جمهوریت: شیوع ویروس کووید ۱۹ موسوم به کرونا که اکنون بیش از یکصد کشور را درگیر خود کرده به دنیا فهماند که مردم در هر کشوری و با هر دین و قومیتی که زندگی کنند، نقاط مشترکی با یکدیگر دارند.
سلامت، بهداشت و درمان فصول مشترکی بودند که باعث شد تمامی کشورها با رعایت یک قاعده و قانون به مبارزه علیه کرونا رفته و از روشهای واحدی استفاده کنند.
متولیان و کارکنان حوزه سلامت، بهداشت و درمان نیز در تمام دنیا در صف اول مبارزه با ویروس قرار گرفتند، کسانی که با به خطر انداختن جان خود نویددهنده زندگی به دیگر انسانها شدند و نشان دادند که ایثار، گذشت و فداکاری میتواند بهتر از هر رسم و آیین دیگری نجات بخش شود.
در ایران نیز کادر درمانی و پزشکی کشور توانست عملکرد مثبت خود را در این حوزه به رخ جهانیان بکشد، کسب جایگاه دوم جهانی برای معالجه یافتگان ویروس کرونا پس از کشور چین ثابت کرد ایرانیان در ایثار، گذشت، مهربانی و نوع دوستی نه تنها پیشینهای بس کهن دارند بلکه جملگی بر این پیشه ثابت قدمند.
شاهد این جانفشانیها را میتوان خیل عظیم پرستاران مبتلا به ویروس و حتی برخی درگذشتگان کادر درمانی کشور دانست که از جان خود گذشتند تا به جسم دیگری جان ببخشند، به این بهانه به سراغ ۲ تن از پرستاران بیمارستان شهید یحیینژاد بابل رفتیم تا حال روز کسانی را جویا شویم که در خط مقدم و در مسیر مستقیم تیر و ترکش مبارزه با کرونا هستند.
مناسبترین مکانها برای مقابله با کرونا، قرنطینه خانگی است
یکی از پرستار بیمارستان یحیینژاد بابل در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه مناسبترین مکان برای مقابله با بیماری کرونا قرنطینه خانگی است، اظهار کرد: در اولین روز شیوع بیماری کرونا به ما اعلام کردند که بحران بیماری کرونا در کشور آغاز شد که بلافاصله از سوی دانشگاه علوم پزشکی ستاد کمیته بحران بیماری کرونا شکل گرفت.
وی تصریح کرد: ما در دومین روز شیوع بیماری کرونا در بابل، بخشهای بیمارستان را تخلیه کردیم و بیمارانی که در این بخشها بودند، به بخش دیگر بیمارستان یا به بیمارستانهای همجوار انتقال داده و این بیمارستان فقط برای درمان بیماران کرونا شکل گرفت و در حال حاضر تمام بخشهای بیمارستان مربوط به بیماران کرونایی شده است.
این پرستار بابلی خاطرنشان کرد: همه همکاران ما با جان و دل تلاش کردند تا بهترین خدمترسانی به این بیماران صورت گیرد و حتی خیرین شهر و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی پای کار آمدند تا دستکش و ماسک برای مردم تهیه شود.
وی با اشاره به اینکه من خودم هم در این چند روز مشکوک به بیماری کرونا شدهام، گفت: در حال حاضر در یکی از اتاقهای ایزوله شده منزل خودم قرنطینه هستم و بچهها غذا را برای من تهیه میکنند و به هیچ عنوان بیرون از خانه نمیروم اما با توجه به اینکه مدیر دفتر پرستاری هستم تلفنی با همکارانم در ارتباطم و مسائل مشکلات را پیگیری میکنم.
این پرستار بابلی ادامه داد: تا آنجایی که اطلاع دارم بیماران مبتلا به کرونا در تمام بخشهای بیمارستان بستری هستند و بعضی از مردم به علت اینکه از این بیماری وحشت زده شدند به بیمارستان مراجعه کردند که واقعاً علائم بیماری کرونا مثل تب و تنگی نفس در آنها دیده شد.
او میگوید: توصیه ما این است که مردم در خانه بمانند و نکات بهداشتی را رعایت کرده و تا حد امکان از تجمع و بازارها خودداری کنند.
۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا درمان میشوند
یکی دیگر از پرستاران بیمارستان یحیینژاد بابل در ادامه گفتوگو با ایسنا از درمان ۸۰ درصد بیماران مبتلا به بیماری کرونا خبر داد و اظهار کرد: انتقال این بیماری از طریق تماس فرد به فرد، دست زدن به سطوح، عابر بانک و غیره بوده است.
وی بیان کرد: این بیماری از فاصله یک متری انسانها به هم منتقل خواهد شد و اگر از دستکش و ماسک برای جلوگیری از این بیماری استفاده میشود، باید به طور کامل نکات بهداشتی رعایت شود یعنی برای صحبت کردن با دیگران ماسک را به زیر چانهها نبریم.
این پرستار بابلی با اشاره به اینکه شستشوی مکرر دستها میتواند مهمترین راه مقابله با ویروس کرونا باشد، گفت: بیماری کرونا بر روی سطوحی مثل سنگ و شیشه به مدت ۹ روز باقی میماند و بهتر است با مواد ضد عفونی کننده سطوح را تمیز کنیم.
وی با بیان اینکه ترکیب آب و وایتکس میتواند مناسبترین محلول ضدعفونی کننده سطوح باشد، تاکید کرد: ۱۰ سی سی وایتکس و یک و نیم لیتر آب را با هم مخلوط کرده و این محلول را به صورت آب پاش بر سطوح مورد نظر میریزیم و سپس آن سطح با پارچهای تمیز شود.
این پرستار بابلی ادامه داد: افرادی که سیگار و قلیان مصرف میکنند و کسانی که مشکلات ریوی و بیماری زمینهای دارند در معرض بیشتر این بیماری قرار میگیرند.
وی یادآور شد: بیماری کرونا مثل یک سرماخوردگی است و با توجه به اینکه داروی خاصی هم برای آن وجود ندارد، افراد میتوانند با داروهای حمایتی و رعایت نکات بهداشتی درمان شوند بنابراین افراد مواظب سلامتی خود باشند تا این بیماری از کشور ما دور شود.