جمهوریت : بسیاری از سبزیجات و گیاهانی که در دنیای ما وجود داد سرشار از خاصیت هستند و از آنها برای درمان بیماریها نیز استفاده میشود. یکی از این گیاهان سبز رنگ که از قدیم الایام همراه بشر بوده و خواص نابش را به آدمی هدیه کرده است، اما کدام خواص را؟!
لوبیا سبز؛ گیاهی پرخاصیت، اما قدیمی
لوبیا سبز گیاهی است که از جمله اعضای خانواده باقلائیان محسوب میشود و در واقع از آن دسته گیاهانی محسوب میشود که بسیار کم کالری و فاقد چربی اشباع است.
لوبیا سبز سرشار از ویتامین ها، موادهای معدنی و ریز مغذیها است و اگر بخواهیم در مقام مقایسه برآییم باید بگوییم که لوبیا سبز در مقایسه با لوبیا خشک دارای کالری بسیار کمی است.
لوبیا سبز و انواع دیگر لوبیا از دسته حبوبات است و باید بدانید که در لیست سبزیجات قرار نمیگیرند، زیرا سبزیجات به گیاهان یک ساله گفته میشود.
لوبیا سبز را میتوان زاده کشور پرو دانست که از قدیم الایام تا به امروز در حدود ۱۵۰ گونه مختلف از آن کشف شده و از این رو قدمت آن به ۷ هزار سال پیش باز میگردد.
مناسبترین محل برای کاشت لوبیا سبز زمین تازه است، زیرا لوبیا سبز در زمینهای مرطوب و چسبنده کشت خوبی ندارد.
در حقیقت این گیاه احتیاج به مواد غذایی و کود حیوانی دارد و از این رو بوتههای لوبیا به سرما حساس هستند و در حرارت کم سبز نمیشوند.
طبق تشخیص طب سنتی، لوبیا سبز داری طبع سرد است.
نگاهی به فواید و خواص لوبیا سبز
- لوبیا سبز سرشار از ویتامین k
ویتامین K یکی از مهمترین ویتامینها در لخته شدن خون است و از این رو زخم را تسکین میدهد، از سوی دیگر سبب محکم و قوی شدن استخوانها در سالمندان میشود.
- ویتامین c در لوبیا سبز
ویتامین C سرشار از آنتی اکسیدانها است که سبب کاهش واکنشهای رادیکال آزاد میشود.
این واکنشهای رادیکالهای آزاد، منجر به فرآوردههای جانبی و فرآیندهای میشوند که ممکن است سرطان زا باشند و آنتی اکسیدانهای موجود در لوبیا سبز، برای بدن بسیار مفید هستند.
- لوبیا سبز، مناسب برای افراد حساس به کالری!
لوبیا سبز تازه بسیار کم کالری است و از این رو افرادی که به کالریها بسیار حساس هستند، میتوانند آن را در مقادیر زیادی مصرف کنند.
همچنین لوبیا سبز حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع شده و کلسترول است.
- لوبیا سبز؛ غنی از فیبر
لوبیا سبز، سرشار از فیبر رژیمی است، همانطور که میدانید فیبر نقش مهمی در رژیمی سلامت دارد و برای افراد مبتلا به مسائل گوارشی تجویز میشود.
میزان فیبر در لوبیا سبز، به پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید و دیورتیکولوز کمک میکند. میزان فیبر بالا در لوبیا سبز به حفظ سطح کلسترول و قند بدن کمک میکند.
- حفظ سلولها به کمک لوبیا سبز
پتاسیم موجود در دانههای لوبیا سبز میتواند به بدن کمک میکند تا سلولهای بهتری تولید کند و حرکت مایع بدن را حفظ میکند.
- سلامت بیماریهای قلبی و عروقی با لوبیا سبز
میزان پتاسیم موجود در لوبیا سبز میتواند در کنترل فشار خون و سایر بیماریهای مرتبط با قلب موثر باشد.
ویتامین A موجود در سبزیجات سبز در تهیه آنتی اکسیدانها و همچنین در تولید ترکیباتی که مانع از پیری میشوند، موثر هستند.
- منگنز و لوبیا سبز
منگنز موجود در لوبیا سبز به عنوان عاملی برای آنتی اکسیدانها در عمل آزاد سازی رادیکال کمک میکنند. لوبیا سبز تمایل دارد بدن را متناسب و سالم نگه دارد.
- پیشگیری از سرطان به کمک لوبیا سبز
لوبیا سبز سرشار از مقدار زیادی کلروفیل است که ممکن است اثرات سرطان زایی آمینهای هتروسیلیکلی را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد میشود، را بتواند متوقف کند.
اغلب افرادی که غذاهای کبابی را ترجیح میدهند، باید آنها را با سبزیجات سبز ترکیب کنند، تا این خطر کاهش یابد.
خطرات و عوارض مصرف لوبیا سبز
افرادی که داروهای خونی مصرف میکنند، نباید به طور ناگهانی مقدار مصرفی ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.
لکتینها کربوهیدراتها را به هم متصل میکنند و در لوبیاها، از جمله لوبیا سبز وجود دارند و میتوانند عامل مشکلات سیستم گوارشی باشند. پختن لوبیا میتواند سطوح لکتین را کاهش دهد.
-
بیشتر بخوانید:
-
لیمو ترش؛ میوهای که از گوشت و پوست خود مایه میگذارد! +خواص
-
دارچین؛ ادویهای ارزشمندتر از طلا با خواصی شگفت انگیز
-
طرز تهیه دمنوش هل +خواص و مضرات
-
چرا عسل شیرین است؟ +علائم آلرژی به عسل
-
هشدار؛ مصرف عرق نعنا برای این افراد ممنوع است
لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک که میتواند با مواد معدنی ارتباط داشته باشد و مانع جذب آن توسط بدن شود.
افرادی که با مواد معدنی مشکل دارند قبل از مصرف لوبیا سبز به پزشک مراجعه کنند، زیرا ممکن است لوبیا به آنها آسیب برساند.
انتهای پیام/