جمهوریت : برترین ها نوشت : شکی نیست که همهگیری کرونا بر رابطههای مردم اثرات تکاندهندهای داشته است. اما طبق بررسی جدیدی، نگرانی از ابتلا به کووید-۱۹در واقع به نفع زندگی جنسی زوجها بوده است.
در این تحقیقِ روانشناسان دانشگاه لیسبون و موسسه کینزی ایندیانا که در مجله تحقیقات جنسی چاپ شده است، روابط عاطفی ۳۰۳ فرد بزرگسال مورد بررسی گسترده قرار گرفته است.
طبق یافتههای این تحقیق، تغییرات مختلف سبک زندگی با تمایل جنسی مثبت پیوند داشته است، «اما فقط برای آن دسته از شرکتکنندگان رخ داده است که خیلی نگران بودند به کرونا مبتلا شوند (نه کسانی که کم نگران بودند)».
طبق این بررسی، «برای این شرکتکنندگان، میل جنسی با تغییرات مثبت در زندگی جنسی و میل به وقت گذراندن با طرف مقابل رابطه پیوند داشته است، اما با کیفیت کلی رابطه پیوندی نداشته است.»
همچنین گفته شده که نتیجه این بررسی، بعد از درنظرگرفتن اضطراب ناشی از همهگیری کرونا و متغیرهای جمعیتشناختی نیز به قوت خود باقی بود.
در نتیجهگیری نویسندگان این تحقیق آمده است: «این بررسی، گام دیگری در ادامه مقالات متمرکز بر اهمیت روابط عاشقانه در وضعیتهای تنشآفرین مانند همهگیری کووید-۱۹ است و ارتباط بین میل جنسی و رفاه شخصی و ارتباطی را روشن میکند.»
این یافتهها بر آن دسته از تحقیقات قبلی هم خط بطلان میکشد که نشان میدادند که در مجموع، میل جنسی زوجها بر اثر همهگیری افول میکند.
طبق تحقیقی که در سال ۲۰۲۰ در مجله علوم فراغت (لیژر ساینسز) انتشار یافت، حدود نیمی از هزار و ۵۵۹ نفر بزرگسال مورد بررسی در این پژوهش میگفتند کرونا بر زندگی جنسیشان اثر منفی داشته بوده است.
اما مشخص شده است که کسانی که به لحاظ جنسی فعالترند، به ماجراجویی جنسی بیشتری دست میزنند.
در این بررسی آمده است: «ارسال پیامهای نوشتاری جنسی از جمله موارد رایج توسعه فعالیت جنسی است.»