تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024
4
تکمیل ۴ طرح راهبردی محقق می‌شود؛

افزایش ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی

  • کد خبر : 188188
  • 27 اردیبهشت 1402 - 14:46
افزایش ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی
دولت سیزدهم در افق صنعت انتقال نفت با بهره‌برداری و تکمیل ۴ طرح که در مدار بهره‌برداری قرار گرفته‌اند، در حدود ۷۷۵ هزار بشکه، معادل ۱۲۳ میلیون لیتر روزانه به ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی از شبکه خطوط لوله اضافه خواهد شد.

جمهوریت – افزایش ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی از جمله اولویت‌هایی بوده که به صورتی متمرکز در صدر برنامه‌های مدیران ذی‌ربط در عرصه صنعت پالایش و پخش واقع شده است.

شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به عنوان متولی اصلی در نگهداشت و بهره‌برداری از ظرفیت خطوط انتقال در اقصی‌نقاط کشور، تاکنون وظیفه نگهداری از ۱۴ هزار کیلومتر خط لوله انتقال را در حالی در کارنامه خود ثبت و ضبط کرده است که بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، حدود ۱۲۴۴ کیلومتر دیگر را که به واسطه تعریف و تکمیل طرح‌های در دست اجرا و باقی مانده از سال‌های گذشته به مجموعه شبکه خطوط اضافه می‌شود را در مدار رصد، نظارت و مدیریت خود قرار خواهد داد.

توسعه نهضت بهینه‌سازی مصرف انرژی در راستای کاهش مصرف سوخت در فرآیند انتقال و جابه‌جایی نفت خام و فرآورده‌های نفتی که روزانه سوخت مورد نیاز واحدهای صنعتی، پتروشیمی، پالایشی و… را به این واسطه تأمین می‌کند به جد مورد توجه این بخش واقع شده است.

باید گفت که در دولت سیزدهم پس از بهره‌برداری، تکمیل و اجرای ۴ طرح راهبردی، قریب به ۷۷۵ هزار بشکه، معادل ۱۲۳ میلیون لیتر در روز به ظرفیت انتقال شبکه خطوط کشور اضافه خواهد شد.

تکمیل یک طرح با ظرفیت ۶۵ هزار بشکه خط لوله تبریز – خوی – ارومیه به طول ۲۲۰ کیلومتر نیز با ظرفیت ۶۵ هزار بشکه که فرآیند ساخت آن از سال ۹۱ شروع شده پیش‌بینی می‌شود به‌زودی تکمیل شود تا بنزین پالایشگاه تبریز را به انبار پخش خوی و ارومیه ارسال کند.

نفت خام ترش سبزآب در سراشیبی انتقال همچنین خط لوله سبزآب- شازند به طول ۳۴۲ کیلومتر نیز از جمله طرح‌هایی بوده است که از سال ۹۴ فرآیند احداث آن آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۱۴۰۲ تکمیل شود. در این طرح که ظرفیتی ۲۹۵ هزار بشکه‌ای را به خود اختصاص داده است روزانه نفت خام ترش را از مخازن نفت خام ترش سبزآب به سمت پالایشگاه شازند اراک انتقال می‌دهد.

تضمین ایمن انتقال تولیدات ستاره خلیج فارس در طرحی کلیدی اما خط لوله بندرعباس-سیرجان- رفسنجان به طول ۴۵۴ کیلومتر که از سال ۹۹ فرآیند ساخت آن آغاز شده است، در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است. این خط لوله ۳۰۰ هزار بشکه‌ای روزانه بنزین، نفت سفید و نفت گاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس را تا مرکز بندرعباس انتقال خواهد داد.

یک خط لوله با ظرفیت ۱۱۵ هزار بشکه در سراشیبی بهره‌برداری بر اساس این گزارش خط لوله رفسنجان – یزد نیز به طول ۲۲۸ کیلومتر به ظرفیت ۱۱۵ هزار بشکه برای انتقال فرآورده‌های نفتی در فرآیند تکمیل و اجرایی شدن قرار گرفته است.

گفتنی است، دو طرح دیگر موسوم به خطوط لوله پارس و تابش نیز با آغاز اجرایی شدن این دو طرح ۲۲۳ هزار بشکه دیگر به ظرفیت انتقال اضافه خواهد شد.

احداث نخستین کریدور صادراتی فرآورده‌های نفتی در دی‌ماه سال ۱۴۰۰ تفاهم‌نامه خط لوله رفسنجان – تربت‌حیدریه – مشهد (موسوم به خط لوله تابش) به طول ۹۴۸ کیلومتر به عنوان یک کریدور استراتژیک صادراتی در حالی به امضا رسید که در تاریخ شبکه خطوط نام نخستین خط لوله انتقال صادراتی را به نام خود اختصاص داده است.

در این طرح فرآورده‌های نفتی اعم از بنزین، نفت گاز و نفت سفید با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز مخازن فرآورده‌های رفسنجان را از خط بندرعباس – رفسنجان به سمت انبار نفت تربت‌حیدریه، مشهد و مقاصد صادراتی انتقال خواهد داد.

تسهیل انتقال فرآورده‌های نفتی به جنوب کشور مهرآران – فسا – شیراز (موسوم به خط لوله پارس) به طول ۴۰۰ کیلومتر طرح دیگری است که در دولت سیزدهم احداث آن کلید خواهد خورد. در این طرح روزانه ۷۳ هزار بشکه بنزین – نفت سفید – نفت گاز – بنزین یورو و نفت‌گاز یورو از مرکز مهرآران به سمت انبار نفت فسا و انبار نفت تندگویان شیراز ارسال خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=188188

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰