پژوهشگران دانشگاه اوهایو که این آمپول را تولید کرده اند می گویند در طراحی آن از شیوه نیش زدن پشه ها الهام گرفته اند. انسان معمولا در زمان نیش زده شدن توسط پشه ها هیچ دردی را حس نمی کند و پس از پایان کار پشه به علت قرمز شدن پوست و خارش ناشی از آن متوجه گزیده شدن می شود.
محققان این دانشگاه می گویند با الهام گرفتن از طبیعت می توان ساده ترین و موثرترین روش ها را برای حل مشکلات پیدا کرد و پشه ها هم چندین دقیقه وقت را صرف نیش زدن انسان می کنند، بدون اینکه باعث ایجاد کمترین میزان درد شوند. بررسی ها نشان می دهد توجه به چهار نکته باعث می شود پشه ها بدون ایجاد درد قادر به نیش زدن باشند. این نکات عبارتند از استفاده از بزاق بی حس کننده توسط پشه ها، طراحی دندانه دار نیش پشه، ایجاد لرزش محیطی در زمان سوراخ کردن پوست و در نهایت استفاده پشه از یک خرطوم دراز با ترکیبی از مواد نرم و سخت به منظور مکیدن خون.
مجموعه این عوامل باعث می شود تا سوراخ کردن پوست بدن توسط پشه با تنها یک سوم فشار مورد نیاز سوزن های مصنوعی ممکن شود و فرد درد چندانی را حس نکند.
پژوهشگران با توجه به این نکات ریزسوزنی تولید کرده اند که شامل دو سوزن است و یکی مواد بی حس کننده را به زیر پوست تزریق می کند و دیگری برای مکیدن خون به کار می رود. البته هنوز زمانی برای عرضه نهایی این سوزن خاص مشخص نشده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/