تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
6

واکنش رسمی ایران به پیشنهاد مذاکره‌ی بدون پیش‌شرط آمریکا

  • کد خبر : 2138
  • 10 مرداد 1397 - 7:31
واکنش رسمی ایران به پیشنهاد مذاکره‌ی بدون پیش‌شرط آمریکا

بهرام قاسمی، در خصوص سخنان جدید رئیس‌جمهور آمریکا مبنی‌بر اعلام آمادگی بدون پیش‌شرط برای گفت‌وگو با ایران، گفت: باید ببینیم آیا  رئیس‌جمهور آمریکا  بعد از سرخوردگی از لفاظی‌های بی‌حاصل، با تغییر ادبیات خود تصمیم گرفته است دست از زبان تهدید علیه مردم ایران بردارد؟؛ گرچه اظهارات بعدی وزیر خارجه آمریکا که بلافاصله بعد از صحبت‌های […]

بهرام قاسمی، در خصوص سخنان جدید رئیس‌جمهور آمریکا مبنی‌بر اعلام آمادگی بدون پیش‌شرط برای گفت‌وگو با ایران، گفت: باید ببینیم آیا  رئیس‌جمهور آمریکا  بعد از سرخوردگی از لفاظی‌های بی‌حاصل، با تغییر ادبیات خود تصمیم گرفته است دست از زبان تهدید علیه مردم ایران بردارد؟؛ گرچه اظهارات بعدی وزیر خارجه آمریکا که بلافاصله بعد از صحبت‌های آقای ترامپ بیان شد، نشان سردرگمی و آشفتگی در سیاست خارجی آمریکا است.

وی اظهار کرد: پیشنهاد گفت‌وگو با ایران از سوی آقای ترامپ در شرایطی ارائه می‌شود که دولت ایالات متحده آمریکا بدون هیچ توجیهی و برخلاف تمام موازین بین‌المللی از برجام خارج شده و تحریم‌های غیرعادلانه خود را مجددا بر مردم ایران تحمیل کرده است. جمهوری اسلامی ایران در عمل ثابت نموده که اهل گفت‌وگو و منطق است و چنانچه تعهدی بپذیرد، بدان پایبند می‌ماند. اما آیا آقای ترامپ هم می‌تواند چنین ادعایی بکند؟ مذاکره شرایط و الزاماتی دارد که تاکنون در گفتار و رفتار آقای ترامپ و همکارانش نشانه‌ای از آن دیده نشده است. ایشان چگونه می‌تواند به مردم ایران ثابت کند که سخنان شب گذشته‌اش از سر یک اراده واقعی بوده و برای عوام‌فریبی بیان نشده است در حالی که وزارت خزانه‌داری آمریکا کشور به کشور حرکت می‌کند و به آن‌ها برای ممانعت از همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی با ایران فشار می‌آورد؟

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: “تحریم” و “فشار” نقطه مقابل “گفت‌وگو” است که نیازمند “احترام متقابل” و “پایبندی به تعهدات بین‌المللی” است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا پیش‌تر از تمایل واشنگتن برای انجام مذاکرات «بدون پیش‌شرط» با ایرانسخن گفت اما اندکی پس از آن مایک پامپئو، وزیر امور خارجه این کشور در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی اولین اما و اگرها را برای آغاز چنین مذاکراتی مطرح و اظهار کرد: در صورتی رییس‌جمهور با ایرانی‌ها پای میز مذاکره خواهد نشست که ایرانی‌ها تعهد به اعمال تغییرات در نحوه رفتار با مردم این کشور را نشان دهند، از رفتار بد خود بکاهند و بتوانند بپذیرند که وارد توافقی هسته‌ای شوند که در عمل مانع اشاعه [تسلیحاتی] شود.

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=2138

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰