جمهوریت– وزارت مهاجرین و عودتکنندگان طالبان روز سهشنبه از دیدار «خلیلالرحمان حقانی» و «حسن کاظمی قمی» خبر داده و گفته است که ۲ طرف درباره وضعیت مهاجران در ایران و مشکلات آنان در زمینههای کاری، اسکان و تحصیل صحبت کردهاند.
این مقام طالبان از میزبانی ۴۰ ساله ایران از مهاجران تشکر کرده و افزوده است: «امارت اسلامی افغانستان نیز تصمیم گرفته است که مهاجران را به کشور بازگرداند، اما برای این کار باید یک مکانیسم مشترک ایجاد شود تا این روند با عزت انجام شود.»
در این دیدار «کلیمالرحمان فانی» معاون مالی و اداری وزارت امور مهاجرین طالبان گفت: «ما به حقوق همه همسایگان مطابق شرع اسلامی متعهد هستیم و از همسایگان نیز میخواهیم که همین کار را انجام دهند.»
براساس اطلاعیه وزارت مهاجرین طالبان، سفیر ایران گفته است که ایران در هر شرایط سخت در کنار افغانستان است و تا آخر خواهد ایستاد. وی گزارشها درباره بدرفتاری با مهاجران در ایران را جعلی خوانده و افزوده است که ایران به تمام حقوق مهاجران رسیدگی میکند.
وزارت مهاجرین طالبان گفته است که در دیدار با سفیر ایران قرار شد تا هیاتی برای بررسی مشکلات مهاجران به ایران سفر کند و برای حل مشکلات آنان با مقامهای ایرانی صحبت کند.
ایران از سالها پیش میزبان میلیونها مهاجر افغانستان است. حضور مهاجران در ایران پس از حاکمیت طالبان در افغانستان افزایش یافته است. مقامهای ایرانی میگویند که متعهد به اخراج ۲ میلیون مهاجر غیرمجاز تا آخر سال هستند.
بیشتر بخوانید:
- برای اتباع بیگانه شناسه صادر شده، نه شناسنامه
- اتباع خارجی در ایران میتوانند گواهینامه داشته باشند
- اتباع خارجی در ایران میتوانند گواهینامه داشته باشند
- اتباع غیرمجاز باید تا پایان سال به کشورشان بازگردند
- رصد فعالیتهای اتباع در دستور کار قرار دارد
- اتباع غیرمجاز تا پایان سال کشور را ترک کنند
- اتباع غیرمجاز باید از کشور خارج شوند
- حضور اتباع افغانستانی در محلههای قدیمی تهران
- هم دستورالعمل و هم قانون جمعآوری اتباع غیرمجاز در راه است
- بهکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در هر شغل و صنفی ممنوع است
- عباس عبدی : نسلی از افغان ها در ایران متولد شده اند که حتی یکبار هم به افغانستان نرفته اند
- اخراج ۲میلیون اتباع خارجی از کشور تا پایان سال
- جزئیاتی جدید از طرح ساماندهی اتباع خارجی
- شناسایی و رصد محله به محله اتباع در تهران
- انگیزه تان درباره حمایت از اتباع افغانستان را عمومی کنیم؟