جمهوریت : اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت پیشین در گفتوگو با ویژهنامه نوروزی مجله آگاهینو گفت:
پیشبینى خطرات امنیتی
یکسال قبل در نامهای به رئیسی نوشتم در صورت عدم توافق تهدیدهای مختلفی از جمله افزایش مسائل امنیتی وجود دارد.
توصیه درباره توافق احتمالى
به رئیسی پیشنهاد داده بودم که بعد از احیای برجام قراردادهای محکمی با آمریکا ببندید که آنها بهخاطر آن قراردادها نتوانند از برجام خارج شوند. ما نتوانستیم این کار را بکنیم اما با یکدستی موجود در حاکمیت، شما میتوانید این کار را کنید. وگرنه یکدستی هیچ مزیتی ندارد.
نگرانى از مداخلههاى امنیتى
از نیمه دوم دهه هشتاد افرادی به مسئولیت گماشته شدند که هیچ باوری به نقش و رأی مردم نداشتند. از آن زمان نهادهای امنیتی بر همهجا غالب شدند. این که وزیر اطلاعات دولت دهم میگوید من در سال ۹۲ در جلسه شورای نگهبان شرکت کردم و گفتم آقای هاشمی رفسنجانی رأی بالایی دارد و رأیآوری ایشان به مصلحت نیست و باید رد صلاحیت شود و شورای نگهبان هم ایشان را رد کرد، این بهنظر من پایان خیلی از مسائل در کشور بود.
من راجع به دخالت دستگاههای امنیتی در این حد در مسائل جاری کشور واقعا نگرانم. این به مصلحت کشور نیست.
انتخاباتى با ریسک صفر
در ۱۴۰۰ نمایش بدی داده شد. آقای رئیسی ممکن بود واقعا در یک رقابت طبیعی بتواند رئیسجمهور شود، اما کاری کردند که هرکسی میخواست در مقابل ایشان کاری انجام دهد از اول حضور نداشته باشد. بهنظر من در ۱۴۰۰ اینها دنبال انتخابات تضمینی بودند و نمیخواستند ریسک یکدرصدی هم قبول نکنند.
فرجام روند رد صلاحیت ها
(با اشاره به روند رد صلاحیت ها از جمله رد صلاحیت خود، علی لاریجانى و مسعود پزشکیان) با این روند رد صلاحیتها، در سال ۱۴۰۲ ممکن است خود آقای رئیسی هم رد شود. این خط ممکن است انتهایش به جایی برسد که دیگر کسی باقی نماند. بعد از ۴۰ سال در جمهوری اسلامی ما رئیسجمهوری انتخاب کردیم که یک روز هم کار اجرایی نکرده! آن هم در بحرانیترین و دشوارترین شرایط کشور. معمولا حکومتها در دشوارترین شرایط تمام سرمایهی انسانیشان را وارد صحنه میکنند.
بیشتر بخوانید: