جمهوریت : ذرت گیاهی است که از دیدگاه طب سنتی دارای طبعی سرد و خشک است و به روشهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، اما باید بدانید که این گیاه خوشمزه علاوه بر خواص فراوانی که دارد دارای مضراتی نیز هست که در ادامه به آن میپردازیم.
ذرت و بهترین آن
به گزارش سرویس سلامت جمهوریت ، ذرت گیاهی یک ساله و دارای ارزش غذایی فراوان است که از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
بهترین نوع ذرت میتوان نوع بخارپز آن را دانست و باید توجه کنید که ذرتهای کبابی یا همان بلال معمولی نسبت به ذرت مکزیکی بسیار سالمتر است. البته باید به این نکته توجه کنید که بلال در زمان کباب شدن نباید بسوزد، زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطانزایی آن را افزایش میدهد و باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر ذرت پس از کباب شدن در آب نمک قرار داده شود کمی از خاصیت خود را از دست میدهد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید، رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine است.
استفاده طبی از ذرت
جالب است بدانید که؛ پماد ذرت بعنوان خشک کننده زخم به کار میرود.
استفاده مداوم از ذرت ازپوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
روغن ذرت کلسترول خون را پائین میآورد.
روغن ذرت برای درمان اگزماو بیماریهای پوستی مفید است.
فواید ذرت
- ذرت دارای ریزمغذیهای فراوانی است و یک میان وعده بسیار مطلوب و مفید برای همه افراد است.
- ذرت دارای ویتامین B۱ است که در سوخت و ساز کربوهیدراتها استفاده میشود.
- ذرت سرشار از ویتامین B۵ است که به فعالیتهای فیزیولوژیکی در بدن کمک میکند.
- ذرت دارای فولیت میباشد که در تولید سلولهای جدید نقش زیادی دارد.
- ذرت سرشار از فیبر خوراکی است و برای افرادی که مشکلات هاضمه و دستگاه گوارش دارند مفید است.
- ذرت حاوی ویتامین C است که با بیماریها مقابله میکند.
- ذرت برای پیشگیری از سرطان مفید است.
- کلسیم و فسفر موجود در ذرت در استخوان سازی نقش دارد و برای کودکان درحال رشد و نوجوانان بسیار مفید است.
- ذرت دارای فیبر خوراکی است که سطح کلسترول را کاهش میدهد، روغن موجود در دانه و پوست ذرت سبب پایین آمدن کلسترول توسط پلاسمای خون به ویژه میان افراد میانسال و سالمند میشود.
- ذرت میزان قندخون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش میدهد.
- مصرف ذرت به علت فیبر گیاهی به بهبود عملکرد رودهها کمک و مانع از ابتلا به یبوست و همورویید میشود.
- مصرف ذرت توسط زنان مبتلا به کم خونی ناشی از کمبود ویتامین سبب بهبود این کم خونی آنها میشود.
- اسیدفولیک موجود در ذرت از نارسایی مادرزادی لوله عصبی جلوگیری میکند.
- املاح موجود در ذرت مانند منیزیم گرفتگیهای عضلانی را بهبود میدهند.
- ویتامینها و آنتی اکسیدان های موجود در ذرت سبب شادابی پوست، مو و ناخن میشود.
مضرات ذرت
باید توجه داشته باشید که، به دلیل استفاده از مواد شیمیایی مختلف مانند آفت کشها بهتر است از ذرت ارگانیک استفاده کنید.
استفاده از ذرتهای غیر ارگانیک برای سلامتی بدن مضر است.
ذرت به دلیل داشتن کربوهیدرات بالا باعث افزایش سطح قند خون است و برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند، مصرف بیش از حد آن مضر است.
استفاده از ذرتهای تراریخته باعث سرطان در بدن میشود.
مصرف ذرت ممکن است سبب بروز واکنشهای آلرژیک و علائمی همچون جوش، تورم غشای مخاطی، استفراغ و … شود.
برخی افراد نیز پس از خوردن ذرت دچار آسم یا آنافیلاکسی میشوند که همگی به دلیل پروتئین موجود در ذرت است.
کربوهیدرات فراوان موجود در ذرت برای بیماران مبتلا به دیابت خطرناک است و افراد دیابتی باید از مصرف بیش از حد ذرت خودداری کنند.
ذرت دارای مقادیر زیادی نشاسته است که مصرف زیاد آن سبب تولید گاز زیاد در روده و نفخ میشود.
مصرف زیاد فیبر میتواند سبب بروز مشکلات گوارشی همچون سوء هاضمه و گرفتگی عضلات معده شود.
خوردن ذرت خام با اسهال و برخی اختلالات رودهای همراه است.
ذرت حاوی مقادیر زیادی شکر است و مصرف بیش از حد آن خطر پوسیدگیهای دندان را افزایش میدهد.
مصرف زیاد ذرت به دلیل شکر و کربوهیدرات فراوان باعث افزایش وزن و چاقی میشود.
-
بیشتر بخوانید:
-
مضراتی از ماش که از آن بی اطلاعید!
-
خطر سقط جنین با مصرف جوپرک +ارزش غذایی آن
-
ناتوانی جنسی با مصرف بیش از حد هندوانه! +عوارض و فواید
-
آلبالو؛ میوهای که حکم استامینوفن را دارد و درد را آرام میکند
-
موارد استفاده از برگ بو +خواص و عوارض آن
-
اسراری از زالزالک +کاربرد آن
-
مصرف دانه کرفس برای این افراد مضر است! + نحوه استفاده از آن
-
همه آنچه که درباره گوشت غاز نمیدانید! +مضرات و نحوه نگهداری
-
هشدار؛ این افراد دور استفاده از سویا را خط بکشند!
-
یک انبه خوب چه ویژگیهایی دارد؟!
-
فواید لوبیای رومی برای لاغری +عوارض آن
-
تا چه زمانی میتوانیم مغز گردوهای موجود را مصرف کنیم؟!
ذرت به دلیل نشاسته فراوان ممکن است باعث نوعی خواب آلودگی شدید به نام لتارژی شود.
ذرت دامی استانداردهای لازم برای سلامت دام را داشته و نباید برای انسان استفاده شود.
انتهای پیام/