جمهوریت-آرمان امروز نوشت: برخی تحلیلگران و کارشناسان صحنه سیاسی معتقدند که اگر جناح «اصلاحطلب» که در انتخابات اخیر حضوری کم رنگ داشته است وارد میدان انتخاباتی شوند میتواند عاملی باشند تا اردوگاه اصولگریان برای حضور در این کارزار، با تمام اختلافاتی که دارند مجبور به اتحاد شوند .
اما این برداشت باتوجه به مصاحبهها و شکافی که بین اصولگرایان به وجود آمده است نشان میدهد حتی با آمدن اصلاحطلبان هم به جمعبندی نخواهند رسیداین نکته هم در نظر داشته باشید که باتوجه به تحرکات جبهه اصلاحات که بهنوعی ویترین این طیف سیاسی محسوب میشود برنامه مشخصی برای انتخابات نخواهند داشت البته این موضوع در گزارشی دیگر نیاز به بررسی دارد.
با این وجود بازهم اصولگرایان خواهند ماند و صندلیهای سبز بهارستان. اگر بخواهیم روزشمار انتخابات دوره دوازدهم که از ابتدای سال جاری آغاز شده است را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که رفته رفته اختلافات درون اردوگاهی برای سهمخواهی و تعداد افراد در لیستهای ائتلافی، بیشتر خود نمایی میکند. البته ناگفته نماند که برخی طیف اصولگرا در تهیه لیست انتخابات دوره یازدهم اختلافات زیادی داشتند بهخصوص با طیف تندرویی که با نام «جبهه پایداری» خوانده میشود. «اسدالله بادامچیان»، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در مصاحبهای به این اختلاف اشاره کرد و گفت: «در مورد پایداریها هم ما عالمی داریم با آنها، ما در جلسهای در همان زمان به دفترشان رفتیم و قرار شد براساس شاخصهایی که مطرح شد ما چهرههایی را معرفی کنیم و گفتند که ما شاخص داریم و چهار صفحه یادداشت به ما دادند که من آن اسناد را هنوز دارم و جزو اسناد یادگاری است. دیدیم اینها شصت نفر را معرفیکردند که در این شصت نفر یک نفر از موتلفه نبود. به آقای آقا تهرانی گفتم انصافاً در این شصت نفر یک جوان یا یک مسن یا هرکسی که شما میگویید نبود که شما در لیست تان بگذارید که آقاتهرانی گفت؛ تورو به خدا دست از سرم بردار، گفتم باشد.» در ادامه این گزارش به اختلافات اصولگرایان در سال انتخابات اشاره خواهیم کرد.
اختلاف در اصولگریان آزاردهنده است
«محمدرضا باهنر»، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به اختلافات اردوگاه اصولگرایان در نشست سراسری روسای شورای وحدت کشور گفت: «اختلاف در اصلاحطلبان هم وجود دارد، اما در اصولگرایان این اختلاف اذیتکننده است. من عضو شورای ائتلاف هستم و به اعضای استانی شورای ائتلاف در کل کشور گفتهام که اگر شورای وحدت شما را دعوت کرد، حتما بروید. در شورای ائتلاف توصیه کردیم که بروید و تلاش کنید این دو مجموعه انقلابی را در استانها به وحدت برسانید. ما در جمعهای خودمان به دوستان اصولگرا توصیه کردیم که هر جمعی دعوتتان کرد، بروید و حداقل تلاش کنید تا مشارکت ۱۰ درصد بیشتر شود. ما باید همه تلاشمان را برای وحدت و دوری از تفرقه در جریان انقلابی بهکار بگیریم.»
با تخریب یکدیگر نهفضا انتخاباتی میشود، نهمشارکت بالا میرود
«امیررضا واعظ آشتیانی»، چهره اصولگرا و تحلیلگر مسائل سیاسی و عضو سابق شورای شهر تهران در مورد اختلافات درون اردوگاهی اصولگرایان به مثلث گفت: «من باورم این است که هنوز فرصت تا انتخابات وجود دارد اما به تدریج گروهها و جریانها باید بستر انتخابات را فراهم کنند. باید گروههای سیاسی یکدیگر را مورد هجمه قرار ندهند، بحثهای خود را مطرح کنند اما تخریب نکنند. ممکن است برخی گروههای سیاسی دنبال تخطئه یکدیگر باشند که کار درستی نیست. اگر قرار است تنور انتخابات داغ شود باید با ادبیاتی این کار انجام شود که نگاه مردم امیدوارانه شود. با تخریبکردن، نه فضا انتخاباتی میشود نه مشارکت بالا رقم میخورد. واقعا چرا گروههای سیاسی به عنوان پیشگامان سیاست زبان مناسبی در سیاست به کار نمیگیرند تا مردم نسبت به عرصه سیاستورزی نگاهی مثبت داشته باشد؟ این شیوه مواجهه گروههای سیاسی با یکدیگر ایجاد نگرانی و یأس میکند و آن بخشی از جامعه که مقید به رعایت اخلاف هستند، نسبت به این شرایط نگران میشوند.»
پایداریها ۵۰ درصد مجلس را میخواهند
«علی یوسفپور»، نمانیده دورههای دوم تا چهارم مجلس شورای اسلامی و عضو کابینه دولت «محمود احمدینژاد» در مورد سهمخواهی پایداریها گفت: « گرچه شاید مجلس یازدهم در خطوط کلی با نظام همراهی کرده باشند ولی در عملکرد، کارایی لازم را نداشتند چون در انتخاب نامزدهای فهرست انتخاباتی شایسته سالاری ملاک نبود. معتقدم انتخابات نسبت به دوره قبل سخت تر می شود چون مردم دولت و مجلس را در یک جهت می دانند بنابراین دوستان باید به سمت وحدت پیش بروند و ثانیا افرادی را در فهرست بگذارند که کارآمد و کاربلد باشند. متأسفانه در دوره یازدهم شاهد هستیم که فقط ۲۰ تا ۳۰ نماینده فعال هستند و از ۲۶۰ نماینده دیگر هیچ تحرکی را مشاهده نمی کنیم. پایداری که سهم ۵۰ درصدی می خواهد نخست عملکرد نمایندگانش را در مجلس فعلی ارائه کند و بگوید در ۳.۵ سال گذشته نمایندگان جبهه پایداری چه عملکردی از خود به جای گذاشتند و بعد دنبال سهم خواهی باشند. »
افشاگری نواصولگریان از نقشه انتخاباتی پایداریها
«مجتبی توانگر»، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و از چهرههای نزدیک به محمدباقر قالیباف خطاب به پایداریها مینویسد: بنده از همه نیروهای انقلابی علاقمند و دلسوز که احساسات انقلابی و دینی دارند خواهش میکنم خوب به این بخشی که مینویسم دقت کنند و از دلسوزان آنها میخواهم که مرا مورد نقد خود قرار دهند. چون سایت منتسب به حزب آقای صادق محصولی وارد بازی رای حرام شده است، مجبور هستم صریح و شفاف تحلیل این جریان خطرناک را از انتخابات پیشرو علنی و افشا کنم. البته پیش از آن ضرورت دارد. آنها انتساب جعلی خود به رئیسجمهور از اعتبار ایشان ارتزاق کنند درحالی که این حزب بیشترین فاصله را با مواضع اجتماعی رئیس جمهور دارد. نگاهی به صحنه مواضع این حزب و سابقه رفتار سیاسی آنها در انتخاباتهای گذشته نشان میدهد که برنامه این گروه، دوقطبیسازی جامعه، دور کردن بخش قابل توجهی از مردم از نظام و صندوقهای رای و پایین آوردن سطح مشارکت، بیاعتبار کردن رقبای انقلابی بین رای دهندههای باقی مانده و پیروزی در یک انتخابات با مشارکت حداقلی است و اسم رمز شروع این عملیات نیز عبارتهایی از قبیل «دفاع از ارزشها» «مواضع وسط لحافی»، «مواضع صورتی» و امثالهم است. »
بیشتر بخوانید: