تاریخ : یکشنبه, ۸ مهر , ۱۴۰۳ Sunday, 29 September , 2024
2

آغاز سرد تابستان صنایع

  • کد خبر : 205051
  • 17 مرداد 1402 - 16:51
آغاز سرد تابستان صنایع
در این جستار، شرایط بازار سرمایه، معاملات و خبرهای موثر در تیرماه مورد مطالعه قرار گرفته است.

جمهوریت-در این جستار، شرایط بازار سرمایه، معاملات و خبرهای موثر در تیرماه مورد مطالعه قرار گرفته است. صنایع و نمادها براساس گزارش فعالیت ‌ماهانه این‌ ماه بررسی و مقایسه شده و گروه‌‌‌ها و شرکت‌های برتر براساس پارامترهای بنیادی معرفی شده‌اند. متغیرهایی که لحاظ شده‌‌‌اند، عبارتند از: نسبت قیمت به سود چهارفصل گذشته، فاصله‌‌ نسبت قیمت به سود چهارفصل گذشته تا میانه‌‌ تاریخی، افزایش درآمد و افزایش نرخ نقطه‌‌‌به‌‌‌نقطه‌‌ تیرماه، افزایش درآمد و افزایش نرخ نسبت به میانگین ۱۲‌ماه گذشته.

به گزارش دنیای اقتصاد،در این ‌ماه نمادهای «کتوسعه»، «ناما»، «غمایه» و «فصبا» عرضه اولیه شدند. نسبت قیمت به سود بازار از ۹واحد در ابتدای‌ ماه به ۳/ ۸واحد افت کرد که ۹/ ۱واحد بالاتر از میانه‌‌ تاریخی بازار بدون درنظرگرفتن داده‌‌‌های سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ است. نسبت ارزش به درآمد از ۴/ ۲واحد به ۱/ ۲واحد کاهش یافت. نرخ دلار نیمایی در محدوده ۳۷هزار و ۵۰۰تومان ثبات داشت. دلار آزاد هم کم‌نوسان بود و از ۴۸هزار و ۸۰۰تومان در انتهای خرداد تا ۵۰هزار و ۹۰۰تومان رشد کرد و در پایان تیر، مجددا کاهش‌‌‌ یافت و به قیمت ۴۸هزار و ۶۵۰تومان معامله شد. نرخ بهره بین‌‌‌بانکی هم در محدوده ۵/ ۲۳درصد ثبات داشت. در تیرماه نامه‌‌‌ای مبنی بر افزایش نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌‌‌ها به ۷هزار تومان افشا شد که در تاریخ ۱۷اردیبهشت (روز آغاز اصلاح بازار همراه با خروج پول‌‌‌های سنگین) ابلاغ شده بود و پس از تایید و تکذیب‌‌‌های متعدد اجرایی شد.

همچنین نامه‌‌‌ای مبنی بر تغییر نرخ ارز محاسباتی برای فرآورده‌‌‌های ویژه پالایشی که در بورس‌کالا فروخته می‌شود به ۳۸هزار تومان منتشر و در ادامه لغو شد. مجموع این موارد موجب ایجاد موج عدم‌‌‌اطمینان در بازار شد و ارزش معاملات به روند نزولی خود ادامه داد، به‌طوری‌‌‌که میانگین ارزش معاملات خرد (سهام و حق‌تقدم) ۳۲درصد کمتر از‌ ماه گذشته و معادل ۳۶۹۰میلیارد تومان بود. همچنین خروج پول حقیقی تقریبا مشابه‌ ماه گذشته و برابر با ۷۷۰۰میلیارد تومان بود و شاهد ورود ۳۲۵۰میلیارد تومان پول به صندوق‌های درآمد ثابت بودیم. شاخص کل و شاخص هم‌‌‌وزن به ترتیب افت ۹درصدی و ۶درصدی را تجربه کردند که مجموع روند افت معاملات و خروج پول و افت شاخص‌‌‌ها از رکود بازار در این ‌ماه و عدم‌اقبال فعالان به انجام معامله در شرایط کنونی حکایت دارد.در تیرماه برترین بازده از آنِ صنایع خرده‌‌‌فروشی، دارویی و آشامیدنی بود و گروه‌‌‌های ارتباطات، سخت‌‌‌افزار و چوب با افت بیش از ۱۵درصدی شرایط مناسبی نداشتند.

بیش از ۸۵درصد صنایع بازدهی منفی را به ثبت رساندند. از لحاظ رشد درآمد نقطه‌‌‌به‌‌‌نقطه، صنایع کانی فلزی، سیم و کابل و پیمانکاری صنعتی و از منظر رشد درآمد نسبت به میانگین ۱۲‌ماه اخیر گروه‌‌‌های کانی فلزی، سرب ‌‌‌و ‌‌‌روی و آشامیدنی، گزارش قابل‌‌‌توجهی داشتند. کمترین نسبت قیمت به سود گذشته‌‌‌نگر متعلق به صنایع قیر، اوره و متانول، روانکار و فولاد با مقدار کمتر از ۷ بود. نرخ محصول اصلی در گروه لوازم‌‌‌خانگی، کانی فلزی و چوب بیشترین رشد را نسبت به تیر سال گذشته و در صنایع نساجی، آشامیدنی و کانی فلزی حداکثر افزایش را نسبت به میانگین ۱۲‌ماه اخیر داشت. با درنظرگرفتن همه‌‌ پارامترها، صنایع آشامیدنی، مس و کانی فلزی بهترین شرایط را داشتند. در مجموع درآمد شرکت‌های تولیدی که تا ۱۰مرداد گزارش دادند نسبت به تیرماه گذشته ۳۵درصد و نسبت به میانگین ۱۲‌ماه اخیر ۱۳درصد رشد داشت.

 

بیشتر بخوانید:

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=205051

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰