جمهوریت – عباس سلیمی نمین با اشاره به روند احیای مذاکرات برجام، اظهار کرد: اروپا در مذاکرات، پیشنهاداتی را مطرح کرده است که اگر در چارچوب مصالح کشورمان باشد، میتواند در جهت توافق مورد بررسی واقع شود، اما این مساله منوط به این است که اروپا، منافع ایران را در در نظر گرفته باشد که همین مساله هم محل تامل است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از اهداف ایران از توافق هستهای این است که اتهامات هستهای که عمدتا از سوی رژیم صهیونیستی مطرح میشود، را رد کند تا این رژیم نتواند اروپا را بازی بدهد، البته ایران با رویکرد مناسب خود در مذکرات هسته ای ثابت کرده که اتهامات رژیم صهیونیستی که براساس ادعاهای گروههای ضدایرانی مثل منافقین دریافت می کند، اشتباه است.
این تحلیلگر سیاسی همچنین با اشاره به اینکه ایران یکبار توافق برجام را امضا کرد اما طرف مقابل بدعهدی کرد، ادامه داد: اروپا باید امروز این موضوع را لحاظ کرده باشد که بدعهدی آمریکا موجب ناکام ماندن توافق برجام شده است، پس پیشنهاد جدید خود را باید به گونه ای تنظیم کرده باشد که آمریکا نتواند توافقات آتی را بی اثر کند. اگر پیشنهاد اروپا این شرایط را داشته باشد، ایران از آن استقبال میکند، اما اگر اروپا در پیشنهاد خود گریزی برای آمریکا در نظر گرفته باشند، طبیعی است مورد اقبال ایران واقع نشود.
سلیمی نمین خاطرنشان کرد: رفع تحریمهای ظالمانه یکی دیگر از اهداف ایران از مذاکرات است، بنابراین باید پیشنهادی روی میز باشد که که تحریمهای ظالمانه را رفع کند و هم نگاه به آینده داشته باشد.
وی درباره لزوم حمایت از توافق احتمالی در داخل کشور، گفت: نظام این مجوز را به تیم مذاکره کننده ما داده است که اگر پیشنهادات طرف مقابل منافع ما را تامین کرد، توافق را امضاء کنند همانطور که در گذشته به تیم مذاکره کننده قبلی با رهبری ظریف چنین مجوزی را داده بود که به توافق منصفانهای برسند. با این حال نباید چنین انتظاری داشت که ارزیابی همه در داخل کشور درباره توافق هسته ای مثل ارزیابی تیم باقری باشد. چنین چیزی امکان پذیر نیست. اما این بدان معنا نیست که نظام دست تیم مذاکره کننده را باز نگذاشته است. در دوره قبلی که توافق برجام دارای ضعف های جدی بود هم کسی در داخل کشور آن را برهم نزد. انتقادهای تندی در داخل کشور مطرح شد، اما کسی آن را بر هم نزد. البته نباید انتظار داشت نظرات متعدد مطرح نشود.
سلیمی نمین تاکید کرد: نظام به تیم مذاکره کننده فعلی مانند تیم مذاکره کننده پیشین اعتماد دارد؛ زیرا دولت، منتخب اکثریت مردم است و علی القاعده اختیاراتی دارد که نظام آن اختیارات را محترم می شمارد همان طور که در گذشته به این اختیارات احترام گذاشت. به هر حال نظام از توافق احتمالی حمایت میکند و تحت تاثیر برخی انتقادات قرار نمیگیرد و این رویکرد نظام یعنی احترام به رای اکثریت. در حالیکه دولت آمریکا که ادعای دموکراسی دارد اما به اصول دموکراسی پایبند نیست. آنها میگویند تضمینی وجود ندارد که دولت بعدی، توافق دولت فعلی که نماینده اکثریت است را ادامه دهد، بنابراین وقتی به رای اکثریت احترام نمی گذارند یعنی به دموکراسی پایبند نیستند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان با اشاره به اینکه ایران همواره به عهد و پیمان خود پایبند مانده است.
بیشتر بخوانید:
- آخرین مواضع روسیه درباره توافق هسته ای وین
- گزارش رسانه شورای امنیت ملی از فضای مذاکرات
- ساعات تعیین کننده مذاکرات وین در مورد پادمان ها
- آیا قفل توافق هسته ای در وین باز میشود؟
- اعلام شرط رئیسی برای توافق نهایی مذاکرات هستهای
- چه پیشرفتهایی در مذاکرات وین صورت گرفته؟
- خبر فوری روس ها: پیشنویس توافق توزیع شد
- پایان مذاکرات در وین و بازگشت هیأت ایرانی
- توضیح جوزپ بورل درباره نتیجه مذاکرات وین
- وزارت خارجه: متن توافق هسته ای نهایی نیست
- ایران: بهتر است آمریکاییها توافق را بپذیرند
- جهان در انتظار پاسخ ایران برای اعلام توافق هستهای
- چرایی نرمش غربیها در مذاکرات اخیر در وین
- خراسان: اروپا و آمریکا بدنبال آچمز ایران هستند
- مخالفت شدید شریعتمداری درباره توافق هسته ای وین
- موضع ایران درباره متن اروپا برای توافق هسته ای
- توصیه چهره نزدیک به جلیلی؛ روی دیوار اروپا یادگاری ننویسید
- شریعتمداری آب پاکی را روی دست همه ریخت؛ توافق بی توافق!
- شرط ایران برای توافق اعلام شد؛ این داماد باید عروس را خوشبخت کند
- سران قوا امشب درباره برجام تصمیم نهایی را میگیرند