جمهوریت : لوبیای رومی یا همان لوبیا چیتی خودمان یکی از رایجترین و محبوبترین حبوبات در میان ایرانیان محسوب میشود و از سوی دیگر جالب است بدانید که مصرف این نوع لوبیا میتواند تاثیر بسزایی در لاغری افراد داشته باشد.
لوبیای رومی؛ معروف به لوبیاچیتی
به گزارش سرویس سلامت جمهوریت ، لوبیای رومی معروف به لوبیاچیتی، یکی از انواع لوبیا و از گیاهان دولپهای است و از سوی دیگر یکی از محبوبترین لوبیاها در بین ایرانیها، ایتالیاییها، پرتغالیها و ترکیهایها محسوب میشود.
قطب تولید لوبیا چیتی در ایران منطقه جاپلق است که بخش این منطقه مومن آباد در استان لرستان است و از این رو میتوان گفت، بهترین رقم لوبیا چیتی در جاپلق کشت میشود.
از سوی دیگر، بسیاری بر این امر معتقدند که طعم این نوع لوبیا به نسبت دیگر انواع لوبیا بهتر است و با خوردن آن کمتر دچار نفخ میشوند، اما هنوز شواهدی که نشان دهد کدام یک از انواع لوبیاها نفاختر هستند به دست نیامده است.
البته باید بدانید که، آمینواسید فراوان موجود در لوبیاچیتی آن را به یک منبع خوب برای دریافت پروتئین و جایگزین مناسبی برای انواع گوشتها تبدیل کردهاست. لوبیای چیتی از نظر مقدار فیبر بر سایر لوبیاها برتری دارد.
خواص لوبیا چیتی یا همان لوبیای رومی برای لاغری
فیبر فراوان و کالری بسیار کم از جمله خواص لوبیای رومی یا همان لوبیای چیتی محسوب میشود و میتواند بر این امر پافشاری کرد که؛ این ماده غذایی تقریباً فاقد چربی است و با ایجاد احساس سیری در فرد سبب کاهش وزن میشود و در عین حال میتواند منبع مناسبی برای تامین پروتئین بدن باشد.
با موجود تغییر و تحول در عادات غذایی ما انسانها در دنیای امروز باید مردم را متقاعد به خوردن سبزیجات، حبوبات و میوههایی کرد که زمانی جزو غذاهای اصلی مردم بودند. یکی از این حبوبات مفید لوبیا چیتی است.
لوبیای خشک حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامین B، آهن، کلسیم، پتاسیم و فسفر است و باید بدانید که؛ لوبیاها دارای مقدار کمی نمک و مقدار بسیار جزئی کالری هستند. هر ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی دارای ۱۴۳ کالری انرژی است.
لوبیا چیتی مانند تمامی حبوبات دارای خواص بسیار زیادی است که هر یک از آنها تأثیر بسزایی بر سلامت افراد میگذارد و با تمرکز بر لاغری و کاهش وزن، به چهار مورد از مهمترین و اصلیترین خواص لوبیا چیتی برای لاغری عبارتند از:
لوبیا چیتی دارای مقدار کمی کالری است
اصلیترین دلیل چاقی در واقع ایجاد تعادل انرژی منفی است؛ یعنی مقدار انرژی وارد شده به بدن بسیار بیشتر از انرژی مصرف شده یا خارج شده از بدن است. این مقدار انرژی اضافه متعاقباً در بدن بهصورت چربی ذخیره شده و باعث افزایش وزن میشود؛ بنابراین باید با کاهش ورودی انرژی به بدن و افزایش مصرف انرژی، بر این تعادل انرژی منفی غلبه کرد.
لوبیا چیتی سرشار از فیبر است
از اصلیترین خواص لوبیا چیتی برای لاغری، مقدار فیبر موجود در آن است. لوبیا چیتی بالاترین میزان فیبر ممکن را در بین حبوبات دارد. اما چرا فیبر میتواند برای کاهش وزن اینقدر مؤثر و مهم باشد؟ پاسخ این پرسش بسیار ساده است؛ فیبرها با تأثیر بر سیری یا به عبارتی زودتر سیر شدن فرد، به کاهش وزن کمک میکنند. وقتی که فیبر وارد معده شد، با توجه به اینکه یک ماده انحلالپذیر است درون معده تبدیل به یک ماده گرانرو یا ویسکوز میشود. بر همین اساس موجب احساس سیری در فرد میشود که متعاقباً میزان ورودی غذا یا همان انرژی را کاهش میدهد و نقش مؤثری در کاهش وزن ایفا میکند.
لوبیا چیتی سرشار از پروتئین است
مقدار پروتئین یکی از خواص لوبیا چیتی در لاغری است. لوبیا چیتی و بهطورکلی تمامی انواع لوبیاها سرشار از پروتئین هستند. تقریباً هر ۱۰۰ گرم لوبیا حاوی ۹ گرم پروتئین است. پروتئینها نیز مانند فیبر به چند روش مختلف در سیر شدن فرد نقش ایفا میکنند. اثر کالری سوزی یا ترموژنیک پروتئینها بالاست و مقدار بالای ترموژنیک اغلب با سیری در ارتباط است.
لوبیا چیتی حاوی نشاسته مقاوم است
دیگر خواص لوبیا چیتی در لاغری وجود مادهای به نام «نشاسته مقاوم» در آن است. مقدار نشاسته مقاوم در انواع لوبیا مختلف است. نشاسته مقاوم موجود در لوبیا چیتی نقش مؤثری در کنترل اشتها دارد. این نشاسته در معده و روده هضم میشود و هضم آن تنها در روده بزرگ صورت میگیرد.
مضرات احتمالی مصرف لوبیا چیتی
- بروز سنگ کلیه با مصرف لوبیا چیتی
لوبیاچیتی به دلیل غنی بودن در کلسیم و پتاسیم در افراد مبتلا به سنگ کلیه میتواند بیماری را بدتر کند.
- سدیم و لوبیا چیتی
لوبیا چیتا حاوی مقداری سدیم است. برخی افراد ترجیح میدهند از نوع کنسروی آن استفاده کنند، اما سدیم آن بیشتر است و باید در استفاده از آن مراقب باشید. سعی کنید لوبیا را قبل از پخت چندین ساعت خیس کرده و در منزل طبخ کنید.
- حساسیت به پورین با مصرف لوبیا چیتی
لوبیاچیتی مقدار نسبتا زیادی پورین دارد، بنابراین اگر نسبت به این ترکیب حساسیت دارید، بهتر است از خوردن لوبیاچیتی اجتناب کنید.
-
بیشتر بخوانید:
-
تا چه زمانی میتوانیم مغز گردوهای موجود را مصرف کنیم؟!
-
آهن موجود در ازگیل کدام دردهای انسان را درمان میکند؟!
-
خواص توت وحشی و برگ آن
-
از درمان شب کوری تا محافظت از مغز به کمک خرما
-
هشدارهایی درباره مصرف نارَنگور +خواص درمانی و تداخلات دارویی
-
مصرف موز برای این افراد سم است!
-
از نقش سیب در افزایش رشد مو و درخشندگی پوست خبر دارید؟!
انتهای پیام/