جمهوریت-اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و پنجاه و سومین جلسه شورا به موضوعات مختلف از جمله افزایش بیرویه کودکان کار و خیابانی، بلاتکلیفی ریاست ستاد مدیریت محلات پس از گذشت ۶ ماه و وضعیت نامناسب عمارت عینالدوله پرداختند.
به گزارش تسنیم ، یکصد و پنجاه و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز بهریاست پرویز سروری؛ نایبرئیس این شورا در غیاب مهدی چمران؛ رئیس شورا در تالار اجلاس ساختمان شورای شهر برگزار شد.
پس از سخنان ابتدایی پرویز سروری، چند تن از اعضا تذکراتی را در حوزههای مختلف به شهرداری تهران و سایر ارگانها و نهادها مطرح کردند.
عدم حل مشکلات مردم محله فرحزاد پس از گذشت ۴۰ سال
مهدی اقراریان بهعنوان نخستین تذکردهنده راجع به یکی از مشکلات مردم محله فرحزاد در منطقه ۲ اظهار کرد: بنده بازدید و دیداری را با مردم مسجد امام در این محله داشتم که البته پیش از این نیز سایر مسئولان و نمایندگان شورا و مجلس در این مسجد حاضر شده بودند و مردم نیز مشکلات خود را درخصوص عدم داشتن سند مالکیت املاک خود در این محله عنوان کرده بودند.
وی تصریح کرد: در این جلسه ساکنان محله نسبت به مشکلات خود و عدم رفع آن پس از ۴۰ سال انتقاداتی را مطرح کردند که البته مشخص شد که مشکل آنها مربوط به ستاد اجرایی فرمان امام است و امیدواریم هرچه زودتر این مشکلات پیگیری و رفع شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه “اطلاع دارم که شهردار تهران نیز موضوع را از طریق ستاد اجرایی فرمان امام پیگیری میکند”، گفت: از رسانهها نیز میخواهم که در این ارتباط به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند.
وضعیت نامناسب عمارت تاریخی عینالدوله
میثم مظفر دیگر عضو شورای شهر نیز با اشاره به عدم استفاده مناسب از عمارت عینالدوله گفت: علیرغم اینکه این عمارت یک مجموعه تاریخی است اما متأسفانه بهدلیل عدم اطلاعرسانی نامناسب از این مجموعه بهنحو مطلوب استفاده نمیشود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در بازدید از این مجموعه مشاهده شد این بود که سازمان زیباسازی بخشی از حیاط محوطه ملک تاریخی را به یک سرمایهگذار واگذار کرده است که متأسفانه سرمایهگذار در حال کندن زمین این حیاط است و به هر ترتیب باید به این موضوع رسیدگی شود.
۷۰هزار کودکان کار و خیابانی در کشور وجود دارد
سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر نیز در جلسه امروز در خصوص بارش باران در روزهای گذشته اظهار کرد: در روزهای گذشته شاهد باد، طوفان و البته باران بودهایم و در پی این شرایط خساراتی به شهروندان وارد شده است بهطوری که شاهد سقوط برخی از درختان بهروی خودروهای برخی شهروندان بودهایم که باید اقدامات لازم قبل از وقوع چنین حوادثی پیشبینی شود.
وی گفت: متأسفانه عمدتاً درختان سقوطکرده خشک بوده است و این امر به این دلیل بوده که اقدامات مناسبی در خصوص رفع خطر و سقوط این درختان نشده است؛ البته باید به این موضوع توجه شود که رفع خطر بهمعنای قطع درختان نیست و باید در این زمینه موضوعات ایمنی مورد توجه قرار بگیرد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه با توجه به نامگذاری دوازدهم ژوئن (۲۲ خردادماه) بهعنوان روز جهانی مبارزه با کار کودکان گفت: یکی از مشکلات موجود در تهران حضور کودکان کار و خیابانی است که بهدلیل آزارهای متعدد این پدیده به وجود آمده است و این افراد دچار مشکلاتی بهلحاظ جسمی، روحی و روانی شدهاند.
نجفی با اشاره به عدم توجه به رفع مشکلات و چالشهای کودکان کار و خیابانی گفت: ازآنجایی که قرار نیست به این موضوعات توجه شود متأسفانه شاهد افزایش تعداد کودکان کار و خیابانی در سطح کشور بهویژه در سطح شهر تهران هستیم و این در حالی است که سازمانهای متولی و دستگاههای مسئول در این خصوص اقدامی را انجام نمیدهند.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار غیررسمی بین ۱۴ هزار تا ۷۰ هزار کودکان خیابانی در سطح کشور وجود دارد، گفت: بنابر آمارها، ۸۰ درصد این کودکان اتباع هستند و این سؤال مطرح میشود؛ چرا نهادهای مربوطه ممانعتی از ورود این کودکان از سایر کشورها به کشورمان انجام نمیدهند؟
بلاتکلیفی ریاست ستاد مدیریت محلات پس از گذشت ۶ ماه
مهدی پیرهادی؛ رئیس کمیسیون سلامت، خدمات و محیط زیست شورای شهر با اشاره به عدم مشخص شدن رئیس ستاد مدیریت محله گفت: پس از گذشت ۶ ماه هنوز ریاست این ستاد تعیین تکلیف نشده است و با توجه به اینکه امروز آقای چمران در جلسه حاضر نیست بهتر میشود درخصوص ریاست آقای چمران صحبت کرد.
وی گفت: خواهش دارم که موضوع ریاست آقای چمران در ستاد مدیریت محله بهصورت ویژه پیگیری شود تا مشکل چندینماهه این ستاد برطرف و این مجموعه از بلاتکلیفی خارج شود.
پیرهادی اضافه کرد: در چند روز گذشته برخی از مدیران محلات بدون هیچ دلیل و مدرکی عزل شدهاند و این کار اجحاف در حق آنهاست بهطوری که برخی از آنها سابقه ۱۰ الی ۱۲ ساله در ستاد مدیریت محلات داشتهاند و بهنظر میرسد که باید در این زمینه دلایل و مدارک عزل آنها در شورا بررسی شود.
پرویز سروری؛ نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره تذکرات مطرحشده از سوی پیرهادی گفت: در ارتباط با ریاست آقای چمران در ستاد مدیریت محله بنده نیز با وی صحبت کردم و قرار شد ریاست این ستاد را بپذیرد.
وی همچنین در خصوص عزل برخی از مدیران محلات نیز گفت: در این زمینه نیز بنده اعلام کردم باید دلایل و مدارک عزل به شورا ارسال شود.
در ادامه جلسه سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به مصوبه شورا مبنی بر ضرورت انجام مطالعات عارضهسنجی پروژههای بزرگ مقیاس شهری برای موضوع ترافیک متذکر شد: بر اساس این مصوبه باید هر پروژهای که قرار است در سطح شهر تهران به اجرا درآید، نرخ سفرسازی بالا را اگر داشت این مطالعات صورت بگیرد، در واقع قبل از صدور پروانهها، مطالعات ترافیکی آن و همینطور نتایج سفرسازی ناشی از اجرای بارگذاری مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
وی افزود: در طول مدتی که ما در شورا حضور داشتیم، در مجموع تنها سه جلسه در این باره برگزار شده است و در هیچ پروژه ای در خصوص عارضهسنجی ترافیکی، اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است و پیش از آنکه این موضوع بخواهد در روند کار مثبت خود قرار گیرد، توسط دیوان عدالت اداری مصوبه آن ابطال میشود، متاسفانه به دلیل عدم مشارکت قوی بهویژه در بخشهای خصوصی و واحدهای تخصصی در شهرداری تهران با شورای شهر برخی از مصوبات که بسیار کلیدی بوده و میتواند در سرنوشت شهر تاثیرات جدی داشته باشد، توسط هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ابطال میشود.
تشکری ادامه داد: این دومین موضوع در مسائل ترافیکی است که اولین موضوع در خصوص الزام به داشتن پارکینگ و جبران کسری پارکینگ بود که مصوبه آن ابطال شد، به نظر میرسد بخشی از آن مربوط به خود ماست که در دفاع از این مصوبات و حضور موثر در این جلسات نقش لازم را نداشته و یا نتوانستیم بحث اقناعکنندهای داشته باشیم، لذا درخواست میشود این موضوعات در جلساتی با دیوان عدالت اداری مجدد مورد بحث قرار گیرد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، تصریح کرد: با توجه به وضعیت بسیار بدی که ما در خصوص ترافیک در شهرداری شاهد آن هستیم این مصوبات وضعیت را بحرانیتر میکند؛ مثلا در کمیسیون ماده ۵ در مورد توسعه منطقه کن و یا بخشهای دیگر شهر مصوباتی داریم که با توجه به همین مصوبه دیوان عدالت اداری فاقد مطالعات ترافیکی هستند، به این معنا که روی مسائلی مانند بارگذاری و توسعه شهر کار می کنیم بدون آنکه پیامدها و نتایج ترافیکی این بارگذاریهای جدید مورد ارزیابی قرار گیرد، تقاضا میشود این موضوع به طور جدی از طریق شورا و شهرداری با دیوان عدالت اداری مورد بحث و پیگیری قرار گیرد و به طور خاص در کمیسیون ماده ۵ هیچ طرحی قبل از مشاوره ترافیکی در مورد عارضه سنجیهای آن چه موضعی و چه موضوعی، مورد پذیرش این کمیسیون قرار نگیرد.
وی با اشاره به مطالعات طرح جامع ترافیک خاطرنشان کرد: همانطور که میدانید در سال ۸۶ که در شهر تهران مطالعات ترافیکی صورت گرفت قرار بر آن شد که هر پنج سال یکبار این دادهها بهروزرسانی شود و هر ۱۰ سال یکبار مجدد برای ترافیک تهران مدلسازی صورت بگیرد که متاسفانه این اتفاق هم رخ نداده است و آخرین مصوبه شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور این بود که تا خردادماه امسال این مطالعات جامع ترافیک هم به شورای عالی و هم به شورای شهر تهران ارائه شود، لذا درخواست ما این است که با توجه به وضعیت وخیمی که در سطح شهر در موضوع ترافیک داریم به این موضوع اهمیت ویژهای داده شود و مدلسازیها برای ترافیک شهر تهران صورت گیرد و بر اساس این مطالعات تصمیمات و برنامهها به مرحله اجرا درآید
بیشتر بخوانید: