایه وفاق عمل کند به نحوی قانون اصلاح شود که نه تنها دکتر ظریف به عنوان ژنرال عرصه دیپلماسی در دولت باقی بماند بلکه برای ماموران در خدمت جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف نیز مشکلی ایجاد نشود.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی: فشار برای حذف ظریف برای انتقام از کینه شتری است که از انتخابات دارند/ تمام تلاش شان را کردند ظریف کاندیدا نشود اما او با حمایت از پزشکیان نتیجه انتخابات را رقم زد

نماینده سابق مجلس با بیان این که کسانی که برای حذف ظریف از دولت تلاش میکنند کسانی هستند که می خواهند به خاطر کینه شتری از انتخابات ۱۴۰۳ انتقام بگیرند، تاکید کرد: ارسال گزارش برای ظریف به قوه قضاییه نشان می دهد این مجلس به صدای ملت بی توجه است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده سابق مجلس در گفتگو با خبرنگار جمهوریت درباره فشارها برای حذف ظریف از دولت از جانب برخی طیف‌های انتخاباتی رقیب مسعود پزشکیان گفت: این جریان به نوعی تلاش دارد تا زخم بزرگ و شکست انتخاباتی خود را ترمیم کنند و انتقام بگیرند و کینه شتری که دارند را به شکلی تخلیه کنند.

وی در ادامه افزود: با همه تخریب هایی که در برجام از تهدید به اعدام تا بتن ریختن و تلاش رسانه ای که انجام دادند تا بتوانند از محبوبیت ظریف بکاهند، اما او و آذری جهرمی یک تنه نشان دادند چقدر در بین مردم محبوب هستند هر چقدر جناح تندرو به این ها زخم می ریزد بیشتر در قلب مردم جا می گیرند.

جعفرزاده ایمن آبادی با بیان این که بخش اعظم رای پزشکیان مدوین همین دو چهره است، تاکید کرد: قانون نوشته شده درباره نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس غیرمنطقی است چرا که تولد قهری فرزند در یک کشور چرا باید بر سرنوشت پدر او تا ثیر بگذاردو واقعا زمان آن رسیده است که دیگر از فاز این حرف ها و رفتارها بیرون بیاییم.

وی ادامه داد: درست است که فضای کشور به دلیل تخلفات اقازاده ها مسموم است اما باید از این بچه بازی ها خارج شویم باید به بلوغ اجتماعی و سیاسی برسیم.

عضو فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس دهم همچنین تاکید کرد: همه زورتان را زدید که ظریف بین مردم تخریب شود نتیجه اش این شد  که ظریف خودش نیامد اما نشان داد بخواهد از کسی حمایت کند و کسی را رییس جمهور کند ، می تواند.

او با انتقاد از فشار برخی نمایندگان برای کنار زدن ظریف از دولت خاطر نشان کرد:خانه ملت نباید برخلاف نظر و رای مردم اقدام کند رای و نظر مردم به اقای ظریف بود این پالس ها که از خانه ملت بیرون بیاید خانه ملت را زیر سوال می برد و متاسفانه باید گفت که نشان از بی توجهی به رای و نظر مردم دارد

فرزانه ترکان، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران: مخالفان «ظریف» مخالفان «مصلحت اندیشی و عقلانیت» هستند/ همگرایی کشورهای منطقه در حمایت از ایران بعد از حمله اسراییل ناشی از اجرای دیپلماسی ظریف توسط عراقچی است

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران با بیان این که مردم با رای به پزشکیان که ظریف در کنار او فعالیت میکرد، به دنبال توسعه ورفاه اجتماعی هستند، گفت: این که اقای ظریف را به شکل جدی مورد هدف قرار می دهند ناشی از هراس از این خواسته مردم و این تفکر است .

فرزانه ترکان، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفتگو با خبرنگار جمهوریت درباره حملات مختلف به ظریف و تلاش برای حذف وی از دولت مسعود پزشکیان گفت: تندروها و گروه مقابل دولت آقای پزشکیان شمشیر را از رو بستند و سعی در ایجاد اخلال در کار دولت دارند تا با اتاق فکر و مغز متفکر پیشرفت و توسعه کشور مقابله کنند.

وی مخالفان «ظریف» را مخالفان «مصلحت اندیشی و عقلانیت» خواند و افزود: این نوعی از مبارزه با عقلانیت و مصلحت کشور است چرا که آقای ظریف به عنوان نمادی از عقلانیت و مصلحت اندیشی برای کشور شناخته می شود.

ترکان با بیان این که منتقدان و مخالفان ظریف عموما نیروهای جنگ طلب هستند، تاکید کرد:دکتر ظریف همان طور که در سال های گذشته تمام تلاش خود را کرده که کشور را از بروز جنگ دور نگه دارد، حالا نیز در همین شمایل در دولت حضور دارد و برخی طیف های سیاسی به عنوان چنین نمادی با ظریف مبارزه میکنند.

وی ادامه داد: این ها همان گروه هایی هستند که وقتی بحث فیلترینگ مطرح می شود عده ای معلوم الحال را بدون مجوز به خیابان میفرستند تا علی سخن رییس جمهور منتخب مردم و اکثریتی که خواهان رفع فیلترینگ است، موضع بگیرند و هیمن گروه در مورد سیاست خارجی هم رویه های این چنینی دارند.

ترکان با تاکید بر این که « در حمله اخیر اسراییل به ایران دیپلماسی دکترظریف و همفکرهای ایشان به مردم ثابت شد»، گفت: در حمله اخیر اسراییل به مراکز نظامی ایران دیده شد که میزان خسارت حداقلی بود و برای نخستین بار دیپلماسی برگرفته از دیدگاه ظریف کشورهای عربی را در حمایت از ایران بسیج کرد.

وی ادامه داد: این وضعیت ناشی از سفرهای عراقچی به کشورها منطقه بود که البته دیپلماسی نتیجه بخش بود و همه دیدیم که همگرایی در منطقه به نفع ایران شکل گرفت.

ترکان با اشاره به وضعیت سیاست خارجی ایران در دولت قبل نیز تاکید کرد: تفکری که در دوره ریاست جمهوری قبلی حاکم بود و باعث شد دیپلماسی در حاشیه قرا بگیرد و ایران همزمان با کشورهای مسلمان و غرب درگیری داشته باشد، از طرف دیگر سیستم بانگی زیر سایه عدم قبول اف ای تی اف ناکارآمد شد، نتیجحه اش رسیدن به نوعی از فلاکت و سختی مردم بود که دولت را نیز از اداره کشور ناتوان می کرد.

وی خاطر نشان کرد: این نوع تفکر که با همه دعوا داشته باشیم تفکری نیست که پزشکیان به آن باور داشته باشد و مردم به آن رای داده باشند.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران با بیان این که مردم با رای به پزشکیان که ظریف در کنار او فعالیت میکرد، به دنبال توسعه ورفاه اجتماعی هستند، گفت: این که اقای ظریف را به شکل جدی مورد هدف قرار می دهند ناشی از هراس از این خواسته مردم و این تفکر است .

ترکان همچنین خاطرنشان کرد: اقای عراقچی با دیپلماسی موفق خود توانسته فضای انزوای ایران را از بین ببرد و ایشان این روش را سال ها در کنار آقای ظریف آموخته و حالا در حال اجرای ان است .

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی درباره تلاش طیفی در داخل مجلس برای فشار بر دولت در راستای کنار گذاشتن ظریف نیز گفت:لازم است تا اقای ظریف همچنان با صلابت در صحنه سیاسی حضور داشته باشند حمایت نظام از ایشان بسیار مهم است چرا که حضور ایشان برای کمک به دستگاه دیپلماسی لازم است .

حسینی قطب آبادی: منتقدین دکتر ظریف هم کُت خود را درآوردند!/ چطور می‌توان فردی با این سوابق را از عرصه نظام کنار گذاشت؟

نماینده دور یازدهم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخورد منتقدین با دکتر ظریف بیشتر سیاسی و جناحی است نه علمی و منطقی، گفت: دکتر ظریف در عرصه انتخابات ریاست جمهوری برای یک عده کت درآورد و الان هم همان گروه‌ها برای وی کتشان را درآوردند.

رضا حسینی قطب آبادی در گفتگو با خبرنگار جمهوریت در خصوص توانمندی های دکتر ظریف در حوزه دیپلماسی سیاسی گفت: در ارتباط با منتقدان دکتر ظریف و حضور او در مشاغل حساس، باید ۲ تعریف را از او داشته باشیم؛ تعریف اول شخصیت حقیقی و تعریف دوم شخصیت حقوقی دکتر ظریف می‌باشد؛ که در اینجا شخصیت حقوقی او و نقشی که در سیاست خارجی دولت پزشکیان بخواهد بازی کند، بیشتر مد نظر است. من معتقد هستم اگر قانون مند شویم و همه چیز را به دست قانون بسپاریم، هیچ کدام از این اختلافات و نظرهای شخصی افراد، دخالتی در امور کشور نخواهد داشت و باعث می‌شود اهداف کشور راحت‌تر محقق شود.

وی ادامه داد: صحبت من در خصوص آقای ظریف بر این است که مردم و دستگاه‌های نظارتی، دکتر پزشکیان را انتخاب و رهبر معظم انقلاب هم حکم او را تنفیذ کردند؛ رئیس جمهور هم بارها اعلام کرده که در انتخاب افراد، با ارکان نظام هماهنگ است؛ لذا اگر دستگاه‌های امنیتی و نظارتی کشور را قبول داریم بایستی نسبت به آنها اعتماد کنیم؛ اگر هر دسته و گروهی که منافعشان به خطر می‌افتد و یا در بازی‌های سیاسی و غیر سیاسی بازی داده نمی‌شوند، بخواهند شروع به انتقاد کنند، نه در دین مبین اسلام چنین اجازه‌ای داده شده و نه در قوانین کشور می‌گنجد و مورد پسند مردم هم نیست.

نماینده دور یازدهم شهر بابک در مجلس شورای اسلامی در رابطه با دلایل مخالفت منتقدین نسبت به دکتر ظریف گفت: دکتر ظریف در عرصه انتخابات ریاست جمهوری، برای یک عده کت درآورد و الان هم همان گروه‌ها برای وی کتشان را درآوردند. به نظر من آقای ظریف با حضور پررنگش، فرمان مقام معظم رهبری برای پرشور کردن انتخابات و جلب مشارکت حداکثری در انتخابات را رقم زد؛ یعنی با به خطر انداختن سوابق سیاسی اش وارد این عرصه شد.

حسینی قطب آبادی بیان کرد: دکتر ظریف چند دهه در سیاست خارجی ایران نقش مفیدی داشته است؛ لذا چطور می‌توان به همین راحتی یک شخص را با این سوابق و تنها با استناد به اینکه در جناح ما حضور ندارد، کنار گذاشت!. من فکر می‌کنم عمده مخالفت‌ها بر این اساس است که ایشان منتسب به دولت آقای خاتمی و روحانی است؛ بنابراین کسانی که دنبال خارج کردن دکتر ظریف از دولت و نظام هستند، باید توجه داشته باشند که برخلاف مصالح کشور و نظام و مصالحی که مقام معظم رهبری تاکید داشتند، حرکت می‌کنند. این افراد ممکن است بگویند بصیرت در این است که دکتر ظریف در نظام حضور نداشته باشد اما من سوال دارم که آیا همه وزرا و مقامات ایران در دوره آقای احمدی نژاد و یا شهید رئیسی که در خارج از کشور بودند، آنجا زندگی کردند و فرزندانشان در آن کشورها به دنیا آمد، آیا وابسته به بیگانگان هستند و مجرم شناخته می‌شوند!.

وی افزود: باید از تجربه دکتر ظریف در عرصه بین‌المللی استفاده کرد و نباید دست خوش بازی‌های سیاسی و جناحی قرار بگیریم؛ لذا تصور من این است که برخورد منتقدین با دکتر ظریف بیشتر سیاسی و جناحی است نه علمی و منطقی؛ متاسفانه در این سالها با بسیاری از افراد رفتارهایی شده که بعدها به نظام و کشور آسیب وارد شده است.

پوردهقان: جفا است اگر کسی بخواهد در مورد توانمندی‌های دکتر ظریف حاشیه‌هایی را مطرح کند/ نقد را روی عملکرد افراد بگذاریم/ کشور درگیر مسایل اقتصادی و منطقه ای است

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید در شرایطی که درگیر مسایل اقتصادی و تنش های منطقه ای هستیم، کشور را وارد مسایل حاشیه ای کرد، گفت: نباید وارد این حاشیه‌ها شد حالا که دولتی روی کار آمده که پرچم «وفاق ملی» را بالا برده و اعلام می‌کند «نمی‌خواهم سیاست خالص سازی را جلو ببرم و همه با هم همراه هستیم» پس به دور از انصاف است که این گونه برخورد کنیم.

مصطفی پوردهقان در گفتگو با خبرنگار جمهوریت در خصوص توانمندی‌های دکتر ظریف در حوزه دیپلماسی خارجی اظهار داشت: دکتر پزشکیان شروع دولت خود را با استفاده از ظرفیت همه گروهها و افراد با تجربه که دل در گرو نظام مقدس جمهوری اسلامی دارند قرار داد؛ به نظر من دکتر ظریف جزو یکی از افراد با تجربه است که سابقه چند دهه کار تخصصی در حوزه دیپلماسی خارجی را دارد لذا جفا است اگر کسی بخواهد در مورد توانمندی‌های ایشان حاشیه‌هایی را مطرح کند.

وی افزود: البته هر کسی نقاط ضعف و قوت‌هایی دارد و طبیعی است که نقدهایی به ایشان وارد است اما اینکه در شرایطی که مملکت درگیر مسائل اقتصادی، سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای است بخواهیم در حوزه‌های مختلف، وقت صحن علنی و مردم را بگیریم که چرا دکتر ظریف در دولت حضور دارد، کار اشتباهی است. مردم هم به این نکاتی که حرف‌های کم عمق و سطحی است، توجهی نمی‌کنند و به نظر من اگر کسی نقدی دارد، نقد را بر روی عملکرد افراد دولت، رویکردها و اهداف بگذارد.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در خصوص تلاش عده‌ای برای اصلاح قانون «ممنوعیت به کارگیری اشخاص در مشاغل حساس» گفت: دکتر ظریف تمایلی برای حضور مجدد در سیستم اجرایی و موضوعات تصمیم گیری کشور نداشتند. درحالی که حضور دکتر ظرفیت برای پیش برده اهداف نظام و اینکه فضا را از حالت تنش خارج کند، یک نیاز حاکمیتی بود؛ لذا دعوت دولت را پذیرفتند.

پوردهقان خاطرنشان کرد: من مجدد تاکید می‌کنم نباید وارد این حاشیه‌ها شد؛ حالا که دولتی روی کار آمده که پرچم «وفاق ملی» را بالا برده و اعلام می‌کند «نمی‌خواهیم سیاست خالص سازی را پیش ببریم و همه با هم همراه هستیم» پس به دور از انصاف است که این گونه برخورد کنیم. وقتی رهبر انقلاب اعلام می‌کنند «شکست دولت شکست نظام و پیروزی دولت پیروزی نظام است» پس همه باید پایبند به تاکیدات مقام معظم رهبری باشیم. توصیه می‌کنم به همه عزیزانی که چه دلسوزانه و چه بر مبنای اختلافات شخصی، مسائلی را مطرح می‌کنند که وارد این فضاها نشوند و ابزار و تریبون‌هایی که مردم در اختیار همه ما قرار دادند را برای حل مشکلات معیشتی و اصلاح حوزه‌های دیپلماسی استفاده کنند.

معین الدین سعیدی: منتقدین دولت اولویت ها را دریابند/ قانون «ممنوعیت به کارگیری افراد در مشاغل حساس» را صرفاً نمی توان در خصوص دکتر ظریف اعمال کرد

نماینده مردم چابهار در دور یازدهم مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم قانون «ممنوعیت به کارگیری افراد در مشاغل حساس» را صرفاً در خصوص دکتر ظریف اعمال کنیم، موضوعیتی ندارد و مردم هم آن را نمی‌پذیرند.

معین الدین سعیدی در گفتگو با خبرنگار جمهوریت با تاکید بر توانمندی‌های دکتر ظریف در حوزه دیپلماسی کشور، گفت: در اینکه قانون همیشه باید محور باشد تردیدی وجود ندارد اما یک سری قوانین هستند که شأن نزول آنها محل سوال است. مثلاً آیا قانون «ممنوعیت به کارگیری ماهواره» قابلیت اجرا دارد؟ و یا قانون «جوانی جمعیت» که سیستان و بلوچستان را از مشوق‌های این قانون محروم کردند، آیا وجاهتی برای آن منطقه دارد؟. در خصوص قانون «ممنوعیت به کارگیری افراد در مشاغل حساس» هم خوب است که نگاه سیاسی نداشته باشیم و اینگونه نباشد که اگر فردی متعلق به حزب و جناح ما بود، اشکالی ندارد که در مشاغل حساس به کار گرفته شود؛ اما اگر کسی در جناح ما نبود، صرف اینکه سال‌ها نمایندگی ایران را در سازمان ملل متحد داشته و فرزندشان هم در همین شرایط به دنیا آمده باشد، ما او را از خدمت به نظام جمهوری اسلامی محروم کنیم.

وی ادامه داد: من هیچگاه نگاه جناحی نداشتم و معتقدم مردم سالها از از دوگانه اصلاح طلب و اصول عبور کرده‌اند؛ اما تعابیری که مقام معظم رهبری در رابطه با دکتر ظریف دارند و تلاش‌هایی که در زمان وزارت امور خارجه و حتی قبل از آن از دکتر ظریف شاهد بودیم، برای همه روشن است؛ اما اگر بخواهیم قانون «ممنوعیت به کارگیری افراد در مشاغل حساس» را صرفاً در خصوص دکتر ظریف اعمال کنیم، موضوعیتی ندارد و مردم هم آن را نمی‌پذیرند.

نماینده دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کشور در شرایط منحصر به فردی قرار دارد؛ هرچند تهدیدهای اسرائیل مذبوحانه بوده است اما در این شرایط باید وفاق کامل و جامعی صورت بگیرد؛ افراد به جای اینکه به دنبال افزایش ضرایب امنیتی در کشور باشند، به موضوعاتی می پردازند که اولویت کشور نیست؛ در حالی که باز هم تاکید می‌کنم جایگاه دکتر ظریف که بهترین وزیر امور خارجه ایران بوده، می طلبد که همت خودمان را برای دفع توطئه‌های دشمن منسجم کنیم و اینگونه اختلاف افکنی در سطوح مختلف داخلی صرفاً به نفع اهداف دشمن خواهد بود.

معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهاردر دور یازدهم مجلس شورای اسلامی افزود: خواهش من از منتقدین این است که اولویت ها را دریابند. بسیاری از منتقدین شاید نیتشان این نباشد که در شرایط کشور مشکلی ایجاد کنند اما وقتی احساس می‌کنند قانون باید محور قرار بگیرد، به دنبال این کارها می‌روند درحالی که اولویت کشور نمی‌باشد. اما تاکید من این است « گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آنکه هست گیرند».

سیداحمد آوایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب مطرح کرد: ظریف فردی متخصص، توانمند، متعهد، با ایمان و کارآمد برای دولت و نظام است

سید احمد آوایی، نماینده سابق شهرستان دزفول در مجلس شورای اسلامی و از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص اصرار برخی نمایندگان مجلس دوازدهم به برکناری محمدجواد ظریف از دولت چهاردهم در گفتگو با خبرنگار جمهوریت گفت: در شرایطی که ما چااش‌های بزرگی از جمله تورم، گرانی، تحریم، نداشتن خودروی ایمن و باکیفیت و هزار و یک مشکل دیگر در کشور داریم اینکه تمام این مشکلات را رها کنیم و صرفا به فرزند آقای ظریف پیله کنیم، خیلی چیز مسخره‌ای است و واقعا جای تاسف دارد.

وی افزود: در واقع افزایش قیمت تلفن آیفون به بهانه اینکه ما مسئله رجیستری آن را حل کردیم یک ظلم آشکار به مردم است و نماینده واقعی باید به این مسئله اهمیت بدهد که چه فشار شدیدی به مردم بابت گرانی تلفن وارد می‌شود نه اینکه چرا فرزند فلان مسئول دوتابعیتی است.

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: نمایندگان واقعی چرا نباید مشکلات حوزه خودرو را حل کنید؟ چرا نباید خودروی ایمن وارد کشور ما شود؟ این واقعا درد است، اما نماینده تحجرگرا دقتی به این موضوعات اساسی نمی‌کند و صرفا بر روی موضوعاتی که واقعا مشکل مردم نیست تاکید دارد. این مشکلات ربطی به آمریکا ندارد بلکه مشکلاتی است که مجلس و نمایندگان باید آن‌ها را حل کنند.

آوایی اظهار داشت: در واقع آقای ظریف فردی متخصص، توانمند، متعهد، با ایمان و به معنای واقعی یک فرد کارآمد برای دولت و نظام است. آقای ظریف عمر خود را برای پیشرفت کشور صرف کرده است و در تمام عمرش در حال دفاع از منافع ایران بوده است و در این راه موفق هم عمل کرده است. انسان‌های متحجر و تندرو که هیچ سودی برای این کشور ندارند همواره کارشان این بوده که به افراد کارآمد پیله کنند و واقعا جای تاسف دارد که مجلس ما در این حد تنزل پیدا کرده که به جای حل مشکلات اساسی مردم به یک فرد باسواد، دلسوز، مسلط و متخصص پیله می‌کند.

وی گفت: کسانی که سنگ جلوی پا دولت می‌اندازند رسما به اسرائیل کمک می‌کنند. اسرائیل با موشک سعی می‌کند ما را نابود کند و ضربه می‌زند و این افراد تحجرگرا نیز به یک گونه دیگر به کشور و نظام ضربه می‌زنند.

نماینده سابق دزفول افزود: فرزندان افراد به یک سنی خاصی که می‌رسند به طور طبیعی به یک استقلال می‌رسند و از طرف دیگر واقعا افراد دلسوز و متخصصی داریم که در کشور ما کار برای آن‌ها نیست و مجبور به مهاجرت می‌شوند، ولی در حقیقت عاشق وطن هستند، اما به دلیل کارشان مجبور به مهاجرت می‌شوند و این افراد می‌توانند سفیر ما در آن کشور باشند. فرزندان وقتی بزرگ می‌شوند مستقل می‌شوند و می‌توانند برای خودشان تصمیم‌گیری کنند. البته من امیدوارم روزی تمام افراد به وطن بازگردند.

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=251247

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰