تاریخ : چهارشنبه, ۲۳ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 13 November , 2024
6

جامعه روحانیت مبارز ؛ محور یا میزبان؟

  • کد خبر : 103403
  • 22 آذر 1399 - 17:10
جامعه روحانیت مبارز ؛ محور یا میزبان؟
جامعه روحانیت مبارز از تجربه بی اعتنایی ها و نامهربانی های شورای ائتلاف در انتخابات اسفند 98 دیگر تصمیم ندارد عنان کار را به دست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بسپارد.

جمهوریت- روزنامه سازندگی نوشته است: ورود جامعه روحانیت مبارز به بحث های انتخابات ۱۴۰۰ تنها مدت زمان کوتاهی بعد از ان که غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، گلایه های این تشکل را از رفتارهای شورای ائتلاف در انتخابات اسفند ۹۸ بیان کرد نشان داد که یکی از بازوان جامعتین خیال ندارد در انتخابات ۱۴۰۰ باز هم در حاشیه باشد. برگزاری جلسات با دعوت از احزاب و جبهه های اصولگرایی در دستورکار جامعه روحانیت بود که شورای ائتلاف نیز اندک اندک از راه رسید و مدعی محوریت در انتخابات ۱۴۰۰ شد .  توازی حرکت این شبهه را تقویت کرد که جامعه روحانیت مبارز از تجربه بی اعتنایی ها و نامهربانی های شورای ائتلاف در انتخابات اسفند ۹۸ دیگر تصمیم ندارد عنان کار را به دست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بسپارد. البته نه تقابلی رخ داد و نه تفاهمی حاصل شده است. با این وجود احزاب قدیمی تر سعی دارند شرایط موجود را در مختصات همکاریو همراهی تعریف کنند . نمونه روشن ان اظهارات روز گذشته حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی است که در گفت و گو با نامه نیوز گفته است که «اکنون میزبانی جامعه روحانیت مبارز مورد قبول احزاب و تشکل‌های اصولگرا قرار گرفته است و در جلسات آن شرکت می‌کنند». ترقی همچنین تاکید دارد که جامعه روحانیت در مدت اخیر سازماندهی خوبی درون خود ایجاد کرد و توانست جلسات هماهنگی را به صورت هفتگی برگزار کند. واقعیت این است که جامعه روحانیت نمی‌خواهد محور باشد، بلکه قصد میزبانی برای وحدت را دارد». با این گفتار ترقی، به نظر می رسد جامعه روحانیت نیز سعی در القای همین مفهوم دارد ؛ میزبان نه محور. با این کار جامعه روحانیت مبارز دو تیر با یک نشان می زند . هم با میزبانی در بطن پیگیری و روند فعالیت ها قرار می گیرد و دیگر اجازه و فرصت حذف یا نادیده انگاشته شدن را به شوری ائتلاف نمی دهد و دیگر این که بدنامی تقابل با شورای ائتلاف را برای خود نمی‌خرد اما مشخصا جامعه روحانیت مبارز تصمیم برای کنار نشستن و عنان کار را به دست شورای ائتلاف سپردن ندارد.

ترقی درباره علل این موضوع نیز گفته است که «اینکه در انتخابات مجلس جامعه روحانیت در نهایت نتوانست به عنوان داور نقش‌آفرینی کند، به دلیل آن بود که تا آن زمان هنوز ساختاربندی‌هایش کامل نشده بود و آمادگی ایفای این نقش را نداشت اما اکنون در جامعه روحانیت سازماندهی کاملی صورت گرفته است و  عزم همه این است که انسجام کاملی میان نیروهای اصولگرا به وجود آید».

او در بخش دیگری از این گفت و گو درباره موضوع اعلام ابراهیم رئیسی مبنی بر ادامه حضور در قوه قضاییه گفته است: « سخن آقای رئیسی مبنی بر اینکه تا پایان دوره پنج‌ساله خدمت خواهد کرد، امر عجیبی نبود زیرا معمولا افرادی که منصوب رهبر انقلاب هستند، می‌کوشند از سِمت خود کناره‌گیری نکننداست. و این انتصاب را نیمه‌کاره رها نکنند. با این اوصاف مجموعه اصولگرایان بر آقای رئیسی حسابی باز نکرده بود و تا این لحظه هم بحث مصداقی بر دیگر شخصیت‌ها رخ نداده است».

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=103403

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰