جمهوریت – با آنکه سالهاست اسرائیلیها به دروغ تکرار میکنند که ایران با ساخت سلاح اتمی فاصلهای ندارد و بارها با سر آمدن موعدهای مورد اشاره آنان، اتهامات دروغ آنان رو شده، «تساحی هانگبی» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در آستانه برگزاری نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، دوباره اتهامات دروغی به ایران و برنامه صلحآمیز هستهای، نسبت داد.
به گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، او گفت «اسرائیل علیه غنیسازی اورانیوم بالای ۶۰ درصد ایران اقدام خواهد کرد، زیرا به این معناست که اعتراف کرده به دنبال دستیابی به تسلیحات اتمی است».
طبق این گزارش، هانگبی دوشنبه صبح در «نشست جهانی مبارزه با تروریسم» در «هرتزلیا» گفت: اگر ایران اورانیوم را بالای ۶۰ درصد غنی کند که ما تشخیص خواهیم داد -و هیچ شانسی وجود ندارد که ما (تشخیص) ندهیم، که جهان و آژانس بینالمللی انرژی اتمی آن را تشخیص ندهند- نتیجه این است که اسرائیل باید اقدام کند. انتخابی جز اقدام وجود نخواهد داشت».
وی در ادامه ادعای خود علیه ایران و جهت تحریک دیگر کشورها اضافه کرد: «عبور از آستانه ۶۰ درصد به این معناست که به لحظهای رسیدهایم که ایران به وضوح به دنیا میگوید به دنبال بمب [هستهای] است. به این معناست که این اکنون سیاست ایران است».
این مقام صهیونیست افزود: اخیراً ایران در غنیسازی اورانیوم به درجه ۸۳.۷ رسیده بود، اما با عجله توضیح داد که اشتباه شد. چنین اقداماتی هرگز تصادفی نیست.
نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است امروز دوشنبه در وین آغاز به کار کند، پیشتر منابع دیپلماتیک وین گفتند که در نشست شورای حکام آژانس، قرار نیست هیچ قطعنامهای علیه جمهوری اسلامی ایران صادر شود.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی دوشنبه گذشته در گزارشی محرمانه به اعضای این سازمان مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران غنیسازی اورانیوم با سطح خلوص ۶۰ درصد را آهسته کرده است.
امروز دوشنبه «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست هفتگی این وزارتخانه با رسانهها درباره نشست شورای حکام آژانس گفت: همکاری ایران و آژانس در چارچوب بیانیه مشترک چهارم مارس بین سازمان انرژی اتمی و آژانس ادامه دارد و در همان چارچوب دیدارها و گفتوگوهایی انجام شده یا خواهد شد.
وی افزود: امیدواریم در نشست جاری آژانس در قالبی کاملا حرفهای برگزار شود و مدیرکل آژانس هم بتواند در قالبی کاملا حرفهای فارغ از فشارهای سیاسی به ماموریت حرفهای خود بپردازد و این ماموریت را به درستی و دقت انجام دهد. آژانس یک سازمان تخصصی، فنی و حرفهای است و به هیچ عنوان نباید مورد سوءاستفاده سیاسی برای اهداف سیاسی به منظور اعمال فشار بر دیگر کشورها قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: