به گزارش دنیای اقتصاد،وال‌استریت ژورنال که تلاش کرد مانند برخی مقامات سابق و قانون‌گذاران آمریکایی این مبادله را «باج‌‌‌دهی به ایران» توصیف کند، در ادامه نوشت: «این، خبر خوبی برای بازداشت‌‌‌شدگان و خانواده‌‌‌های آنها به شمار می‌‌‌آید اما اگر آنها آزاد شوند، قیمت مورد بحث بالا خواهد بود. خبرها حاکی از آن است که ایالات متحده اجازه دسترسی ایران به ۶ میلیارد دلار از دارایی‌‌‌های مسدود شده خود در کره‌جنوبی را خواهد داشت، یعنی برای هر کدام ۲/ ۱ میلیارد دلار.» این روزنامه آمریکایی همچنین به برخی گزارش‌‌‌ها درباره چگونگی صرف پول آزاد شده ایران مبنی بر اینکه تهران تنها می‌تواند از آن برای تهیه کالاهای غیر‌تحریمی و بشردوستانه استفاده کند، اشاره و تاکید کرد: ««اهداف بشردوستانه» در بهترین حالت به‌‌‌عنوان پوشش سیاسی برای توجیه مبادله پول با این گروگان‌‌‌ها تلقی می‌شود.»

وال‌استریت ژورنال با بیان اینکه «ایران، این پول نقد را به همان شیوه‌‌‌ای که از توافق هسته‌‌‌ای باراک اوباما و جان کری در سال ۲۰۱۵ نیز دریافت کرد، صرف خواهد کرد» به طرح ادعاهایی علیه سیاست‌‌‌های منطقه‌‌‌ای ایران پرداخت و افزود: «با این حال، این مبادله ممکن است اولین گام به سوی توافقی بزرگ‌تر برای احیای حداقل بخشی از توافق هسته‌‌‌ای ۲۰۱۵ باشد. این توافق مورد بحث تحریم‌‌‌ها علیه ایران را در ازای تعهد این کشور مبنی بر توقف غنی‌‌‌سازی اورانیوم کاهش می‌دهد.» به نوشته این روزنامه، ایران می‌‌‌داند که بایدن می‌‌‌خواهد هر چالشی بر سر برنامه هسته‌‌‌ای ایران را تا انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ کنار براند.

به نظر می‌رسد که این توافق هم نسخه‌‌‌ای کمتر قابل اجرا از توافق هسته‌‌‌ای ۲۰۱۵ باشد. بنابراین، اسم آن را پول و کاهش تحریم‌‌‌ها در ازای وعده‌‌‌ها بگذارید و انتظار نداشته باشید که کنگره در تایید آن نقشی داشته باشد. روزنامه نیویورک‌تایمز روز پنج‌شنبه در گزارشی اعلام کرد که مطابق با توافق حاصل شده میان تهران و واشنگتن، پنج آمریکایی در ازای آزادی چند زندانی ایرانی و دسترسی تهران به شش میلیارد دلار از دارایی‌‌‌های مسدودشده‌‌‌اش در کره‌جنوبی برای مصارف بشردوستانه، اجازه ترک ایران را پیدا خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: