تاریخ : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴ Monday, 14 July , 2025
4

توصیه‌هایی برای بهبود مدیریت مالی دولت در دو هفته پایانی سال

  • کد خبر : 257388
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
توصیه‌هایی برای بهبود مدیریت مالی دولت در دو هفته پایانی سال
توصیه های عضو سابق کمیسیون برنامه ،بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور برای بهبود مدیریت مالی دولت در دو هفته پایانی سال

جمهوریت –به گزارش جمهوریت دکتر غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی عضو سابق کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور در رابطه با توصیه هایی برای بهبود مدیریت مالی دولت در دو هفته پایانی سال  یاداشتی نوشت :   جناب آقای رئیس‌جمهور، با عرض سلام و احترام، به نظر می‌رسد برخی از وزرای دولت شما یا به‌طور عمدی اقدامات لازم را انجام نمی‌دهند یا از توانایی کافی برای انجام وظایف محوله برخوردار نیستند. لطفاً به این گزارش مستند توجه ویژه بفرمایید:
تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۳، از کل مبلغ ۴۱,۲۶۸ میلیارد تومانی که از فروش  اموال و دارایی‌های مازاد دولت پیش‌بینی شده بود، تنها حدود یک درصد آن محقق شده است! این رقم بسیار ناچیز نشان‌دهنده عملکرد ضعیف متولیان امر است.
از سوی دیگر، #دولت اعلام کرده که با کمبود منابع مواجه است و برای تأمین مالی، حدود ۲۴ درصد از کل منابع نقدی خود را از طریق استقراض تأمین کرده که شامل ۲۵۳ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی و ۳۱۳ هزار میلیارد تومان از فروش اوراق مالی اسلامی می‌شود. در مجموع، دولت ۵۶۶ هزار میلیارد تومان قرض کرده است.
اما نکته قابل تأمل اینجاست که در همان زمان، مانده حساب‌های نقدی دستگاه‌های اجرایی معادل ۲۳۱ هزار میلیارد تومان بوده است! (بدون حساب تنخواه‌های در اختیار افراد ذی‌صلاح)
بنابراین، بیش از ۴۰ درصد از مبالغ استقراض‌شده، در حساب‌های بانکی وزارتخانه‌ها راکد مانده و هزینه نشده و شاید هم نشود! این وضعیت نه‌تنها باعث افزایش بدهی‌های دولت شده، بلکه فشار بیشتری را به اقتصاد کشور و به‌خصوص مردم وارد خواهد کرد.
به عنوان مثال، در حساب وزارت راه و شهرسازی ، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان موجودی وجود دارد، در حالی که خانم وزیر ادعا می‌کند حتی یک ریال در حساب وزارتخانه موجودی نیست! متأسفانه سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها نیز تقریباً شرایط مشابه و شاید بدتری دارند.
برادر خوبم جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان ، به عنوان یک توصیه دوستانه و دلسوزانه، از حیث اجرای صحیح سیاست‌های مالی و پولی پیشنهاد می‌کنم: برای جلوگیری از رسوب منابع در حساب‌های دستگاه‌ها و کاهش نیاز به استقراض و عدم انتشار اوراق مالی مازاد، اقدامات فوری جهت جذب و هزینه صحیح در ردیف‌های تکلیفی قانونی در دو هفته باقی‌مانده تا پایان سال صورت پذیرد.
همچنین، برای بهبود شرایط و کاهش فشار بر جامعه و افزایش سرعت خدمت به مردم، پیشنهاد می‌گردد: دستور دهید پرداخت‌ها مستقیماً به ذینفعان نهایی (مانند پیمانکاران ، بازنشستگان و سایر گروه‌ها) از طریق خزانه‌داری کل و صرفاً حسب درخواست سازمان‌های مربوطه انجام شود.
بدیهی است، همکاری با افرادی که دغدغه‌های مشترک با شما ندارند، تنها باعث ایجاد مشکلات بیشتر برای مردم و نارضایتی عمومی شده است. امیدوارم با اقدامات به‌موقع و کارآمد، گام‌های مؤثری برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور برداشته شود.

بیشتر بخوانید:

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=257388

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰