جمهوریت–یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: بانک مرکزی کنونی که میگوید بازار آزاد ارز را قبول ندارد و به رسمیت نمیشناسد چطور سکه را با دلار ۹۳ هزار تومانی حراج کرد؟ عملا در حراج روز یکشنبه سکه با دلار نرخ ۹۳ هزار تومانی به حراج رسید. قیمت نهایی ربع سکه در حراج حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که در فرمول محاسبه نرخ سکه، با این قیمت به دلار ۹۳ هزار تومان میرسیم. اما اگر نرخ دلار را همین نرخ ۶۰ هزار تومانی بازار آزاد حراج میکردند در حراج قیمت سکه به ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میرسید.
وحید شقاقیشهری درباره اقدامات دولت برای جمع آوری نقدینگی از جمله گواهی سپرده ۳۰ درصدی، حراج شمش و سکه در حالی که همزمان شاهد افزایش نرخ دلار در بازار آزاد هستیم، اظهار داشت: بانک مرکزی از ابزارهای مرسومی که همیشه وجود داشتند استفاده میکند. معتقدم استفاده از ابزار گواهی ۳۰ درصدی یک شکست سیاستی بانک مرکزی بود چراکه هزینههای گواهی ۳۰ درصدی به مراتب بیشتر از فایده آن است.
وی ادامه داد: در موضوع گواهی سپرده اولا اینکه عمدتا تبدیل سپردههای ۲۰ و ۲۳ درصدی به ۳۰ درصدی بود یعنی یک جابه جایی درون بانکی رخ داد که طبیعتا ناترازی بانکهای را افزایش میدهد و در سررسید بانکها باید به جای ۲۳ درصد سود ۳۰ درصد پرداخت کنند؛ بنابراین در سر رسید سالانه حجم نقدینگی افزایش پیدا میکند و تبعات دیگری هم دارد از جمله اینکه بازار سرمایه را منفعل کرد.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: هدف مهم از گواهی سپرده ۳۰ درصدی این بود که در آن زمان نرخ دلار را از ۵۹ هزار تومان کاهش دهد، اما تنها یک هفته در بازار ارز اثر گذاشت و بعد از آن دوباره شاهد افزایش نرخ دلار بودیم بطوریکه امروز هم نرخ دلار در آستانه ۶۰ هزار تومان است؛ بنابراین گواهی سپرده حتی یک مُسکن یک ماهه هم برای بازار ارز نبود.
وحید شقاقیشهری با بیان اینکه علامت اجرای این اقدامات از سوی بانک مرکزی این پیام را به جامعه میدهد که در آینده نرخ دلار بیشتر میشود، گفت: در گذشته هم هر زمان که حراج سکه یا پرداخت و ثبت نام سکه صورت گرفت شاهد تبعات منفی آن در بازار ارز و سکه بودیم. تا کنون چند بار از حراج سکه استفاده کردیم، اما علامتی که به جامعه داد این بود که اوضاع مساعد نیست و همین باعث التهاب شد.
وی افزود: بانک مرکزی کنونی که میگوید بازار آزاد ارز را قبول ندارد و به رسمیت نمیشناسد چطور سکه را با دلار ۹۳ هزار تومانی حراج کرد؟ عملا در حراج روز یکشنبه سکه با دلار نرخ ۹۳ هزار تومانی به حراج رسید. قیمت نهایی ربع سکه در حراج حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که در فرمول محاسبه نرخ سکه، با این قیمت به دلار ۹۳ هزار تومان میرسیم. اما اگر نرخ دلار را همین نرخ ۶۰ هزار تومانی بازار آزاد حراج میکردند در حراج قیمت سکه به ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میرسید.
این کارشناس اقتصادی با تاکید براینکه بانک مرکزی حتی با دلار ۶۰ هزار تومانی هم سکه را حراج نکرد، ادامه داد: بانک مرکزی که میگوید نرخ دلار در بازار آزاد تلگرامی است و دلار ۴۲ هزار و ۸۰۰ تومان مرکز مبادله نرخ مرجع بوده، اما حراج را با دلار ۹۳ هزار تومانی انجام داد. سوال از بانک مرکزی این است؛ شما که میگوید نرخ دلار در بازار آزاد وجود ندارد و این ارقام در بازار آزاد انحرافی است چگونه میپذیرید که حراج سکه با نرح دلار ۹۳ هزار تومانی انجام شود؟
شقاقیشهری گفت: معتقدم که با این نرخ ۹۳ هزار تومان دلار از حراجهای بعدی استقبال نخواهد شد. هر چند در حراج اول استقبال بالا بود، اما مردم به تدریج آگاه میشوند و این عدد برای مردم و خریدار نباید جذاب باشد، اما اگر حراج با نرخ ۶۰ هزار تومان انجام میشد و قیمت سکه در حراج به ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میرسید استقبال مردم ادامه پیدا میکرد.
وی افزود: موضوع مهم این است که در گذشته یک بار از این ابزار رونمایی شد و پس از حراج از آن مالیات هم گرفته شد و الان هر چند که اعلام شده سکههای حراج شده مشمول مالیات نمیشوند، اما این نگرانی همچنان وجود دارد چراکه در دور قبلی هم اعلام شده بود که مالیات اخذ نمیشود، اما پس از انجام حراج مالیات گرفته و این خطای سیاستگذار شد که امتیاز این ابزار را در گذشته سوزاند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: معتقدم که این حراج علامت منفی به بازار و جامعه خواهد داد چراکه حراج با دلار ۹۳ هزار تومانی ارزشگذاری شد و این با ادعای بانک مرکزی که حتی دلار ۶۰ هزار تومانی را قبول ندارم، تناقض دارد و علامت منفی آن را در میتوان انتظارات تورمی دید.
بیشتر بخوانید:
- سال آینده افزایش نرخ های مالیاتی نداریم
- سال آینده چه کسانی قرار است بیشتر مالیات بدهند؟
- ۸۰همت مالیات سنوات گذشته وصول شد
- دریافت مالیات از خودروهای بالای ۳ میلیارد و خانه های بالای ۲۵ میلیارد تومان
- ۲ هزار میلیارد تومان مالیات برای ۱۸ هزار خانه خالی تعیین شد
- آخرین فرصت پرداخت مالیات دارندگان خودروهای لوکس
- قیمت قطعی ۶ خودروی وارداتی در مبادی ورودی اعلام شد
- تجهیز ناوگان حمل و نقل و لجستیک بازرسی اتاق های اصناف کشور با خودروی شاهین اتوماتیک
- اولتیماتوم مالیاتی به ۱۵۰ هزار مالک خودروی لوکس
- از کدام سلبریتیها مالیات گرفته میشود؟
- ۱۷۰ هزار خودروی لوکس برای مالیات شناسایی شد
- پرداخت پاداش ۵۵۲ میلیون تومانی به گزارشگر فرار مالیاتی
- افزایش مالیات بر ارزش افزوده به معنای دست کردن در جیب مردم است
- افزایش ۲۵ درصدی نرخ مالیات طلا تکذیب شد
- طلا فروشان و خریداران با ثبت معاملات مشمول مالیات میشوند؟
- فقط اجرت ساخت و سود طلا مشمول مالیات میشود
- واردات ۱۹ تن شمش طلا به داخل کشور
- طلا فروشان امروز فروشگاههای خود را باز کردند
- ۳۴ درصد از طلافروشان هیچ مالیاتی ندادهاند!
- هشدار درباره فروش اینترنتی طلا و ارز
- پرداخت مالیات در خرید طلا؛ تنها برای اجرت و سود
- بانک مرکزی بازار طلا و سکه را به هم ریخت
- بخشنامه جدید بانک مرکزی برای جلوگیری از سفتهبازی و افزایش قیمت طلا
- روند نزولی قیمتها با عرضه سکههای جدید به بازار
- جزییات حراج سکه در مرکز مبادله ایران اعلام شد
- اختلال در سایت مرکز مبادله همزمان با آغاز حراج سکه
- دومین حراج سکه مرکز مبادله چهارشنبه برگزار میشود