تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
5
اختصاصی جمهوریت

چه کسی حرف آخر را در مجلس دوازدهم می زند؟!

  • کد خبر : 237994
  • 08 خرداد 1403 - 19:53
چه کسی حرف آخر را در مجلس دوازدهم می زند؟!
نتیجه انتخابات امروز هیات رئیسه مجلس، حرف پنهان اما بلندی داشت که اهل فن در مجلس، به وضوح شنیدند و آن " تصمیم گیر و تعیین کننده بودن فراکسیون مستقلین " در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی است .

جمهوریت-نگاهی تحلیلی به ترکیب آراء اعضا هیات رئیسه مجلس، گویای این مهم است که رای فراکسیون مستقلین در چهار سال آینده، جهت دهنده تصمیمات مجلس دوازدهم خواهد بود . موشکافی را از نتایج انتخاب نظار هیات رئیسه و اختلاف رای معنا دارِ غلامرضا نوری قزلجه شروع می کنیم. در این رای گیری، کاندیدای فراکسیون مستقلین، با ۱۳۰ رای، از علیرضا سلیمی با ۸۲ رای، پیشی گرفت تا بالاترین و البته معنادارترین اختلاف رای را رقم بزند.
نوری قزلجه که راهبری فراکسیون مستقلین را در مجلس دوزادهم به عهده دارد ، در دوره یازدهم نیز رئیس فراکسیون مستقلین و در دوره دهم معاون اجرایی علی لاریجانی بود و این سومین دوره نمایندگی او در مجلس شورای اسلامی است.
از سوی دیگر و در انتخاب دبیران هیات رئیسه، مجتبی بخشی پور، دیگر گزینه فراکسیون مستقلین است که بازهم با اختلاف از دیگر دبیران منتخب پیشی گرفت و در رتبه اول ایستاد. البته این در شرایطی است که او برای اولین بار کاندیدای چنین کرسی شده و جز او همه دبیران انتخاب شده، حداقل دو سال سابقه دبیری هیات رئیسه را در کارنامه داشته اند .
اما در انتخاب نواب رئیس با اینکه هیچ از دو نائب انتخاب شده، عضویت فراکسیون مستقلین را ندارند اما بازهم نظریه اعتباری فراکسیون مستقلین تایید می شود. چرا که مسعود پزشکیان به دلیل اعلام کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، از این کارزار انصراف داد و در واقع مستقلین نامزدی در این انتخابات نداشتند و البته موجب اعتراض و گلایه همکارانش در مجلس شد که چرا پزشکیان برای عدم حضور در این انتخابات دیر تصمیم گرفت و کرسی نائب رئیسی را خالی گذاشت .
آخرین و شاید مهمترین تجزیه و تحلیل انتخابات امروز هیات رئیسه مجلس ، مربوط به میزان آراء محمدباقر قالیباف است . او که با ۱۹۸ رای و کسب بیش از دوسوم آراء نمایندگان، در حالی به این کرسی تکیه می زند که این میزان رای را مدیون اعضاء فراکسیون مستقل مجلس است .
شکست لیست انتخاباتی قالیباف در تهران و شهرستان ها در برابر لیست رقیب (غالبا اهالی جبهه پایداری امنا و لیست صبح امید که حدادعادل به عنوان هم پیمان قالیباف آن ها را پاجوش های درخت انقلاب خوانده بود) از یک طرف و بی کاندیدا بودن آنها در کرسی ریاست، و اختلاف نظر جدی که با قالیباف در مسائل سیاسی دارند ،باعث شد این طیف اکثریت تلاش کنند یا با رای بسیار حداقلی رئیس مجلس دوازدهم شود و یا با دو دوره ای شدن انتخابات، حداقل رای و اعتبار را بدست آورد. غافل از اینکه فراکسیون مستقلین با ریختن رای شان به سبد قالیباف باعث شدند او به ضعف شدید کشیده نشود و با کسب ۶۸ درصد آراء ، آبرو و اعتبار بیشتری برای کرسی ریاست بخرد .
اما آنچه مشی سیاسی فراکسیون مستقلین را نسبت به قالیباف مشخص و متمایز می کند ، تاکید آنها بر انصراف قطعی رئیس مجلس از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم است . موضوعی که گفته می شود قالیباف به عنوان یک تعهد الزام آور، در جلسات مشترک فی مابین شان پذیرفته و اطمینان داده است که از کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری صرف نظر خواهد کرد و کماکان کار مجلس را با جدیت دنبال خواهد نمود. یا به عبارت دیگر سکان مجلس را به هیچ کس دیگری نخواهد داد.

 

بیشتر بخوانید:

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=237994

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰