تاریخ : یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Sunday, 19 May , 2024
13

روز قدس را چه کسی نام‌گذاری کرد؟

  • کد خبر : 93988
  • 02 خرداد 1399 - 10:51
روز قدس را چه کسی نام‌گذاری کرد؟

جمهوریت؛ظلم، تجاوز و جنایت امپریالیسم غرب علیه مسلمانان با تولد فرزندی نامشروع در غرب آسیا و کرانه باختری رود اردن وارد فاز جدیدی شد. این فرزند ناخلف با سیاست زر و زور و تزویرِ عمو سام و روباه پیر از اختلافات قومی – قبیله‌ای کشورهای مسلمان و چندپارگی فکری حاکمان کشورهای عربی – اسلامی نهایت […]

جمهوریت؛ظلم، تجاوز و جنایت امپریالیسم غرب علیه مسلمانان با تولد فرزندی نامشروع در غرب آسیا و کرانه باختری رود اردن وارد فاز جدیدی شد. این فرزند ناخلف با سیاست زر و زور و تزویرِ عمو سام و روباه پیر از اختلافات قومی – قبیله‌ای کشورهای مسلمان و چندپارگی فکری حاکمان کشورهای عربی – اسلامی نهایت بهره را برد و با قتل عام و بیرون راندن مردم فلسطین از سرزمین مادری کاری کرد تا معروف‌ترین رهبر دینی و سیاسی جهان به خروش آید و برای متحد کردن مسلمانان روزی را تحت عنوان «روز قدس» نامگذاری کند.

خبرگزاری ایسنا نوشته است : امام خمینی (ره) در ۱۶ مرداد ۱۳۵۸ مطابق با ۱۳ رمضان ۱۳۹۹ پس از بمباران جنوب لبنان توسط نیروهای اسرائیلی در پیامی خطاب به مسلمانان جهان از آنان خواست آخرین جمعه ماه رمضان را «روز قدس» بنامند و در این روز به صورت یکپارچه و متحد از حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین حمایت کنند.

البته بعدها ابراهیم یزدی وزیر خارجه دولت موقت در کتاب خاطراتش نوشت: پیشنهاد نامگذاری روز قدس را من مطرح کردم. بعد از جنگ چند روزه سال ۱۹۶۷ و شکست مصر و سوریه در این جنگ. برای اولین بار فلسطینی‌ها توانستند با یک سلسله عملیات نظامی در دره کرامه که مرز اردن و سوریه بود، ارتش اسرائیل را به داخل آن منطقه بکشانند و با عملیات چریکی لطمات بسیار شدیدی به این رژیم وارد کنند. به دنبال این پیروزی آن روز تاریخی به «معرکه کرامه» و «روز جهانی فلسطین» نام گرفت که در ماه اکتبر مراسمی در این روز در همه جا برگزار می‌شد.

وی که خود را طراح و مبتکر نام‌گذاری «روز قدس» می‌دانست، مدعی شد: نامگذاری روز فلسطین هویت عربی داشت به همین دلیل مورد استقبال مسلمانان و کشورهای اسلامی قرار نگرفت اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی در وزارت امور خارجه با دوستانی از جمله آقایان کمال خرازی معاون سیاسی و علی صادقی تهرانی معاون اقتصادی و بین‌الملل اینجانب، بحث و تبادل نظر کردیم و در نتیجه پیشنهادی به بنیانگذار انقلاب ارائه کردیم که روز قدس به جای روز فلسطین در آخرین روز جمعه ماه مبارک رمضان قرار گیرد.

رهبر فقید انقلاب اسلامی در پیامی که ۱۶ مرداد ۱۳۵۸ نوشتند، خاطرنشان کردند: «من در طی سالیان دراز خطر اسراییل غاصب را گوشزد مسلمین نموده ام که اکنون این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است و به ویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطینی پیاپی خانه و کاشانه ایشان را بمباران می کند. من از عموم مسلمانان جهان و دولت‌های اسلامی می خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند و جمیع مسلمانان جهان را دعوت می کنیم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و می تواند تعیین کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان روز قدس انتخاب و طی مراسمی همبستگی بین المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند.»

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=93988

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰