جمهوریت – روزنامه جوان نوشت: به اعتقاد برخی افراد امروز تنها وجه برخورد با پدیده بدحجابی در گشت ارشاد خلاصه شده است که البته هم سخن بی راهی نیست. هرچند که باید گفت بخشی از وظایف نیروی انتظامی در حوزه حجاب و عفاف نیز ایجابی است و تنها در یک بند از وظایف این دستگاه به حوزههای سلبی و برخورد با بدحجابان به عنوان برهمزنندگان نظم عمومی تأکید شده است، اما ضعف عملکرد گشت ارشاد، مفید یا غیر مفید بودن آن دلیل موجهی برای حذف آن نیست.
فارغ از وظایف محول شده برای دستگاهها در حوزه عفاف و حجاب همچنین طبق قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباسهایی که استفاده از آنها در ملاعام خالف شرع است و یاعفت عمومی را جریحه دار میکند، کسانی که لباسها و نشانههایی که علامت مشخصه گروههای ضد اسلام یا انقلاب است را تولید کنند یا وارد کنند و یا بفروشند و یا در ملاعام و انظار عمومی از آنها استفاده نمایند مجرم شناخته میشوند و البسه و اشیاء مذکور در حکم قاچاق محسوب میشود. تنها یکی از مجازاتها در تخلف صورت گرفته تعطیل محل کسب به مدت سه ماه تا شش ماه است.
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مصوب سال ۹۰ یکی دیگر از قوانین مرتبط با حوزه عفاف و حجاب را دارد که از جمله اهداف آن ترویج و تعمیق فرهنگ حیا، عفاف و حجاب متناسب با قابلیتها و ظرفیتهای نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی است.
از جمله مصادیق پوشش (مجاز و غیر مجاز) دانشجویان دارای بندهای مختلف درحوزه لباس، کفش و جوراب، جواهر آلات و حتی عطریات است. از جمله موارد مذکور در این قانون این است که لباسها همواره باید ساده و آراسته، با وضعیت مناسب و در شأن دانشگاه بوده و با لباسهای سایر محیطها نظیرجشن ها، محیطها، تفریحی ورزشی، استراحت و… متفاوت و به دور از مدهای افراطی باشد.
مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای خیلی بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان، کت و پیراهن مردانه که حجم بدن کامل مشخص باشد، مانتوهای با رنگ زننده و تند و … از جمله مصادیق -مانتوهای نامناسب نام برده شده است.
همچنین برای پسرها استفاده از البسه زنانه، شلوارهای کوتاه، چسبان، تنگ و نازک و شلوارهایی که تعمداً پاره و وصله داشته باشند، ممنوع است.
اینها تنها بخشها و گوشههایی از قوانین موجود در حوزه عفاف و حجاب است که قطعا ذیل وظایف هرکدام از دستگاهها وظایف مشروح تری وجود دارد که مرور کوتاهی حاکی از رعایت نکردن آن خواهد بود.
حال آنکه احترام به قوانین کشور وظیفه تک تک شهورندان است، اینکه در کشور باید به اندازه حجاب به سایر موضوعات هم توجه کند جواز این نیست که قانون حجاب زیر سوال رود. دزدی فساد و تخلفات و … به همان اندازه قابل اهمیت است و باید به آن حساسیت داشت، اما ضعف و کم کاری در هر کدام از قوانین جواز سرپیچی کردن و تعلل ورزیدن از سایر موضوعات نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:
- امام جمعه تهران: اجرای قانون حجاب مطالبه ماست
- خاتمی: بی حجابها زنها و بچه های همان دزدها هستندجداسازی خانم و آقا در ادارات/ ورود بدون چادر ممنوع
- شهردار مشهد : دستور دادستان مشهد درباره ممنوعیت ورود به مترو بانوان بدحجاب ، خلاف قانون و سخنان رهبری است / اصرار دارند ، ابلاغ کردم
- لطفا ورود بد حجاب ها را به راهپیمایی ها و صندوق های انتخاباتی ممنوع کنید
- ایجاد پایگاه عفاف و حجاب در متروی تهران
- تذکر نماینده مجلس درباره برخوردهای گشت ارشاد
- اژه ای:جریانات سازمانیافته ترویج بیحیایی کشف شود
- واکنش قالیباف به رفتارهای سلیقهای در ترویج حجاب
- واکنش دولت به ممنوعیتهای تازه برای کمحجابها
- سردار شکارچی: با هنرمندانی که به اسم فیلمسازی ریشه عفاف را میزنند باید برخورد شود
- چرا مردم فکر میکنند کاسهای زیر نیمکاسه است؟
- واکنش وزیر کشور به فراخوان کشف حجاب
- باید قلم پای هرکس قصد تعرض به حجاب دارد را خرد کرد
- هشدار درباره دوقطبی باحجاب و بدحجاب
- بدحجابها، دستپخت تربیتی همین نظام هستند
- علم الهدى و بانوان بى حجاب در راهپیمایى ها
- واکنش مهدی کروبی به برخورد خشن با بدحجابها
- احمد خاتمی: منظورم بیحجابها بود، نه شُل حجابها
- نماینده مجلس : ولنگارتر از ایران کجا وجود دارد؟
- تشبیه قانون حجاب به نوشیدن یک پاتیل مشروب
- دبیر ستاد احیای نهی از منکر : دیوار تار موی زنان فرو بریزد ، بقیه دیوارهای نظام هم فرو میریزد
- حجاب حداکثری یا حداقلی/جامعه را چند پاره نکنیم
- ارتباط گشت ارشاد با فشارهای اقتصادی
- قرار است با گشت ارشاد، حواسها از گرانی پرت شود؟
- همشهری: مخالفت با “حجاب اجباری و گشت ارشاد” مثل مخالفت با “دستگیری دزد و قاتل” است
- چرا برخورد خشن گشت ارشاد با آن مادر اتفاق افتاد؟
- اظهارات باهنر درباره شلوارک و دامن کوتاه زنان