تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
12

نگاهی به عوارض بادرنگ

  • کد خبر : 145226
  • 06 بهمن 1400 - 15:55
نگاهی به عوارض بادرنگ
بادرنگ دارای ویتامین‌هایی است که روزانه بدن ما نیاز دارد، اما ممکن است مصرف آن در افراد مختلف به اشکال مختلفی، عوارض جانبی ایجاد کند.

جمهوریت : بادرنگ یا همان خیار هم در دسته میوه‌ها قرار می‌گیرد و هم در دسته گیاهان و هم در سالاد و در کنار سایر گیاهان کاربرد دارد و هم جای خاصی در ظروف میوه‌های مهمانی دارد. اما آیا میدانید سوء مصرف آن ممکن است شما را با چه مشکلاتی روبرو کند؟!

بادرنگ یا همان خیار چیست؟

به گزارش سرویس سلامت جمهوریت ، خیار یا بادرنگ گیاهی از خانوادهٔ کدو قلیایی، تیرهٔ کدوییان محسوب می‌شود و همانطور که می‌دانید؛ ساقه‌ای بالارونده دارد که میوه‌ها از آن آویزان شده و جالب‌تر از آن اینکه این ساقه نیز بعنوان گیاه خوراکی استفاده می‌شود و در اصل بومی آسیای میانه است، اما تقریباً در همهٔ قاره‌ها رشد می‌کند.
خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و خنک کننده بدن است و به هضم غذا کمک می‌کند.

خیار به سه شکل یافت می‌شود:

  1. خیار مخصوص خیارشور
  2. خیار بی دانه (گلخانه‌ای)
  3. خیار بریدنی (یا خیار مجلسی)

خواص درمانی خیار

  • خیار ملین است.
  • مواد غذایی خیار خیلی کم است و سلولز زیاد دارد.
    خیار دارای ویتامین‌های A و B و C و کلروفیل و ده نوع املاح معدنی است.
  • خیار دارای ویتامین‌هایی است که روزانه بدن ما نیاز دارد. مانند ویتامین‌های B ۱، B ۲، B ۳، B ۵، B ۶، اسید فولیک، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم و روی
  • حل کننده اورات و اسید اوریک است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می‌کند.
  • ادرار آور است و برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.
  • خون را تصفیه می‌کند.
  • خیار عطش را تسکین می‌دهد.
  • خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است.
  • قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است.
  • آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب‌های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.
  • اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می‌توانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.
  • یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می‌نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می‌باشد، بهتر است.
  • یک روش دیگر برای دفع زیادی صفرا نیز این است که؛ ۲۵۰ گرم آب خیار را با عسل شیرین نموده بنوشید.
  • خیار کبد را جلا می‌دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می‌کند.
  • خیار تصفیه کننده خون و حل کننده اسیداوریک است.
  • برای از بین رفتن قرمزی چشم ورقه خیار را روی چشم بگذارید.
  • افرادی که دیابت دارند پیش از غذا خیار مصرف کنند.
  • اگر همراه غذا سالاد خیار خورده شود به درمان یبوست کمک می‎کند.
  • اگر روزی یک عدد خیار بخورید از سرماخوردگی زمستان درامان خواهید بود.
  • برای از بین بردن زیادی صفرا و اسید خون از خیار‌هایی که تخم زرد دارند (کاملاً رسیده‎اند) بدون نمک میل کنند.
  • برای دفع یرقان از آب خیار استفاده نمایید.
  • اگر خیار را غروب از بوته چیده و همان زمان خورده شود برای نرمی استخوان و سل مفید است.
  • هنگامی که خیلی غصه دارید خیار بخورید، زیرا برطرف کننده اندوه است.
  • برای درمان یرقان پوست خیار را جوشانده آب آن را سه روز متوالی میل کنید.
  • کسانی که سردرد دارند خیار را بوییده و ضماد آن را روی پیشانی بگذارند.
  • برای رفع کم‎خوابی و بی‎خوابی خیار را بوییده و ضماد آن را روی پیشانی و شقیقه بگذارید یا چند قطره در بینی بچکانید.
  • آب خیار پاک کننده کلیه و مثانه است.
  • خیار سرشار از ویتامین C است خاصیت غذایی آن کم و خیلی خنک و شدیدترین عطش‌ها را آناً فرو می‌نشاند و خواب آور است. یک قاشق غذا خوری پودر تخمخیار را در یک استکان آب معمولی حل کرده به عنوان داروی خواب آور و آرام بخش هر شب قبل از خواب تناول کنید.

عوارض جانبی مصرف خیار

ممکن است خیار هم در افراد مختلف به اشکال مختلفی، عوارض جانبی ایجاد کند:

ایجاد حساسیت پس از مصرف خیار

خارش و ورم، به خصوص در حفره دهان ایجاد کند. با پختن ان به جای خام خوردن میتوان از این مشکل جلوگیری کرد.

بروز مشکلات گوارشی پس از مصرف خیار به دلیل وجود کوکوربیتاسین

با خوردن خیار‌های که اصلاح نژادی شده اند و این ترکیب در آن‌ها وجود ندارد میتوان از این مشکل جلوگیری کرد.

مصرف خیار و طاسی

در زمان خریدن خیار به تازه بودن آن‌ها دقت کنید رنگ خیار باید سبز روشن تا تیره باشد و بافت سفت داشته باشند. از خریدن خیار‌های که دارای نقطه یا پارگی و یا رنگ زرد دارند بپرهیزید.

همچنین قبل از مصرف، آن‌ها را با دقت بشویید تا آفت کش‌ها و دیگر مواد شیمیایی مضر از آن‌ها بیرون برود.

طرز نگه داری خیار چگونه است؟

میتوان خیار را به مدت تقریبا ۱ هفته در یخچال نگه داری کرد. اگر پوست خیار را کنده اید، میتوانید آن را در ظرف بدون هوانگه داری کنید تا رطوبت ان از بین نرود. برای تغذیه بهتر، بهتر است که خیار را ۲ تا ۳ روز پس از خرید مصرف کنید. همچنین برای جلو گیری از پلاسیدگی و شل شدن آن‌ها نباید برای مدت طولانی در دمای اتاق قرار بگیرند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=145226

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰