تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
6
در جلسه هیات عمومی دیوان محاسبات کشور اعلام شد؛

اختصاص بالغ بر ۱.۵ هزار میلیارد تومان از هزینه های ۱۷۷ بانک، شرکت و موسسه دولتی برای هم افزایی و ارتقای فعالیت ها و تولیدات فرهنگی

  • کد خبر : 249720
  • 22 مهر 1403 - 14:07
اختصاص بالغ بر ۱.۵ هزار میلیارد تومان از هزینه های ۱۷۷ بانک، شرکت و موسسه دولتی برای هم افزایی و ارتقای فعالیت ها و تولیدات فرهنگی
در ادامه سلسله جلسات هیات عمومی دیوان محاسبات، گزارش تفریغ تبصره(۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ با موضوع «آموزش، پژوهش و فرهنگ» مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

جمهوریت -به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، در این جلسه که به ریاست دکتر دستغیب رئیس کل دیوان محاسبات کشور و با حضور دادستان و مستشاران و سایر اعضای هیات عمومی دیوان محاسبات کشور برگزار شد، تبصره(۹) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ با عنوان«آموزش، پژوهش و فرهنگ» مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر دستغیب در این جلسه با بیان اینکه هرچند هیات امنای دانشگاه ها اختیاراتی دارند، اما فارغ از این باید تسهیلات و منابع حمایتی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و محل مصرف آنها به صورت مجزا بررسی شود، گفت: دستگاه ها، شرکت ها و بانک ها برای حمایت از پژوهش تکالیفی دارند که برخی از آنها تکالیف خود را رعایت نکرده اند.
وی با تاکید بر دقت در بررسی و اظهارنظر در خصوص وصول یک درصد سهم پژوهشی دانشگاه ها از منابع شرکت ها و دستگاه ها، افزود: وجود پرا کندگی و عدم تقارن در وصول یک درصد سهم پژوهشی از دستگاه ها، شرکت ها و منابع هزینه ای بودجه سبب شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی جدولی تهیه و سهم هر دستگاه را مشخص نمایند و بر اساس آن توزیع صورت بگیرد.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: طی تدبیر درست در برنامه هفتم توسعه، مقرر گردید تا تمام درصدهایی که از شرکت ها کسر می شود، همه در یک بند واحد تجمیع شوند که در نتیجه آن، توزیع و مدیریت منابع می تواند بهینه تر شود.
در ادامه جلسه هیات عمومی ، مهدی کیایی مشاور رئیس کل و سخنگوی این هیات، یافته های گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ در خصوص «آموزش، پژوهش و فرهنگ» را تشریح کرد.
وی گفت: در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۹۱ میلیارد تومان از محل ۱۰ درصد درآمدهای اختصاصی و ۱۰ درصد اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای سالانه مقرر در بودجه سنواتی به ۵۳ دانشگاه و مرکز آموزش‌عالی جهت احداث و تکمیل و تجهیز خوابگاه‌های متاهلین اختصاص یافته است. تعداد ۲۹ دانشگاه و مرکز آموزش‌عالی کمتر از ۱۰ درصد درآمد اختصاصی و ۱۰ درصد اعتبارات تملک دارایی‌‌های سرمایه‌‌ای خود را جهت این امر اختصاص داده¬اند. سایر دانشگاه¬ها و مراکز آموزش‌عالی هیچ وجهی از محل¬های موردنظر جهت احداث و تکمیل و تجهیز خوابگاه‌های متاهلین اختصاص نداده¬اند.
کیایی خاطر نشان کرد: جمعاً بالغ بر ۴ / ۳۴۴ میلیارد تومان از هزینه امور پژوهشی تعداد ۲۵۴ شرکت‌ دولتی، بانک‌ و موسسه ‌انتفاعی وابسته به دولت مندرج در پیوست شماره(۳) قانون بودجه سال مذکور به خزانه واریز و یا توسط خزانه برداشت شده است تا در راستای حل مسائل و مشکلات همان شرکت‌های ‌دولتی، بانک‌ها و موسسات‌ انتفاعی وابسته به دولت از طریق توافقنامه با دانشگاه‌ها و موسسات ‌آموزش عالی و پژوهشی به مصرف برسد. شرکت¬های فرهنگی و ورزشی استقلال، گسترش صنایع بلوچ و سیماچوب و مرکز گسترش فناوری اطلاعات به تعهدات خود مبنی بر واریز ۶۰ درصد هزینه امور پژوهشی به حساب موردنظر، اقدام ننموده‌‌اند و خزانه نیز مبلغی از حساب آن‌ها برداشت نکرده است.
وی افزود: تعداد ۱۷۷ شرکت‌ دولتی، بانک‌ و موسسه انتفاعی وابسته به دولت مندرج در قانون بودجه سال مذکور، بالغ بر ۵ / ۱ همت از هزینه‌های خود را برای هم‌افزایی و ارتقای فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی اختصاص داده اند. حدود ۴۷۳ میلیارد تومان از مبلغ مذکور به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران جهت تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی مرتبط با موارد یادشده، اختصاص یافته که در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۴۷۱ میلیارد تومان آن به سازمان مذکور پرداخت شده است.
مشاور رئیس کل دیوان محاسبات گفت: بر اساس بررسی های این نهاد نظارتی، مجموعاً بالغ بر ۲ / ۱ همت از محل اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری به موضوعات مربوط به حوزه زنان از قبیل توانمندسازی زنان خودسرپرست، حمایت از فرزندآوری، مشاوره در حوزه خانواده، حمایت از زنان و دختران در معرض آسیب و یا آسیب‌دیده، سلامت، بهداشت، آموزش، ورزش و کارآفرینی زنان (بالغ بر۳۶۶ میلیارد تومان بابت کارکنان دستگاه های مذکور و حدود ۸۵۴ میلیارد تومان بابت آحاد مردم) اختصاص یافته که در سال مذکور جمعاً حدود ۹۸۶ میلیارد تومان آن (حدود ۵۶۹ میلیارد تومان بابت کارکنان دستگاه های موردنظر و حدود ۴۱۷ میلیارد تومان بابت آحاد مردم) بابت موارد مذکور هزینه شده است.

 

بیشتر بخوانید:

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=249720

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰