تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
4

مرگ روزانه ناشی از کرونا در ایران طی سه هفته به یک سوم رسید

  • کد خبر : 92219
  • 05 اردیبهشت 1399 - 0:39
مرگ روزانه ناشی از کرونا در ایران طی سه هفته به یک سوم رسید

جمهوریت: وزیر بهداشت گفت: به وزرای بهداشت جهان اعلام کردیم که مرگ‌های روزانه ناشی از کرونا طی سه هفته به یک سوم و موارد ابتلای مثبت به این ویروس به ۴۰ درصد رسیده که این برای جمهوری اسلامی ایران در شرایط سخت تحریم، یک افتخار است. سعید نمکی روز پنجشنبه پس از برگزاری دومین جلسه […]

جمهوریت: وزیر بهداشت گفت: به وزرای بهداشت جهان اعلام کردیم که مرگ‌های روزانه ناشی از کرونا طی سه هفته به یک سوم و موارد ابتلای مثبت به این ویروس به ۴۰ درصد رسیده که این برای جمهوری اسلامی ایران در شرایط سخت تحریم، یک افتخار است.

سعید نمکی روز پنجشنبه پس از برگزاری دومین جلسه ویدیو کنفرانس با دبیرکل سازمان جهانی بهداشت افزود: امروز با تمام وزرای بهداشت جهان و دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نشست ویدیو کنفرانس داشتیم. بین همه وزرای بهداشت جهان، جمهوری اسلامی ایران بین ۶ کشور برگزیده برای انتقال تجربه به کشورهای دیگر قرار داشت. از هر کدام از ۶ منطقه سازمان جهانی بهداشت، یک کشور برگزیده شد تا تجربه خود را در مورد مقابله با کرونا برای جهان بازگو کند و از بین کشورهای شرق مدیترانه، ایران به عنوان کشور برگزیده برای انتقال تجربه به جهان انتخاب شده بود.

وی ادامه داد: برای من به عنوان سرباز کوچک جمهوری اسلامی ایران اوج خوشبختی است که اگر چه کشوری در اوج تحریم‌ها قرار دارد و اگر چه خزانه در ورود هجمه کرونا تهی بود، اما دل‌های پر از مهربانی، روح‌های پر از غیرت، پزشکان و پرستاران و بهورزان و مراقبان سلامت پر از فداکاری و ایثار داشتیم. نیروهای بخشی و بین بخشی بسیار همدلی در کشور داشتیم. این دستاورد که تاکنون به دست آمده را تبریک می‌گویم که امیدواریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه بدهیم و رکورد تاریخی را ثبت کنیم.

نمکی بیان کرد: اولین موضوعی که در نشست امروز بیان شد، آمادگی ما برای پذیرش بیماران بود. اعلام کردیم که در کل کشور حتی یک مورد بیمار سرگردان در بیرون از بیمارستان نداشتیم. مدیریت بیماران با اصول درست از همان ابتدا هدایت شد و هیچ گروه سنی را دور از رسیدگی نداشتیم. حتی یک مورد غیرکرونایی در حالت اورژانس هم بلاتکلیف نماند. تمام بیماران دیالیزی که هر سه روز وعده دیالیز داشتند، دیالیز شدند. همه بیماران قلبی هم در سی سی یو پذیرایی شدند. بیماران مبتلا به کووید ۱۹ هم تحت درمان قرار گرفتند. میزان بهبود یافتگان هم رکورد بین المللی است و جای افتخار دارد و باید به پزشکان و پرستاران در بیمارستان‌ها تبریک گفت.

وزیر بهداشت گفت: این تجربه بزرگ غربالگری را هم به دنیا اعلام کردیم. در طرح تحول سلامت توانستیم تخت‌های بیمارستانی و آی سی یو و سی سی یو را اضافه کنیم، اما امروز با همه این افزایش‌ها، میزان تخت به هزار نفر جمعیت، ۱.۶ است و در کشورهای اروپایی بین ۵ تا ۶ برابر تخت بیمارستانی به ازای هزار نفر جمعیت دارند. میزان پرستاران در کشورهای اروپایی به ازای هر تخت، حدود دو تا سه برابر ایران است.

وی افزود: آنچه به ما کمک کرد، ایثار، فداکاری، گذشت، مهربانی و همکاری بین بخشی و گسترده و درک و فهم و همراهی مردم بود. اصل دیگر که ورود به بیمارستان‌ها را کاهش داد و اجازه داد که پزشکان و پرستاران ما نفس بکشند، طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا و غربالگری گسترده بود. مبنای این طرح، پرونده الکترونیک سلامت بود که به عنوان ریل گذاری در اوایل حضورم در وزارت بهداشت آغاز کردیم. برای ۸۰ میلیون نفر از مردم ایران، پرونده الکترونیک سلامت تشکیل دادیم و بیش از ۷۰ میلیون نفر را در طرح غربالگری رصد کردیم. با سامانه ۴۰۳۰ و ثبت آنلاین در سامانه، تک تک موارد رصد و بیماران در مراحل اولیه شناسایی و ایزوله شدند و در نتیجه بار بیمارستان‌ها کاهش یافت.

نمکی بیان کرد: به کار گرفتن همکاران ما در بخش بهداشت و پیشگیری در این طرح غربالگری انجام شد و باید از بهورزان و مراقبان سلامت به عنوان ظرفیت بی بدیل یاد کرد. مثل زلزله تهران که امیدواریم هیچ وقت اتفاق نیفتد، یک پاندمی در حد کووید ۱۹ هم در هر یک و نیم قرن، ‌یک بار اتفاق می‌افتد و خلق این حماسه در تاریخ کشور ماندگار می‌شود.

وزیر بهداشت اظهار کرد: از سازمان جهانی بهداشت خواستیم که فشار بیاورند تا تحریم‌های ظالمانه از دوش مردم ما برداشته شود. همچنین خواستیم کاری کنند که به کشورهای ضعیف فشار وارد نشود. زیرساخت‌های نظام سلامت در اثر تبعیض کمتر آسیب ببیند. امروز اقتصادهای جهان آسیب می‌بیند، اما اقتصادهای ضعیف‌تر بیشتر در معرض آسیب هستند.

وی افزود: طرح فاصله گذاری هوشمند هم به وزاری بهداشت جهان اعلام شد. این‌که برای جلوگیری از فشار به خانواده‌ها و کسبه، با اجرای پروتکل‌ها، کسب و کارها را به چرخه برگردانیم.

نمکی گفت: این دستاوردها جز با همراهی و همدلی، رعایت پروتکل‌ها و اصول بهداشتی، رعایت فاصله گذاری هوشمند و اجتماعی و نیز تلاش همه کادر بهداشت و درمان از خانه بهداشت تا بیمارستان‌های تخصصی، مقدور نبوده است. اگر خدای نکرده مردم از این دستاوردها مغرور شده و فراموش کنند که هنوز در نیمه راه هستیم، ممکن است در دقایق آخر گل‌های سهمگینی وارد دروازه سلامت شوند و در گوشه‌ای از جهان سرافکنده بمانیم. خواهش ما این است که برای حفظ این دستاوردها، مردم این همدلی را فراموش نکنند تا دستاورد افتخار آفرین به سرافکندگی بین المللی تبدیل شود.

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=92219

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰