تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
13

ابراهیم رئیسی قول ۱۰۰ روزه نداد

  • کد خبر : 145773
  • 12 بهمن 1400 - 13:44
ابراهیم رئیسی قول ۱۰۰ روزه نداد
متاسفانه ما از گذشت تا کنون همیشه تلاش کردیم اقتصاد را موضوعی حل کنیم. یعنی ریشه‌ای حل نکرده‌ایم. مثلا از بیکاری می‌گویند و بعد تصمیم می‌گیرند برای حل بیکاری وام بیشتری بدهند یا آنقدر پول در صنعت تزریق می‌کنند تا تولید بیشتر شود.

جمهوریتامیررضا واعظی آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا در مورد عملکرد اقتصادی دولت به خبرنگار سایت خبری مدارا گفت: «اصولا دولت‌ها -چه در ایران و چه در کشورهای دیگر-وقتی تغییر می‌کنند، کارهای انجام شده و کارهای انباشت شده داشتند. ایران هم از این واقعیت مستثنی نیست. دولت‌های در زمان استقرار برخی اتفاقات را رقم زدند و دولت بعدی وارث بخشی از نابه‌سامانی‌هایی است که در اثر سیاست‌های غلط دولت پیشین ایجاد شده‌است. دولت سیزدهم هم از این واقعیت مستثنی نیست. باید بپذیریم که دولت سیزدهم وارث برخی مسائل است که باید هم مدبرانه و هم کارشناسانه مورد بررسی و تحقیق قرار دهد و هم راهکارهای مناسب را پیدا کند.»

*رییسی قول ۱۰۰ روزه نداد

او ادامه داد: «البته من نمی‌خواهم در مورد گذشته صحبت کنم منتها تصمیمات نادرستی در برخی دولت‌ها اتخاذ شده که باعث اتفاقات ناخوشایند در حوزه اقتصادی شده‌است. آقای رییسی هم مثل آقای روحانی قول ۱۰۰ روزه نداد و گفت ما تلاش می‌کنیم تا اوضاع اقتصادی سامان یابد. سامان دادن به اوضاع اقتصادی سازوکارهای خود را دارد. ابتدا باید بررسی شود که این نا به سامانی از کجا نشات می‌گیرد؟ آیا از به کار گیری نیروهای ناتوان است؟ آیا فضای بین‌المللی باعث این نا به سامانی شده؟ وضعیت تولید به چه صورت است؟ آیا مشکل نقدینگی وجود دارد؟ به هر روی باید آسیب‌شناسی انجام شود تا مشخص شود مشکل از کجاست و بعد درمان را شروع کنند.»

واعظ آشتیانی افزود: «پس اگر امروز با برخی مشکلات اقتصادی مواجه هستیم محصول تصمیمات نادرست است. متاسفانه  اقتصاد کشور ما، اقتصاد دولتی با اقلیت ضعیف خصوصی و اقتصادی سیاسی و دستوری است. یعنی این چند مولفه باعث شده که ما چالش جدی در حوزه اقتصاد داشته‌باشیم. دولت متورم و چاق ولی با بهره‌وری بسیار پایین اما بخش خصوصی هم بسیار محدود است. این در حالی است که در قانون اساسی تعریف شده اقتصاد جمهوری اسلامی شامل دولتی، خصوصی و تعاونی و در عین حال اقتصاد وسیله‌ای است برای رفاه مردم است. با این حال ما در ۴۲ سال هیچ‌گاه اقتصاد را به این سمت نبردیم که دولت سیاست‌گذار و نظارت‌گر، بخش خصوصی و تعاونی‌ها فعال باشند و از ظرفیت‌های اقتصادی و انسانی استفاده شود.»

*همواره دوست داشتیم دولت یکه‌تاز و رقیب بخش خصوصی باشد

عضو سابق شورای شهر تهران با اشاره به اقتصاد دولتی توضیح داد: «همواره دوست داشتیم دولت یکه‌تاز و رقیب بخش خصوصی ضعیف باشد و آن را روز به روز ضعیف‌تر کند. اگر بنا باشد در اقتصاد کشور تحولی ایجاد کنیم باید به این موارد مذکور به صورت کارشناسانه، مدبرانه و منطقی توجه کنیم. اقتصاد هم چیزی نیست که بنا باشد ما با آزمون و خطا به نتیجه برسیم لذا من از صحبت‌های رهبری وام می‌گیرم که چندین سال پیش فرمودند مسوولان به اقتصاد با نگاه علمی و برنامه‌ریزی و به دور از شتاب‌زدگی نگاه کنند. در اقتصاد ثبات و استمرار سیاست‌ها لازم است. در واقع هم برنامه‌ریزی و هم نگاه علمی و هم عدم شتاب‌زدگی و هم ثبات در سیاست‌ها باید در نظر گرفته شود.»

*اژدهای هفت‌سر را با تدبیر از بین ببریم

این مدیر صنعتی در مورد استیضاح‌های احتمالی وزرای اقتصادی و صنعتی از سوی مجلس هم‌سو با دولت نیز گفت: «عرض من این است که اگر بناست اتفاقی در حوزه اقتصاد رخ دهد باید تغییری در این اقتصاد سیاسی، اداری و بروکراسی اداری و اژدهای هفت‌سر ایجاد شود. حالا این اژدهای هفت‌سر را باید با تدبیر از بین برد. اعتقادم این است که تجربه و علم دو بازوی مهم یک مدیر است. یک مدیر باید عالم به کارش باشد و هم تجربه لازم در آن حوزه را داشته‌باشد. از سویی توانایی تصمیم‌گیری نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است. تصمیم‌گیری هم مبتنی بر دانش است و فرآیندی هنرمندانه است که باید یک مدیر آن را طی کرده و منجر به تصمیم‌سازی شجاعانه شود. متاسفانه ما از گذشت تا کنون همیشه تلاش کردیم اقتصاد را موضوعی حل کنیم. یعنی ریشه‌ای حل نکرده‌ایم. مثلا از بیکاری می‌گویند و بعد تصمیم می‌گیرند برای حل بیکاری وام بیشتری بدهند یا آنقدر پول در صنعت تزریق می‌کنند تا تولید بیشتر شود.»

*اگر نماینده‌ها رای اعتماد دادند، دلیلی ندارد الان انتقاد نکنند

او ادامه داد: «تنها پول مهم نیست و مولفه‌های دیگر نیز دخیل است. همچنین معتقدم تجربه حایز اهمیت است. در حالی که برخی وزرا سابقه ریاست یک اداره را نداشتند اما وزیر شدند. چه بسا در گذشته هم این اتفاق رخ داده‌است. نشان می‌دهیم که ما به تجربه توامان با علم نگاه منصفانه‌ای نداریم. امروز هم نماینده‌های مجلس نسبت به برخی از وزرا موضع دارند. دلیلی ندارد اگر نماینده‌ها یک روزی به این وزرا رای دادند پس الان انتقاد نکنند. حق نمایندگان است که از وزرا انتقاد کنند.»

واعظ آشتیانی تاکید کرد: «اما شاه کلید همه این بحث‌ها این است که اگر نماینده‌های مجلس می‌خواهند وزیر استیضاح کند، قبل از آن باید خودشان را بازخواشت کنند که چرا به این افراد رای دادند. آیا رزومه این افراد روی میز شما نبود؟ آیا تجربه لازم را داشتند؟ آیا شاخصه‌هایی که باید یک فرد برای تصدی وزارت داشته‌باشد، مورد ارزیابی و تحلیل قرار دادید؟ اگر این کار را کردید پس الان چرا می‌خواهید استیضاح کنید؟ اگر اشتباه کردید، اصلاح کنید. چقدر خوب است که مجلس نه در این دوره بلکه در همه ادوار به گونه‌ای تصمیم بگیرد و رای اعتماد دهند که به رای‌شان افتخار کنند. همچنین به این باور برسند که حق مردم را به جا آوردند.»

او در پایان گفت: «فارغ از این بحث، مقوله اقتصاد و رونق اقتصادی و رونق تولید نیازمند تفکر و منطق عالمانه و در عین حال منصفانه است تا به سمتی برویم که با تولید شرایط تورمی را تغییر دهند. امروز ما هم تورم داریم و هم رکود. امیدوارم دولت رییسی با دیپلماسی بتواند بخشی از این معضلات را حل کند و همچنین تولید را رونق دهد تا در راستای اثر‌گذاری اقتصادی گام بردارد.»

مطلب مرتبط :

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=145773

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰